Roadtrippin' and huntin'

Förutom hunting for the keys så måste jag åka en snabb sväng till Växjö idag. Såklart att min biljett till Stones ligger i min lägenhet där. Fast mina växter blir nog glada över mitt besök misstänker jag.

Cheers plants!


Ingmar Bergman rockade filmvärlden

Birdieeeeee...gå och lägg dig! Jag behöver någon som säger till mig att gå och lägga mig. Nu sitter jag här i min lilla rockgrotta och lyssnar på musik i mina hörlurar, trots att min säng står två meter ifrån mig och ser inbjudande ut. Men nej nej...bara lyssna på en låt till och en till...och en till...and so on...

För övrigt så börjar det komma nu. Känslan av något stort. Rolling Stones på Ullevi i Gbg på fredag. Jag tycker det ska bli så otroligt skönt och roligt att få åka dit. Jag hoppas bara att jag kan ta lägenheten så jag kan stanna i några dagar men får bara svävande svar om den fortfarande är under renovering eller inte. Tror det beror på att det är ingen som riktigt vet hur det är med den saken. Men imorgon tar jag en bil och ger mig ut på hunting for the keys. Jag kan sova på golvet utan möbler eller något sådant. Bara jag får lägenheten. För jag vill komma härifrån och få lite birdietime on my own.

Känns som jag får skriva en liten hyllning till Ingmar Bergman också då han dog idag 070730. Jag har aldrig sett någon av hans filmer men jag kan ändå inte låta bli att imponeras lite av han. Jag gillar han nog lite och kanske borde jag se någon av hans filmer. Tror jag skulle kunna tänka mig att se Fanny & Alexander i varje fall.

Läste idag att Ingmar Bergman växte upp på Villagatan i Stockholm. Samma gata som jag fick parkeringsböter på för några veckor sedan. Det är stort. Förstår ni? Birdie har alltså fått parkeringsböter på den gata där Ingmar Bergman växte upp. HUGE! STORT! GRANDE!

image522

She walks these hills in a long black veil
She visits my grave where the night winds wail
Nobody knows, nobody sees
Nobody knows but me

Jag vill ha en hund. Fan.

Well good morning och bla bla bla allt det där...Birdie kunde inte sova så mycket inatt. Mycket vrida och vända på kuddarna och försöka blunda och sova men det gick inte.

Idag lyssnar birdiePuppy med Sahara Hotnights. Jag vill ha en hund. Men det går inte. Fan.

You should have seen me wagging my tail
One tease and I will bite
Throw me a bone and I'll run till I faint

I say please, please, please put on the old strap
Tame my hunger and desire

Well

It´s been awhile...vet inte riktigt vad jag ska skriva. Inte hänt så mycket sedan sist. Varit iväg och sett en tavla som var så sjukt jävla snygg. Ville köpa den men den var för dyr. Men en dag kanske jag köper den för den var för jävla snygg. Har även hjälpt mina föräldrar att måla samt tapetsera en massa väggar. Good bird!

Annars har jag mest suttit och ugglat i min rockgrotta och lyssnat på musik och funderat.

Back into the rockcavern...

Losin' it

I put my heart and soul baby, I put 'em high upon a shelf,
Yeah right next to the faith, the faith that I have lost in myself...

When the stars go blue

Birdie fullkomligt älskar denna låten som ursprungligen är skriven av Ryan Adams.



Dancin' where the stars go blue
Dancin' where the evening fell
Where do you go when you're blue?
Where do you go when you're lonely?
I'll follow you
When the stars go blue

Ett litet minne



Sweet memory remains

Vad jag vet så har Maria åtminstone 1 par snygga skor

Maria Andersson, sångerskan i Sahara Hotnights, hade så sjukt snygga skor på sig ikväll på Allsång på Skansen. Sjukt snygga!

It´s all about the shoes...

Visdomsord

"klart du längtar efter att flyga..."

Så jävla sant!

