Roadtrip

Birdie is away on a roadtrip

I´m going out!

Birdie sitter och dricker vin, lyssnar på gamla rockklassiker och one-hit-wonders, samt lagar spaghetti med köttfärssås. Efter min sjukt goda spaghettimiddag blir det förfest hos Maccan och därefter party på Stallet. Woooohoooo!

So alright, tonight I´m a partybird!


Viva Las Växjö

Som sagt så var Birdie en sleepless Birdie igår...somnade inte förrän vid 6-tiden på morgonen, klockan ringde vid 8 och jag bokstavligen släpade mig upp ur sängen. Jag var fix och färdig och skulle gå på föreläsningen när jag fick veta att läraren fortfarande var sjuk och föreläsningen inställd. Hade han inte kunnat maila och meddela det på söndagkvällen istället för en halvtimme innan föreläsningen skulle börja? *Morr*

I vilket fall så var det sjukt skönt att få krypa ner i sängen igen och sova bort hela dagen. Sov i stort sett fram till personalmötet på Stallarna. Jag fullkomligt älskar Stallarna. Jag tycker det är så kul att jobba där. Grym jävla personalstämning.

Jag fick ett brev på posten idag. Det var filmen Casino med bl a De Niro. Ska laga ihop någon god middag och sedan titta på film resten av kvällen. Det har jag verkligen gjort mig förtjänt av. 

36338-353

Lady Luck won't you let the dice stay hot

MIIIIIIIIIIIIIIIIH in the night!

Hahahahahaha...nu blev det för mycket för lilla Birdie. Blev både mistyeyed och superglad samtidigt. Fick se Sofie, Elin och Ann live and direct från landet over there.

The only thing I can say now is: MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!

Sover på soffan inatt för jag glömde vår bröllopsdag...

36338-352

Toss, turn, toss, turn, toss, turn...and do a little bit more tossing and turning! Songbird kan inte sova inatt. Är sleepless in Växjö. Gjorde ett försök men låg bara och vred och vände mig i typ 2,5 timmar. Är så pigg och klarvaken. Det är sjukt varmt i min lägenhet också. Så nu gick jag upp och bloggar istället och lyssnar på musik. Precis som det skulle hjälpa mig att somna. Klockan är snart 5 på morgonen och frågan är om det är lönt att göra ett nytt försök snart. Har ju en föreläsning kl 9 och måste gå på den. Har salsskrivning på denna tentan och då är det nog bäst att försöka hänga med på alla föreläsningar så gott det går.

Kanske skulle göra ett försök att sova på soffan istället? Kan ju låtsas att jag är gift och min fru är arg på mig för att jag glömde vår bröllopsdag..."Sooooooooongbird....inatt sover du på soffan!!!" hahahahaha

Ja, soffan får det bli. Den är ju större än min säng hahahahaha.

Tipsa mig om en film...pretty pleaaaase!

Hembakad Birdie-pizza och film låter bra i mina öron så det är det Birdie ska syssla med resten av söndagskvällen. Men jag vet inte vilken film jag ska se. Tips någon?

mov-mov-mov-movietimeeeee

Irreplaceable

Birdie gillar Beyoncés låt Irreplaceable. Hon kommer till Stockholm i maj för en konsert. Tror att jag måste gå på den. Är lite nyfiken på denna vackra kvinna med sådan vacker röst. Birdie gillar Beyoncé.

36338-351

To the left, to the left...

Det var såååååå roligt

Hahahahaha...det var så jävla roligt att jobba på Stallet igår. Kom direkt in i hetluften bland galna studenter som vill ha good-time. Sjukt kul att se fulla studenter från det andra perspektivet. Kom hem kl 8 imorse så jag är sjukt trött och bakis just nu. Jesper smög tydligen ner lite sprit i min öl utan att jag märkte det. Det är även tradition att nya anställda får en extrem maffig drink, och den svepte jag såklart! hahahaha 

Idag blir det en lugn dag för Birdie. Just me and the tv.

Nervous Birdie

Birdie ska visst börja jobba redan ikväll. *gulp*. Någon har visst fått "lappsjuka" efter en resa till Åre så jag får hoppa in. Är lite nervös det kan jag erkänna, var ett tag sedan jag var ute och jobbade...men lite nervositet är en väl en good thing?

He got out down on Main Street and went into a local bar...

Klick-klick - fastforward my life

36338-349

Birdie såg filmen Click ikväll, och den var riktigt bra. Får bli betyget 4 av 5 birdies i betyg. Någon har även haft den goda smaken att lägga in låten Ultra Violet (Light my way) av U2 i filmen.
 
