Songbird förbereder sig inför lördag

Songbird håller som bäst på att förbereda sig inför Robbie Williams konsert på Ullevi på lördag..."Let me entertain youuuuuuuuuu..." Men det har blivit en liten change of planes...det var meningen att jag skulle åka upp redan imorgon och shoppa lite först och sova över i min fasters lägenhet som står tom...trodde jag, men det visade sig att den var uthyrd nu under några veckor. Fast vem behöver sova? Det är ju Robbie-fest!

Let Robbie entertain Birdie, and let me entertain you...

Songbird @ Skrea Strand

36338-137

Det har varit en ganska så lugn dag i Songbirds liv idag. Har varit i Falkenberg och hämtat lax plus att jag doppade mina fötter i havet vid Skrea Strand. Blev bara fötterna som badade eftersom havet fortfarande är kallt. Ska vara minst 25 grader i vattnet innan Birdie badar...*Kräsen Sångfågel*

Åt nog årets godaste glass idag också, en melon-/-pina colada-/-med-ananasbitar-glass och har du vägen förbi Falkenberg så rekommenderar Songbird denna glass.

Kvällen ägnades åt att grilla lax och dricka vin (Det blev inte La Garonne denna gången H.L, som jag vet att du fullkomligt älskar och avgudar hahaha :P )

För övrigt 1: Nu när Sverige åkt ur VM ser jag helst att England vinner hela VM. Heja England!

För övrigt 2: Fick veta att det är meningen att man ska drömma om den personen man ska gifta sig med på midsommarnatten. Så, vem drömde då Songbird om? Vet inte, har glömt min dröm. Songbird är för gammal och börjar bli senil. Hur ska det här gå? Hur ska jag nu bli gift när jag inte ens kan komma ihåg en dröm? Mystiken tätnar och...

I heard you calling me then you disappeared into the dust,
I need your kiss, but love and duty called you someplace higher...

 
 

Inatt sover Songbird på blommor

Nu är det midsommarnatt och Songbird har för sig att man ska lägga sju sorters olika blomsters under kudden när man ska sova och då....ja just det...vad händer då? Har helt glömt vad som ska hända...förmodar att man ska drömma om något...

Oh well, jag ska springa ut i trädgården och plocka ihop lite blommor och lägga under min kudde innan jag går och lägger mig. Återkommer imorgon och berättar vad Birdie drömde om.

Well the night is dark, the moon is full,
The flowers of romance exert their pull...

Åååh, va jobbigt...Jag har fått ett mail ifrån en kändis!

Åååh, va jobbigt...Jag har fått ett mail ifrån en kändis!

Förra sommaren träffade jag en singer / songwriter från USA och festade i ett dygn i Malmö tillsammans med denna celebritet. Tydligen gjorde Songbird ett stort intryck på denna celebritet då "världsstjärnan" har nu varit på besök i Malmö ännu en gång och frågade hos skivbolaget i Malmö efter mig. Kollade min mail nu och  "världsstjärnan" har mailat mig och frågar var jag är någonstans och vill ha mitt telefonnr. 

Songbird upprepar: Åååh, va jobbigt....kanske ett i-landsproblem, men ändå. Songbird har inte lust att umgås med någon "världsstjärna" just nu.

Songbird vill bara umgås med sig själv just nu.


Freeze, I´m Sonny Crockett

Mission impossible..bah, no mission is impossible for Birdy...Birdys mission denna kväll var att titta på Mission Impossible III på Röda Kvarn i Halmstad och jag lyckades genomföra det...haha

Det var en helt ok film och nu har jag fått action så det räcker ett bra tag framöver. Såg en trailer innan filmen också, och det var MIAMI VICE med Colin Farrell & Jamie Foxx....Woohooo...När den kommer på bio så är det jag som kommer sitta klistrad framför bioduken.

Jag skulle kunna sitta här och hylla Miami Vice i flera timmar men det tänker jag inte göra utan jag ser precis just nu att jag har fått ett mail från Dino som skriver att jag är godkänd på tentan. Så nu hyllar jag mig själv istället. Hurra, Hurra för Birdy!

Nu ska jag sova och drömma om att jag bor på en stor båt i hamnen i Miami tillsammans med en alligator.

"Freeze, I´m Sonny Crockett..."


Songbirds helg i bilder

36338-125


Några bilder från Songbirds helg. Först lite fest, sedan pizza och solning i parken och till slut en mjukglass på Stora Torg där Songbird delade med sig av sin mjukglass till en annan fågel.

 
Good Golly Mr Birdy...



 

 

Into the Halmstadnight...