Hopeless bird

Jag är nog fan den mest pluttigaste fågeln i världen idag. Jag kommer ingenstans. Står och stampar på samma ställe hela tiden. Jag vill bara sätta mig i en bil och köra utan mål. Köra far, far, far away tills jag blir en birdie med far, far, far away-eyes och somnar.

People get ready - here comes a hopeless bird

Stuck in a moment

Vet inte riktigt vad jag ska skriva här idag. Allt eller ingenting? Speak my birdiemind? Eller bara gå och äta frukost kanske?

I'm just trying to find,
 a decent melody,
a song that I can sing...

En katt drömmer om rock

I huvudet på mina föräldrars katt...hahahaha



Take me down,
 To the paradise city,
Where the grass is green,
 And the girls are pretty...
Miieeeow

Världens största bebis räddad?

Aftonbladet idag:

image521

Det där måste vara världens största bebis...
hahahaha

I love this phrase

Put on your best mysbyxor baby, and darlin´ rufs your hair up and be a rockin´ beautiful pungla ´cause there´s a birdie comin´...

Nästa gång jag är i Sthlm parkerar jag i ett getskägg

 Vad hittar birdie på för något spännande en sen fredagsnatt? Bloggar, betalar räkningar och lyssnar på rock. Mucho grande spännande är det.

Titta t ex på den här cp-räkningen som är sjukt spännande:

image520

Jag kan ju acceptera lite böter för en felparkering, trots att det egentligen inte var felparkering...jag hade faktiskt parkerat mina vingar på en helt vanlig liten parkering. Att det sedan stod "Fyyy-fyyyy, no-no-parking Fredag 0-06" på en liten, liten, liten, liten skylt vid början på gatan undgick mina ögon. Men 450 kr? Är inte det lite väääääl saftigt? Jag hade ju förstått summan 450 kr om jag hade kört in på Stockholm Stadion, kört upp på Metallicas scen och parkerat på James Hetfields getskägg. Då hade jag förstått denna summa, men inte nu. 450 kr. Inte nu när jag stod på en helt vanlig gata som man får stå på. Utom på fredagar mellan kl 00 - 06. 450 kr var det ja. Surt.

Nästa gång parkerar jag på getskägget. Det blir förmodligen billigare så. Roligare i varje fall.

Mitt super-ex

Birdie har inte gjort så mycket sen sist. Lite on-my-own-time med många tankar fast kom inte fram till något vettigt. Bara typ just don´t think birdie. Tillbringade kvällen för mig själv med att titta på filmen Mitt super-ex som var en helt ok film då jag hade låga förväntningar.

[after breaking the bed while having sex]
- "I'm sorry. I'll get you a new one."
- "A bed or a penis? "
- "Both"


Roadtrip till Sveriges svar på Irland

Birdie var ute på en liten roadtrip igår. Var på Sturups flygplats sjukt, sjukt tidigt och fixade lite och sedan var jag ledig. Så birdie forsatte att köra nedåt, upp för en lång backe, nedför en liten backe, höjde volymen på stereon, svängde höger, svängde vänster och efter att ha gått långt upp för en kulle till fots taaa-daaaa: framme vid Sveriges svar på Irland. Ni som har sett Madonnas video ´The power of good-bye´ - det ser exakt ut som den platsen. Jag tror fortfarande att de använde denna platsen som inspelningsplats trots att det förnekas. Hmmm - Am I on to something here? hahaha

image514


The fool on the hill and I feel fine

So when I´m lying in my birdnest, I´m loving angels instead

I´m tossing and turning like a ship out in a storm...or like a squirrel trying to open a hot nut ..

Oh well i vilket fall så kan inte birdie sova inatt. Tror det beror på det är alldeles för varmt i rummet där min säng står. Det är sjukt varmt. Men vilken tur att jag inte kunde sova för jag hittade ett gammalt videoklipp som jag gjorde för 1 år sedan när jag slösurfade lite på nätet. Gjorde det som ett minne efter att jag hade varit på Robbie Williams konsert på Ullevi i Gbg och jag säger bara Oh my god...oh my fucking god. GÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅSHUD!