Blev så sjukt, sjukt, sjukt sugen på att köpa en hund när jag såg filmen. Fanns en sån sööööööööt golden i filmen. Vill ha en hund. Ska ha en hund. Så-det-så.

Stallarna ringde mig mitt under filmen också och erbjöd mig jobb, och Birdie tackade ja. Så nu har jag ett jobb också. Yeah!  (Note to myself: personalmöte på måndag 17.30)

36338-350

Soooooo cute...

"Baby, baby, baby, light my way.
Alright now, baby, baby, baby, light my way..."

Birdie took a walk

Birdie har varit ute på en långpromenad idag, sjukt kallt men fresh as hell. Fast jag undrar vad jag utstrålade för karisma idag? Alla tittade på mig och log, t om två st som jag inte kände hälsade på mig. Men i vilket fall, I loved it som den uppmärksamhetssökande person jag är, och hälsade fint och försiktigt tillbaka som den artiga och väluppfostrade lilla birdie jag är. 

Hello, it´s cold but it´s fresh as hell...

Grattis!

Tobbe min kära bror fyller år idag, så därför får han en liten plats i min blogg så han blir nöjd!

Happy Birthday Brother!

36338-348

No milk and alcohol

Songbird är sjukt kreativ på nätterna nuförtiden. Har fått mycket gjort, synd bara att skolarbetet får ta stryk, där är jag inte lika kreativ. Kanske blir det milk and cookies istället för milk and alcohol till helgen och ta igen lite som jag missat.

Nu ska jag sova och ta sovmorgon imorgon sjukt länge. Det har jag definitivt förtjänat!

The Break-up

36338-347

Birdie såg filmen The Break-up ikväll. Den får godkänt men inte mer. 3 av 5 möjliga birdies i betyg, och då är jag snäll. Slutet var konstigt och dåligt. 

I called you last night in the hotel
Everyone knows but they wont tell
But their half hearted smiles tell me
Somethin' just ain't right...

Tjatar till mig ett jobb på SVT

Songbird fick ett mail av Mikael Sterner, som är programchef på SVT, imorse och han vill att jag utvecklar min idé lite....det är sjukt kul, men mer jobb och sömnlösa nätter för mig. När ska jag någonsin få sova?

Birdie har alltså kommit på en programidé till SVT och hoppas, hoppas, hoppas SVT nappar på min idé. Hade varit sjuuuuukt kul att få se ett program som man själv har tagit fram. Har jag riktig tur så får jag vara med och producera fram avsnitten. Ska försöka tjata mig in i varje fall. Det är så här Birdie skaffar sig jobb. Tjat, tjat, tjat....pleaseeeeeeeeeeeee hahahaha

Tjatig Birdie vill ha ett jobb inom SVT...


Heart And Soul

I put my heart and soul baby, I put 'em high upon a shelf
Yeah, right next to the faith, the faith that I'd lost in myself...

Insikt

Man inser att man suttit för länge framför datorn när man haft samma låt på repeat i tre-och-en-halvtimme innan man upptäcker det.

Tyckte den började låta bekant.

Foxy Fox

36338-346

Sööööööööööööööööööööööööööööt...och hungrig förmodar jag

Guitarbird

Songbird behöver verkligen en gitarr just nu...mer än något annat. Men fan, musikaffären är stängd!

Hatar He-Man!

36338-344
Birdie satt och skrev lite i Word och sökte efter en synonym på ordet snygging. Fram kommer bland annat förslagen skönhet, goding och He-Man. He-Man? Jag är sjukt skeptisk till att He-man är en snygging. Eller jag är inte ens skeptisk. Jag kan med stor säkerhet säga att He-man INTE är en snygging.

Men det är väl bara Birdie som tycker det. Så jag får väl publicera lite ögongodis till er övriga. Dregla inte ihjäl er nu!

36338-345

He-man
The Master of Universe
and
The Snygging of Universe

I ain´t singing and flying...

Sluta regna och blåsa, Tack! Birdie gillar inte vädret! Mina vingar blir ju blöta!

36338-343

"No way in hell that I´m gonna fly and sing in the rain..."

Sovmorgon

Birdie vaknade upp, kl halv 3 på eftermiddagen, inget i kylskåpet, ingen frukost då alltså, kallt och blåsigt ute...

 
Sova lite mer kanske?

Birdie har gått i ide. Typ.