Songbird var i Växjö igår en liten snabb sväng och fixade lite småsaker. Passade även på att hälsa på unge Herr H.L på Systembolaget då jag kände en viss oro för honom då han uttryckt att han tyckt det var jobbigt att arbeta under sommaren för att få råd med en piggelin. Men jag blev snabbt lättad då jag upptäckte att han hade det mycket bra på sitt jobb, då hans chef kokade kaffe till han. (Hmm, ska det inte vara tvärtom? haha)

Ikväll ska Songbird ut och undersöka Halmstads nattliv. Det kan bli spännande!

Into the Halmstadnight...



Birdie rides again

36338-124

Giddieee-up n´ yiieeeaaaah n´haafaaaaah...Songbird har varit och ridit idag och jag måste nog ta och påstå att jag är världens coolaste cowboy...hahaha Giddieee-up n´ yiieeeaaaah n´haafaaaaah!

För övrigt har jag sett en livs levande ekorre. Ekorren var så sööööt! Oh well, nu ska jag gå och ladda upp inför Sveriges match! Heja, heja...

Giddieee-up n´ yiieeeaaaah n´haafaaaaah!

Songbird är en dansk tourguide

There's an insect in your ear, If you scratch it won't disappear, It's gonna itch and burn and sting...Yeah, yeah..nu ska jag inte klaga, förutom lite på att jag har bränt mig i solen idag och att en mygga envist vill in i mitt öra just nu och bitas, men jag sa till myggan: Fuck off - My ear is private area!  Ooops...nu dog han...det var inte meningen att klappa till så hårt...haha

Idag har Songbird provat på att vara en dansk tourguide. Ett par danskar stoppade mig idag och sa: Ullared? och såg frågande ut. Songbird förklarade på perfekt danskt uttal vägen till Ullared: Yääää...taeeä åå å kööör tyyp baa fyyyre feem miiil rakt fram och sväng en pölsesväng runt i vääjerondellen och ni e frammeee.



Summer stretching on the grass,
Summer dresses pass,
In the shade of a willow tree...

 


Nutty food

Igår anlände äntligen då Songbird till paradiset. Japp, det här är verkligen paradiset för mina föräldrar har sått och odlar en ny sorts sallad som de tyckte lät spännande: Salladsblad med NÖTsmak...haha Så igår grillade vi kött och mumsade nötsalladsblad på altanen..hur gott som helst!

I love nutty things!


Relaxmode

Om några timmar åker Birdie iväg. Lämnar Växjö mot lite sydligare breddgrader. Mot HAVET! Mot PARADISET! Mot mitt HEM!

När jag höll på att packa idag så hittade jag 2 dammiga böcker bakom mina cd-skivor. Gripsrud och den röda boken Massmedier. Letade som en galning efter dom böckerna för ett halvår sedan men hittade inte dom då, så jag blev tvungen att köpa nya. Men NU, just nu så behagar dom att dyka upp. NU när det är sommar. NU när jag inte behöver dom. Så nu har jag 2 st Gripsrud och 2 st Massmedier...Crazy books...Hmmpf!

Klockan är 00.35 och Birdie sitter och lyssnar på Bob Dylan, fönstret är på vid gavel och det varmt ute, oh lovely summernight.

Undrar hur denna sommaren kommer bli? Birdie har inget jobb (och vill inte ha heller) så därmed inga åtaganden, inga planer förutom de obligatoriska konserterna. Bara en Birdie som tar dagen som den kommer. Det kan ju faktiskt bli hur bra som helst. 

 Avslutningvis vill jag bara säga att Knockin´on heavens door med Bob Dylan är riktigt, riktigt, riktigt bra.

*Switching to relaxmode*


3 sånger

Songbird har gjort allt och inget idag. Har gjort en massa men ändå inget egentligen. Birdie är fortfarande fast i Växjö. Här händer inte så mycket förutom att Eylen har fått sin högra axel förstörd pga av en pratsjuk Birdie...förlåt! Hahaha

Har inte så mycket mer att berätta förutom om de 3 låtar som får bli kvällens fantastiska låtar. Ladda hem och lyssna:

1. Bob Dylan - Gotta serve somebody

2. Bruce Springsteen - State trooper

3. Elvis Costello - Complicated shadows

"But you're gonna have to serve somebody, yes indeed
You're gonna have to serve somebody,
Well, it may be the devil or it may be the Lord
But you're gonna have to serve somebody."

"License, registration, I ain't got none but I got a clear conscience
'Bout the things that I done
Mister state trooper, please don't stop me
Please don't stop me, please don't stop me"

"All you gangsters and rude clowns
Who were shooting up the town
When you should have found someone to put the blame on
"


Nää, jag har inga tuttar! Fan också!