Jag älskar Göteborg!

Jag älskar Ullevi!

Jag älskar Robbie!

Jag älskar musik!

Jag älskar....

ja fan va mycket jag älskar nuförtiden! Ja, ta mig till Göteborg! Ta mig till Ullevi. Ta mig till en konsert med Robbie igen.

Lägger upp videon här så ni kan se. Prepare for gooooosebumps! Titta på Ullevi. Titta på allt ljus. Titta på Robbie. Lyssna på musiken. Titta på Göteborg. Titta på birdie nu när han bestämmer sig för att ja, det är där jag kommer bo resten av mitt liv. I ett fågelbo i Ullevi och sjunga:

"That salvation lets their wings unfold, So when Im lying in my birdnest, I´m loving angels instead..."




That´s fucking awesome, awesome, AWESOME! Dock inte så fucking awesome att jag ska upp kl 7 på morgonen idag! Men jag skiter i det. För jag är glad att jag hittade detta videoklippet som jag totalt glömt bort!

FUCKING AWESOME!

Bleka fötter

image513

Birdie solade fossingarna på en klippa vid havet idag, men det hjälpte inte. Mina fötter är fortfarande bleka.
Blek birdie.

Do you feel like I do?

Stockholm
Stooockholm
Do you feel it?
Do you feel it?
DO YOU FEEL LIKE I DO?

YEAAAH!

Ta mig tillbaka till Sthlm och Metallica...birdie vill tillbaka.


Min hälsning

Jag har slarvat bort din adress, så jag sjunger min hälsning istället, decemberfåglar kvittrar "kom!"

Vet inte hur många gånger jag har lyssnat på Gessles låt `Min hälsning´ idag. Den låten har något som gör birdie helt blödig och misty eyed.

Ena dagen rockin´ tuff birdie och andra dagen blödig pluttig birdie


Dancin´birdie

Birdie är fantastiskt, fantastiskt, fantastiskt jättetrött. Så trött. Birdie var ute en liten sväng på Mårtensson igår. Jag var den där mystiska mannen i "stulen" hood-tröja med luva över huvudet som dansade på scenen och var i det ständiga blickfånget av alla andra. Jag dansade som om det hängde på jordens överlevnad. Jag drack rom & cola som en sjörövare. Jag dansade och sjöng för alla. Birdie gillar när han syns och hörs och det gjorde jag igår...hahaha

Dancin´in the starlight

Metallica

image509

Jaaa...vad säger man? Krax, krax kanske för birdie är hes. Men fuck va kul det var! Metallica Rocks! Birdie rockade och älskade varje minut på Stadion i torsdags. James var jättestilig i sitt getskägg, Lars var charmigt sunkig, Kirk log ikapp med publiken och Rob gjorde snurrdans med basen. Sjukt, sjukt, sjukt, sjukt, sjukt bra var det. Jag ville egenligen aldrig lämna Stadion utan bara stanna där för evigt...birdie och hans rockmusik tillsammans.


Metallica rocks...och birdie också för den delen!

Birdie väljer

Hellre en rockin´ pungla än en suckin´ pingla om birdie får välja!


En händig man sjöng

Ikväll följde Birdie med mina föräldrar för att titta på Per Gessles turnépremiär i Halmstad. Det var den perfekta uppvärmningen för Metallica imorgon. En liten softrockig afton var det. Fast vädret hade kunnat vara myyyyycket bättre. Jag gillar verkligen att gå på konserter. Jag är en mycket lycklig bird när jag får gå på konserter.

image508

Många som ville se en händig man sjunga...

I have old wings

Det är fortfarande miiiih, wiiieeee och wooohooo att jag ska till Stockholm och se Metallica imorgon men ett litet problem har uppstått. Jag vet inte hur jag ska ta mig dit. Det är nämligen lite tveksamt om jag kan få tag i en bil och hyra en bil vill jag helst inte. Åka buss vill jag inte. Inte tåg heller. Flyga då? Jaaa...fast mina skröpliga gamla vingar bär mig inte så långt! *Hmpf* hahahaha

Oh well, I better start walking om jag ska komma fram i tid...