En flicka på 13 år från Vaxholm bloggar kl 2 på natten: " .. o så kmr vi hem o så måste pappa typ berätta för oss om vad som kan hända om man går ut och blablabla.. alltid när jag ee me kompisar, han har fattat hur han ska skämma ut mig som est så han gör dt så ofta han kan.. den muppapan!"

hahahaha... Jag tycker det är så gulligt. Tycker det är sjukt kul att läsa om andra människor och deras livssituationer. Birdie är sjukt nyfiken på vad pappan sa till sin dotter. Men det lär jag aldrig få veta. Så var det inte på min tid när jag var 13 år och var ute..."Ska du ut nu igen? Ska jag skjutsa dig...jahapp...då får jag spela in Aktuellt..." hahahaha Så sa min Pappa - den muppapan! hahahaha

Birdie har inte gjort så mycket idag - var på Stallet för att bli intervjuad inför ett ev. jobb där. Vi får väl se om jag får det eller inte...det lär ju märkas. Annars har jag mest sovit idag. Det är typ det enda jag gör nuförtiden. Sover i soffan framför teven. Äter lite filmjölk med skivade bananer när jag är vaken. Lyssnar på musik. Ja, det är väl typ allt jag gör. Låter sjukt tråkigt, jag vet...men det är inte så dumt. Jag har gått lite i ide. Väck mig när det börjar bli vår / sommar.

En fågel satt och sjöng,
sedan låg den och sov...

Lovely day!

It´s a beautiful morning och Birdie är på ett strålande humör, vet inte riktigt varför...men det spelar ingen roll!

And you feel like it's a beautiful day...don’t let it get away

Nattuggla

Men Birdie....gå och lägg dig. NU!

Is it a Bird or is it a Bee?

Busy workin´Bird...just like a Bee....

Birdie
har suttit med tentan hela dagen idag. Har haft över en månad på mig att fixa den, men som vanligt börjar jag 2 dagar innan den ska in. Men det fixar sig. Har nästan gjort färdigt en fråga idag...*duktig Bird, klappar mig själv på vingarna* hahaha 2 frågor kvar att fixa, men de gör jag imorgon!

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen att fixa ihop en god middag och titta på min nya favve-tv-serie, Dexter.

Busy watching TV


Bono...var....här....kyckling...iiiiiihhh

Rykten går om att Bono var på Willys i Växjö idag....

Jag tar det från början...Songbird har en jacka med ett tygmärke föreställande Bono på sin vänstra jackärm. Birdie tog en promenad tillsammans med Maccan ner till Willys för att handla middag. När jag ska betala i kassan och håller på att plocka fram pengar för att ge till kassörskan, tittar hon på tygmärket och frågar:

-"Är det du?"

Birdie
tittar på henne, ler...och blinkar med ena ögat...

Så nu vet jag vad det pratades om i fikarummet på Willys i Växjö. "Bono var här...jag looooovar....han köpte kyckling...fattar ni? Bono...var....här....kyckling...iiiiiihhh...." hahahaha

Maccan hör och ser allting och märker direkt hur nöjd jag är. Så ja, jag erkänner. Tanten i kassan made my day!

Hello, Helloooooo Willys!


Jag blev dissad av Telenor-Emma

36338-342

Hahahaha....jag tror jag döööööör. Men först, Songbird erkänner; jag är en tragisk Birdie. Why tragic? Well, hos Telenors kundservice på nätet kan man chatta med en fiktiv digital kundservicemedarbetare, Emma, som svarar på allt ifrån abonnemang till mobila företagslösningar.

Men Birdie tänkte inte ställa några frågor om mobila företagslösningar, that´s a big NO-NO...Birdie tänkte istället försöka bjuda ut den fiktiva digitala tjejen...jag säger det en gång till: Birdie ska försöka bjuda ut den fiktiva digitala tjejen på en date...hahahahaha

Songbird går in på Telenors sida och letar upp Emma, hittar henne och skriver:

Jag: Hej, jag heter Songbird...

Emma: Hej, Det var ett ovanligt namn.

Så långt gick allt bra. Sedan försökte jag bjuda henne på ett glas vin.

Jag: Får jag bjuda på ett glas vin?

Emma: Jag kan varken äta eller dricka och slipper både törst och hunger.

Eeeeeh...ok...noooormalt...det där gick ju inte så bra. Men Birdie fortsatte.

Jag: Jag gillar musik och film och så....

Emma: Musik är kul! Jag gillar typisk 80-talsmusik

Sedan försökte jag få henne att ta en romantisk promenad med mig.

Jag: Jag tänkte gå ut på en kvällspromenad...vill du följa med ut på en månskenspromenad?

Emma: Det hade varit trevligt men jag är så illa tvungen att stanna här. Dag som natt finns jag här för att svara på dina frågor.

Nooooooooooo....Birdie blev dissad av henne hahahaha

Det gör mig till en liten tragisk Birdie - att försöka fixa en date med en telenor-robot mitt i natten. Det hela blir ju inte bättre av att jag lyssnar på Lundell...hahahaha

Sedan skärper jag mig och läser lite fakta om denna robot-Emma eftersom jag tyckte det var lite coolt och blev nyfiken. Läste följande:

"...Eftersom jag är en maskin och inte alls lika bra som en riktig människa på att tolka vad du säger, är det bra om du bara ställer en fråga i taget och använder korta men hela meningar. För att jag ska kunna bli bättre på att svara på dina frågor, lagrar vi alla dialoger i en databas. Varje månad kollar vi sen upp vilka frågor jag inte kunnat svara på, och jag försöker lära mig att svara på dem till nästa gång."

Braaaaaaaaaa Birdie....ganska givet att alla på Telenor kommer dö av skratt när de ser min konversation med Emma. Skulle inte förvåna mig om det skrivs ut och klistras ut på hela kontoret och mailas över hela världen...Oh well...här kommer mina 15 minuter i rampljuset! Tjohoooo! hahaha

Och du Emma...du var ändå inte min typ!

Det roligaste filmen hittils i år sa min bror...

Tobbe min bror loggade in på msn och sa: "Släpp allt vad du gör och titta på denna filmen. Den är jävligt rolig, roligaste filmen hittils i år skulle jag säga..." 

Songbird var inte speciellt svårövertalad och tittade på You, me and Dupree och skrattade. Så det var en rolig film, och ja, jag kan hålla med min bror - det är ju lätt den roligaste filmen hittils i år, med tanke på att vi är 2 veckor in på det nya året...

36338-341

Me gusta Margarita...

Living in a fågelholk

Birdie har precis kommit hem efter att ha suttit i skolan några timmar och jobbat med en rapport. Hade utsikt över min lägenhet från skolan, och det slog mig då att jag bor i en fågelholk när jag tittade ut bort mot min lägenhet. Min lägenhet sticker ut från den övriga byggnaden och ser därför ut som en fågelholk ...hahaha

Så nu funderar jag på att borra ett gigantiskt runt hål i ena väggen och sätta en pinne nedanför hålet så det blir ännu mer likt en fågelholk. Det anstår ju faktiskt inte en Songbird att ta trapporna. Jag vill faktiskt flyga direkt in i lägenheten....hahaha

För övrigt är det sjukt kallt i Växjö. Vintern verkar vara på gång, så ikväll ska jag vaddera min fågelholk med täcken, filtar, kuddar och levande ljus och kolla film och tv-serier. Tentan då? Njaaaa..hmmm..den får vänta en dag till. Orkar inte just nu.

Welcome to my fågelholk!


Seriemördare kräks ibland

Hjärtklappning får Birdie när man tillbringar hela kvällen och halva natten med att titta på Dexter, och därefter vara tvungen att gå ner till tvättstugan kl 3 på natten för att hämta sin tvätt. Inbillade mig en hel del på vägen ner, inne i tvättstugan, och på vägen upp. Blir ju inte bättre att ljuset slocknade. Men en sak räddade mig från att dö av skräck. Då någon har lyckats att spy i trapphuset på Tuvanäsvägen så insåg jag att jag befann mig inte i Miami bland seriemördare utan på campus...fast det är klart...även seriemördare kräks förmodar jag...hmmm...hahaha

Nu ska Birdie sova. Försöka sova i varje fall. Ska upp tidigt imorgon, fältarbete först och sedan MÅSTE jag skriva åtminstone ett svar på hemtentan.

I min säng är jag trygg!

70-talsmacka

Chitt-chattade precis lite med Ann och fick veta att hon strax ska äta mackor i 70-talsinredning i Eau de Claire. Det vill Birdie också göra. Fast en skål filmjölk med skivade bananer på campus i Växjö funkar också...hahaha

Mmmmmm...en 70-talsmacka, Mums! Tack så mycket!   

Trotsar storm och väntar med tenta

Hmmm...det pratas om storm och vet inte om jag vågar (läs: lust) att gå ner till Willys och handla något gott. Fast jag måste nästan, har varit sjukt duktig idag, och måste belöna mig själv. Diskat all äcklig disk, städat all äcklig städ? haha..kan man säga så? Oh well...och så har jag sorterat papper också. Tittade på det där pappret som har en massa frågor och med rubriken "hemtenta". Det lockar inte alls att börja på den...det som lockar istället är som sagt gå ner till Willys, fixa något gott och sedan kolla på hela första säsongen av Dexter, som är Birdies nya favoritserie.