Vackert

Birdie tog friheten att ändra om lite i en låttext och jag tycker det blev så vackert. Jag gillar det!

Well, how long must a bird fly
Before you can call him a bird?
How many songs must a white dove sing
Before he can sleep in the sky?
Yeah, how many times must a bird land
before she holds his wing? 
Well, how many winds must a bird ride
before she will kiss the bird?
The answer, my friend, is blowin' in the wind

image507

Getskägg

Birdie följde med sin moster och sin ena kusin på en liten roadtrip ikväll. Eftersom vi var i närheten av Båstad så körde vi in för vi visste att det var tennisveckan och det betyder att alla brats är därnere och steker. Men gud vad jag kände mig malplacerad därnere. Birdie passade inte in någonstans där. Så nu har jag krypit tillbaka in i min rock-grotta och rockar i min ensamhet! Jag klarar inte av brats. Isch!

Men nu över till något roligare! På torsdag är det Metallica-konsert på Stockholm Stadion och birdie ska dit! Wiiihiiieeee, whoooooohooooo! Är så glad att jag ska dit. Fatta att jag ska få se James Hetfield´s getskägg i verkligheten. Det är stort! Getskägget alltså! hahahahaha

The memory remains...och getskägget

Ryck och slit i birdie

Men fan! Jag kan inte vara på två ställen samtidigt. Det är faktiskt helt omöjligt. Jag är ledsen. Det går inte!

Ja, ge mig dåligt samvete. Ja, gör det!

Vill du också ha en Songbird i din dator?

image506
Vill du också ha en Songbird i din dator?

Klicka
här och ladda ner din nya coola birdie-mediaspelare!

Det är faktiskt glooooooory daaaaaays!

Birdie är nyvaken. Tror jag var riktigt trött när jag kom hem igår för jag somnade i soffan framför teven. Vaknade av att mamma petade på mig tidigt imorse när hon skulle till jobbet och frågade mig om det inte vore bekvämare att sova i sängen. Släpade mig upp till sängen och sov i 6 timmar till. Oh well...nu är birdie pigg och utvilad igen.

Vaknade av meningen: Gloooooooooory daaaaaays hahahahaha...jag hör den frasen hela tiden i mitt huvud. Ni som inte vet vad det handlar om så är det som så att när jag var ute i helgen så stod jag i baren och hörde helt plötsligt en Bruce Springsteen-låt och jag: Ååååååååh det är Hungry heart.... 
Då kommer det plötsligt från ingenstans fram en liten kutryggig gubbe och knackar envist på min axel och säger: Det är faktiskt Gloooooooooory daaaaaaaays....och han hade rätt. PINSAMT! Jag sa fel Bruce Springsteen-låt. Jag som trodde jag kunde alla Springsteen-låtarna. Var gubben tvungen att tillrättavisa mig? Kunde han bara inte låta mig få tro att det var hungry heart? Dum gubbe! hahahaha
Så sedan dess hör jag frasen Glooooooooory daaaaaays. Och på skånska också. Fast det är nog mest Jeppas fel. hahahaha

 Nu ska jag duscha, äta frukost, läsa tidningen och sedan ikväll kl 20 ska jag följa med min moster ut på en roadtrip och titta på ett café. Hon kanske ska ta tjänstledigt och köpa ett café och driva det. Det är lite spännande tycker birdie.

Ååååh Hungry heart....nä nä...Glooooooooory daaaaays!

Smörgåstårta - Miiiiih

Birdie är återigen hemma hos mina föräldrar. Kom hem för en liten stund sedan och mamma hade sparat en liten bit smörgåstårta till mig från när min mormor fyllde år i söndags. När jag såg smörgåstårtbiten i kylen så var allt jag fick fram: Miiiiiiiih. Uttrycket Miiiiiiih smittar tydligen av sig. hahahahaha

Nu ska jag gå och sova. Birdie är en trött men ack så lycklig birdie.