Storm och tenta kan vänta! Det är ju ändå söndag!

36338-340


.

A Bird in denial är över...men det känns.

Mistyeyed Birdie

Nos mot nos

Birdie har borstat tänderna, gosat till det i sängen, piffat och puffat upp Kalle Anka-kuddarna men tydligen så är jag inte riktigt trött än för att sova. Är sjukt pigg. Så i brist på annat googlar jag orden nos mot nos (fråga mig inte varför jag googlar orden nos mot nos för det har ingen aning om...tyckte det bara lät så sött och googlade det antar jag...) Oh well...I vilket fall. Jag hamnade på ett hunddagis som heter Nos Mot Nos. Hur gulligt är inte det? Det är sjuuuuuuukt gulligt.

Jag vill ha en hund. Jag vill vara en hund i mitt nästa liv. En golden och ligga nos mot nos med en annan hund. Det är väl en rimlig önskan? hahaha Ja, NU är Birdie trött....hahaha Sova kanske?

Styr nosen mot sängen

Herr Bark får gitarrerna att yla, och jag gillar det

36338-339

Janne Bark...Herr Bark....så sjukt cool och duktig. Min nya svenska gitarrgud. Jag gillar han och hans ylande gitarrer. Rockigt värre!

Vi ses i Connemara

36338-338

Vi ses vi ses i Connemara
Vi ses i blåsten där ölen är svart
Vi ses vi ses i Connemara
Vi ses igen efter denna ovädersnatt

När luften är klar och ren i Connemara
när vi vill sjunga den gamla sången igen
Den om livet och kärleken
och det underbara
i att finnas här på Jorden, min vän

Vi saknar varann som älskade gör
när dom kommer för långt från varann
Du har funnits i mina tankar jämt

Vi ses vi ses i Connemara
där bergen är gröna och vattnet är klart

Vi ses vi ses i Connemara
Det här livet kan vara så underbart


Sådär, ordning återställd

Aaaaah, ordningen är återställd. Birdie har fixat in sig på utbildningen igen. Tydligen inte bara jag som hade fucked it up för det var en lång kö till antagningen med människor som också fucked it up.

Det får räcka med spänning för idag. Först antagning och sedan plugg i skolan. Nu är jag helt slut och ska tillbringa dagen med att titta på Ruthies äventyr och alla dess moralkakor.

Nu börjar det snöa här....på Tuvanäsvägen. Vackert!

Antagen, Wooohoo. Nu får jag plugga i ett år till. Wohooo. Typ.

  

Mycket action idag!

Spänningen stiger, pratade med antagningen via telefon för en liten stund sedan. De sa att jag är tvungen att gå ner till Universitets antagning och prata med dom. Sjukt mycket action idag. Lite för mycket action for my heart kanske...hahaha

Oh well, först frukost sedan ska jag ner och bli antagen! Hoppas jag.

Can´t sleep / Green Eyes

Songbird kan inte sova av någon anledning. Gjorde ett försök men det blev mest bara tossing and turning som man säger i Amerikat hahaha. Typiskt att man inte kan sova när man har tusen saker att göra tidigt imorgon. Men jag får fixa dom där sakerna som likt en halvdöd zombie. 

En godnattvisa nu - Coldplay / Green Eyes, och jag hoppas att jag kommer somna sött i några timmar.

Honey you are a rock
Upon which I stand
And I come here to talk
I hope you understand

The green eyes
Yeah the spotlight
Shines upon you

And how could
Anybody
Deny you?

I came here with a load
And it feels so much lighter now I met you
And honey you should know
That I could never go on without you

Green Eyes

Honey you are the sea
Upon which I float
And I came here to talk
I think you should know

That green eyes
You're the one I wanted to find
And anyone who
Tried to deny you
Must be out of their mind

Because I came here with a load
And it feels so much lighter since I met you
And honey you should know
That I could never go on without you

Green Eyes
Green Eyes
Oh oh oh
Oh oh oh
Oh oh oh
Oh oh oh

Honey you are a rock
Upon which I stand

Jag hittade inte intyget, men jag är lika glad för det - för jag får säga fuck hela tiden!

Fucking fnys och fuck, fuck, fuck, fuck, fuck...I give it up! Apropå fuck - Birdie har sagt det där "F"-word en hel del ikväll. Det är coolt att säga the "F"-word, speciellt när det är jag som säger det hahaha. Men om du frågar mig om det hjälper att säga the "F"-word stup i kvarten när man letar efter ett viktigt papper så svarar jag:

Fuck no, but it's fucking cool to say it! hahahaha

Fnys fnys fnys fnys fnys

Allow me to scream for a little while...aaaaaaarrrrrrrrrrrrrrgghhhh!!! Faaaaaaaaaaan. Det är verkligen inte min dag idag. Nu har jag slarvat bort ett sjukt viktigt papper också. Jag vet att det skulle ligga i en pärm men det gör inte det. Har vänt upp och ner på min lägenhet i jakt på detta papper. Men det ligger inte någonstans och nu är klockan ett på natten. Jag vill bara sova men kan förmodligen inte. Har sovit sjukt dåligt de senaste 2 nätterna och varför skulle jag sova bättre inatt? Nä, det kan jag nog glömma. Hatar min säng. Hatar min dator. Hatar min tv. Hatar det jävla pappret SOM JAG MÅSTE HA!  Faaaaaaaaaaaaaaan!

Ja, 2007 börjar ju bra....*FNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYS*

Fucking jävla hell just nu!

36338-337

Birdie
öppnade sin post för en liten stund sedan. Fanns bl a ett brev från Antagningen där jag kunde läsa att jag blivit struken från min utbildning. "Alternativet är struket p g a att du svarat Nej eller inte lämnat svar alls". Nej, jag har inte svarat "Nej", och Jo, jag har visst lämnat svar.

Sjukt jobbigt och tråkigt. Så vad händer nu? Måste jag lämna Växjö nu utan att fullfölja min utbildning? Känns lite som ett misslyckande, inte för att min framtid hänger på en utbildning härifrån, utan mer för att har jag väl påbörjat borde jag avsluta det för en gångs skull också. Fanfanfan är väl ett ganska bra uttryck just nu.

Tell me, how can a poor birdie stand such times and live?

Ruthie har hittat en karl

Eeeeh..ok...vet inte om Camden-familjen i 7th heaven var berusade eller förälskade, för de var helt crazy i dagens avsnitt hahaha. De var nog berusade av kärlek för det var Alla hjärtans dag i dagens avsnitt. Ruthie var sjuuuukt missnöjd över det och var bitter. Ruthie hade ingen att dela den dagen med. Men det ordnade sig då hon till slut hittade en karl. Så det blev ett lyckligt slut. Vilken tur, jag var så orolig där ett visst tag. 

7th Heaven
When I see their happy faces,
smilin' back at me...
7th heaven
I know there's no greater feelin' than the love of family
Seeeeveeeeeeenth heaveeeeeen....

Eating moralcookies straight from 7th heaven

Songbird har blivit ett kakmonster. Jag äter kakor varje eftermiddag nu. Moralkakor. Birdie har blivit helt hooked på 7th heaven Kanal5. En kvart kvar nu, sedan börjar programmet. Undrar vad som kommer vara dagens dilemma? Sjuuukt nyfiken är jag.

In my sofa and eating moralcookies straight from 7th heaven.

Grodor från Ekot

Ekots grodor är sjukt kul. Kaninen Snuffe är lite av en favorit! hahaha Klicka här!

”…först en svensk som har satt nytt världsrekord i längdhopp i tävlingarna i danska Horsens i helgen så satte Kaninen Snuffe från Karlstad världsrekord med 220 cm…”


Moralkakeprogrammet nr 1 - 7th Heaven.

Ruthie ska ut på date...Oh noooooooooooooooooooooooo KATASTROF!!!! hahaha Songbird sitter och tittar på 7th Heaven på Kanal5 och god damn vilket moralkake-program det är. Sjukt pinsamt, men jag kan ändå inte låta bli att titta på det hahaha. Ruthie ska ut på sin allra första date och hela familjen beter sig som det är end of the world. Nu är reklamen slut och nu ska Birdie fortsätta titta...hahaha

"Ruthie - We must have a talk. A looooong talk..."


Kall

Songbird har varit ute ett varv runt sjön. Skönt, men nu fryser Birdie som fan. Hjälpte inte med en varm dusch. Få se om en kopp cappuccino, några mackor, en filt i soffan och något kul på tv kan göra mig varm igen. Jag tror nog det.

Gör mig varm!

Heeeeeee´s back!

Well, well, well...Look what the cat dragged in...A Birdie! Yup, jag är tillbaka i Växjö. Känns rätt skönt att vara tillbaka i sin egna lägenhet. Skönt att kunna få vara lite ensam då det har varit extremt sällsynt de senaste 3 veckorna. Extremt skönt att få vara så gammal som man egenligen är, för tydligen så blir man typ 12 år när man bor hemma...hahaha
 
Skulle ha packat upp men väskorna står kvar oöppnade. Blev så glad när jag såg min alldeles egna säng och mina 4 kuddar med Kalle-Anka-motiv (Ja, jag har Kalle Anka-kuddar. Ja, jag är väl typ 12 år då...hahaha), men som sagt, jag blev så glad så jag skulle typ provligga den...och somnade såklart. Vaknade efter en timme och var inte alls sugen på att packa upp. Så det får bli en senare fråga.