Smörgåstårta? Till mig? Miiiiiiiiiiih!

Reunion!

Hopeless case of a bird in a denial....kanske inte hopeless men definitivit i denial för jag vill inte inse att Reunion-helgen är över. Det var så roligt och underbart. Att få träffa alla igen som varit ute och rest över hela världen i en termin. Alla var fortfarande lika vackra. Lika roliga. Lika underbara. Jag känner mig så otroligt glad över att jag känner alla ni! Ni är dom bästa! The Best!

- "Jag har aldrig gillat den där soffan!"

- "Allt i flaskan är mitt. DUUU KOMMER ATT DRICKAS! Jaaa, då säger vi så, Tjingeling!"


- "Du är sådär härligt slampig"

- "Det känns verkligen i högra tutten varje gång du kommer!"

-"Gloooooooooooooory daaaaaaays!"

-"Du är alltid så högljudd"

Hahahahahaha....dom citaten får beskriva festerna. Jag kommer aldrig glömma denna helgen! Tack alla som var där och gjorde den oförglömlig! I love ya all!

Nu sitter jag och tittar på en flaska martini och en tårtbit som lämnades kvar här och blir lite misty-eyed....och det blev ju inte bättre av att nu kom låten With or Without you med U2 på...

image505

´Early in the morning we'll be startin' out,
 Some honeys will be coming along...
Come on surfin' baby wait and see...´

It´s a beautiful day - It´s a Reunion-day!

Birdie vaknar upp till en ny dag och inser att det Reunion-weekend på gång i Växjö! Wooohoooo!

Birdie har en gigantisk kompletteringshög framför sig

Well, birdie är återigen i Växjö. Tillbringade fm och em på Stallet. Därefter har birdie varit sjuuuukt jävla duktig och suttit framför datorn hela kvällen och gjort en massa kompletteringar. Tydligen så har någon idiot bestämt att man måste ha E-X-A-KT varenda liten poäng om man ska få fortsätta utbildningen som jag går på. Not good för en birdie som inte är så duktig på skolarbete. Saknar en hel del poäng upptäckte jag när jag verkligen tittade efter. Men som sagt fick jag lite gjort idag. Men är långt ifrån färdig. Birdie har kompletteringar långt upp över vingarna...eller de når faktiskt ända upp till öronen om jag ska vara helt ärlig...fan också. Det ger mig lite ångest. Oh well...det fixar sig. Det gör det alltid!

Som tur är så släpade några med mig till Sivans för lite öl. Annars hade jag förmodligen avlidit framför kompletteringshögen. Nu skiter jag i kompletteringshögen och ska ägna mig åt Pearl Jam istället.

You can´t find a better birdie...eller jo kanske när det gäller skolarbete...

Yeah, I love my rocklife!

image504

Birdie is a rockstar who loves his rockin´life

I know I was born
And I know that I'll die
The in between is mine
I am mine

Dream Birdie Dream

Det slog mig nu att jag drömde ju världens vackraste dröm inatt. Jag vill drömma den drömmen varje natt. Birdie kan inte sluta le när jag tänker på den drömmen.

Dream baby dream
Keep on dreaming
I just wanna see you smile
I wanna see you smile
I just wanna see you smile

Yellow Labraledletter

Jag älskar denna vovven. Så cool. Så god damn sööööt. Är nästan lika bra som Eddie Vedder. Kolla hundens reaktion när låten börjar...hahaha



Unsealed on a porch a letter sat...Yyyyyyyyyyyyyyyl

Yellow Ledbetter

Birdie fullkomligt älskar denna låten! Pearl Jam - Yellow Ledbetter är dagens låt.



I don't, I don't know whether I was the boxer or the bag...

Where the hell is Birdie?

Where the hell is birdie? Yeah...var är han egentligen? För alla nyfikna har jag skapat bloggen ´Where the hell is birdie?´ där man kan gå in och titta var birdie egentligen befinner sig lite då och då.

God damn in fucking hell, where is the birdie?