Vidare kan jag meddela att Växjö har inte förändrats ett dugg. Det är exakt samma sak som när jag lämnade det. Fast ändå inte. Något saknas. Eller rättare sagt; det är några som saknas och det märks redan...Hur ska Birdie överleva?

Coffee cups on the counter, jackets on the chair
Papers on the doorstep, you're not there
Everything is everything
Everything is everything
But you're missing

You're missing when I shut out the lights
You're missing when I close my eyes
You're missing when I see the sun rise
You're missing

Sådan mor, sådan son

Sådan mor, sådan son...hahaha Birdie och min mamma är nog sjukt lika egentligen hahaha Vi skulle iväg till min moster på middag idag...Songbird duschar och fixar till sig. Kör ett par jeans, vit skjorta, svart tröja och ett par boots. Klassiskt och snyggt. Birdie och min pappa står och väntar vid ytterdörren på att mamma ska bli klar. Hon blir klar och jag hör att hon är på väg mot oss, kommer runt hörnet och vi bara tittar på varandra och vi dör av skratt när vi ser att vi har tagit exakt likadana kläder på oss...hahahaha...Här kommer min mamma i exakt likadana kläder, hon har tagit på sig ett par jeans, en vit skjorta och en svart tröja och ett par boots...och båda vägrar att byta kläder så vi beslutar oss för att ha samma kläder på oss! Vi var så rockiga och gulliga! hahahaha

Väl hos min moster så hade hon fixat sjukt god mat till oss. Fläskfilégryta....Wooohoooo, sa Birdie när han såg det. Perfekt, för jag var bakis och extremt hungrig. Kvällen avslutades med en film på tv. Släkten är värst. Ben Stiller är sjukt rolig och Robert De Niro är sjukt cool. Det verkar inte vara lätt att träffa en flickväns föräldrar...hahaha

- "I had no idea you could milk a cat"
- "Oh, yeah, you can milk anything with nipples"
- "I have nipples, Greg. Could you milk me?"

Thunder Road

Nu är det dags för Birdie att göra sig fin. Ska strax iväg på en inflyttningsfest. Blev inget pluggande idag heller. Youtubade istället. Hittade detta klippet, som är hur gulligt som helst. Skönt att se att det finns andra människor på denna planet som sjunger Springsteen-låtar. Songbird kanske är normal after all... hahaha.

...Like a vision she dances across the porch
As the radio plays
Roy Orbison singing for the lonely
Hey that's me and I want you only...

Film och popcornkväll

Ikväll såg Songbird Friends with money och mumsade popcorn (utan champagne). Filmen var faktiskt bra då jag inte hade en aning om vad det var för film. Tog en i högen bara och Birdie blev glatt överraskad. Det var typ Sex and the city goes långfilm. 

Ska göra ett tappert försök och sova nu en liten stund. Imorgon fredag ska jag på en liten inflyttningsfest, och sedan på lördag hem till min moster som ska bjuda oss på middag. Birdie slår vad om 100 kr att det blir något med lax (som det alltid blir) hahaha. Men jag klagar inte. Verkligen inte.
 
 Ser nu att Sofia har kommit fram till Island. Alldeles själv. Tuff tjej det där. Birdie hade inte vågat åka själv. Känns konstigt att hon är där och att alla andra också snart åker iväg. Jag är så lycklig att internet finns så jag kan hålla ett litet öga på vad Sofia & Co hittar på. 

Well, hur lycklig jag än är så måste Birdie sova en stund. Natti Natti.

Skriver topplista istället för plugga...

Songbird försökte skriva lite idag på hemtentan men det gick inte alls så jag struntar i den för tillfälligt. Deadline är ju ändå den 19 jan och det är sjukt lång tid till dess. Inbillar jag mig.

Vad ska jag mer skriva? En topp 5 lista över mina fingrar kanske...hahaha

Topp 5: Fingrar
1. Pekfingret
2. Tummen
3. Långfingret
4. Lillfingret
5. Ringfingret

Disney presents: "Den försvunna balklänningen på ålderdomshemmet"

Hej, här sitter Birdie och äter nattmat - lasagne och jordgubbssaft. Songbird kom precis hem efter att ha varit på bio. Såg filmen Déja Vú och den var sådär. Lite för crazy för min smak. Men den funkade som helt vanlig onsdagskvällsunderhållning.

Egentligen hade Birdie velat se "Den försvunna balklänningen på ålderdomshemmet" som handlar om en vacker kvinna som tillsammans med sin söta hund letar efter en balklänning i ett förråd på ett ålderdomshem, och en sur gammal tandlös gråhårig tant försöker stoppa dom. Men tydligen så hade inte den filmen kommit ut på bio än...hahaha men när den väl kommer, ja då är Birdie först i biokön hahahaha

Vacker kvinna: - "Var har jag nu lagt min klänning?"

Söt vovve: - "Vet inte...men allt på golvet är mitt...moahahahaha"

Sur gammal tant: - "Veeeeeeeem är det som är nere i mitt förråd och letar? Nu kommer jag ner med min käpp, och sätter käppar i hjulet...moahahahaha..."


Heart and soul on a roadtrip

Idag gick Songbird upp 05.30. Hade lovat Tobbe att köra han till tågstationen då han skulle åka tillbaka till Kalmar idag.  Skulle aldrig ha lovat det, var totalt halvdöd och Tobbe fick gå in och väcka mig typ 10 gånger innan jag till slut orkade gå upp ur sängen och sätta mig i bilen. Halvsovde med ett öga öppet när jag körde till tågstationen. Sedan direkt hem och lägga sig i sängen och my, my, my så skönt det var.

Sedan en liten roadtrip till Falkenberg och fixa lite saker. Roadtripen fortsätter till mormor. Därefter hem och leta upp ägglikörglass och cappuccino i köket. Sedan parkera mig själv i soffan och leta upp en film. Lucky number slevin blev det. Var väl sådär. Medel. Rätt ok. Får betyg 3 av 5. Och nu sitter jag här framför datorn och kollar lite.

Trots att Birdie egentligen är en Birdie in denial så märks det tydligt att det är jättenära att alla ska åka strax. Birdie vill ju också åka. Oh wellBirdies hjärta och själ åker med alla ni som ska ut och resa och min kropp och hjärna får åka till Växjö och plugga i en termin till. hahaha

Heart and soul on a roadtrip...

Xlir och "Då får vi spela in Aktuellt imorgon då...."

36338-335
Jocke, bror Tobbe och Birdie firar nytt år.



Nu är det 2007. Känns Oh yeah och sjukt spännande. Det blev nyårsafton i Växjö med champagneindränkta popcorn som är oh my gosh så gott. (Poppa popcorn, öppna en flaska champagne och häll över en 2 teskedar champagne och rör om. Try it! You´ll like it! haha)

Följande hände denna natt:

* Min bror ska gifta sig med Ann och ta med henne till Halmstad. Birdie spekulerade i att vår Pappa kommer bli jätteglad över att det är dags för bröllop och kommer fälla kommentaren: "Jahapp, bröllop säger du! Då får vi spela in Aktuellt imorgon då!" 

Birdie chitt-chattar med Evilina, som är en sjukt rolig människa och som skrattar preeeeeeeecis som Sofie. Birdie misstänker att det är en och samma person ibland *pingvinkisning* hahaha I vilket fall...Birdie love them! Vi hade en konversation om Xlir, uttalas [Eeexeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiir] hahahaha

Birdie med bror blir utelåsta och Tobbe ska sova hos någon har han fått för sig. Någon säger "Nej, det ska du inte!" och försvinner runt ett hörn och skjuter sig själv. Typ. hahahahaha

* Dagen efter fixar Ronald McDonald frukost till oss och sedan blir det bilfärd hem i ösregn och stormvarningar, men det spelade ingen roll, för i bilen hade vi det varmt och skönt och allsång med Håkan Hellström. Eller vi och vi...det vara bara Birdie som ville sjunga...hahaha

* Väl hemma i Halmstad har mamma varit söt och fixat god middag till oss, och spelat in Robbie Williams konsert som gick på nyårsafton till moi! Vilka lovely minnen som kom tillbaka från i somras när jag tittade på konserten. När jag ser Robbie tycker jag alltid att han ser ut som Puff av någon konstig anledning. hahaha Ok, att Robbie är Puff och världsunderhållare. Men jag är Piff och underhåller Sverige. hahahaha Robbie och Birdie tillsammans underhåller Universum. hahahaha

hahaha...nu börjar det bli lite väääääl mycket svammel här. Birdie trött. Dags att sova! Men först nattens låt, som självklart blir: Robbie Williams - Come Undone.

So rock and roll, so corporate suit...