Men åååååh...går det bli mer missnöjd? Songbird har varit inne på en photosession i stan för att fixa till körkortet. Men korten funkar inte alls. Näsan är 1 meter lång, öronen står ut, tänderna är sneda, ögonen blundar och frisyren är en katastrof....Att det ska vara så svårt att ta ett kort!

Får väl se om jag hittar någon fotograf i Halmstad som lyckas fånga mitt rätta jag, för dom här korten är en katastrof och funkar verkligen inte!

Bingo Rimér kanske kan...nää, jag har ju inga tuttar! Fan också!

Spökstad

Songbird ska upp tidigt imorgon också. En sista sak i skolan som ska fixas. Sedan har Birdie sommarlov. Wooohoo!

Är kvar på campus i Växjö - som har blivit till en spökstad. Inte en människa är kvar, gräsmattan blev grå och här finns bara ensamhet och damm kvar. Songbird är långt hemifrån och vill bara härifrån. Nu går jag snart ut och lägger mig på den grå marken och låter gamar och prärievargar äta upp mig. Save meeeee!

Hahaha...Näää...nu är jag dramaqueen och överdriver. Så farligt är det inte. hahaha..Men det är ganska tyst och ödsligt på campus, fast Eylen är ju kvar här och hon försökte locka ut mig på en grillfest, vilket var jättesnällt. Men Birdie tackade snällt nej. Var lite trött efter storstädningen idag och så måste jag fixa den där sista saken. Men Eylen fick pluspoäng! Haha

Pratade med mina föräldrar innan idag. Birdie åker hem på lördag, de kommer hit och hämtar mig. Kunde nästan höra dom tänka: "Vår son ska minsann inte åka i en äcklig buss i nästan 3 timmar, vi kommer!" , och jag kan bara bocka och buga och le och vara tacksam att dom kommer. För det är jobbigt att åka buss med full packning. Yeah yeah...lazy bird...I know....hahaha och Tobbe, min brorsa kommer veckan efter, den 15:e. Yes, hela Songbirdfamiljen samlad!

Jag blev kär i en spökstad,
du, du, du gör mej hel,
Tror du att kärlek är som sångerna vi hör?


Tentan avklarad!

Fyyyyy fan va skööönt! Songbird har precis lämnat in tentan. Nu är det bara att hålla tummar och tår att jag klarar den också!

Det märks att det är sommar. Det är ganska öde och tomt på campus. Jag vill också åka hem nu. Men får förmodligen vänta tills fredag. Varför? Jo, jag är en lazy bird som inte vill släpa på en gigantisk väska på en buss när jag åker hem. Därför är nu mitt nästa uppdrag att försöka övertala mina föräldrar att komma och hämta mig. Det ska nog inte vara så svårt, de brukar inte vara så svårövertalade. Men de kan nog inte komma förrän på fredag. Men jag väntar gärna, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....fast jag kan erkänna att jag börjar bli lite otålig...haha

Resten av dagen ska jag bara slappa. Laga lite god mat och titta på TV. Hoppas bara att det är något kul på TV ikväll!

Bring me home, please!


Zlatans akuta träning

36338-123

Läste i Aftonbladet idag att Zlatan har ägnat sig åt akut träning på hotellet. En av Aftonbladets fantastiska fotografer har tagit följande bilder som visar den extremt ansträngande träningen som kallas: "Göm-fjärrkontrollen-och-du-måste-gå-fram-och-byta-kanal".

Songbird ska själv ägna sig åt denna träningen ikväll kl 21.20 då Nip/Tuck börjar på SVT2. Vid 22.05 kommer Songbird zappa till TV3 och titta lite på filmen Anger Managment.

I´m a fitnessbird tonight!

Dumma Keith

Men Keith, varför? Idag blev det bekräftat från Rolling Stones om deras konsert kommer bli av eller inte. Europaturnén kommer fortsätta och det kommer bli totalt 21 konserter i 11 länder. Dessvärre kommer konserten med Stones på Ullevi inte bli av i år. BLÄ!

Varför Keith? Vad skulle du upp i kokospalmen och göra? Var det en kokosnöt du ville ha? Du hade bara behövt ringa till Songbird. Jag hade med glädje gått ner till Willys, köpt en kokosnöt och skickat den med Fedex till dig. Men nä nä...du skulle tvunget upp i palmen och hämta själv....din envisa gamla gubbe...

Oh well...Songbird är minsann också en envis gammal gubbe så ikväll, efter pubtömningen på Stallet, ska Songbird leta upp ett valnötsträd och plocka ner en nöt.  Utan att ramla ner!

Keith is a nut...men jag gillar han ändå!

Strawberries, cherries and an angel's kiss

Nu är seminariet över och Songbird har sommarlov. Nästan. Bara en liten tenta på måndag. Men den bortser jag ifrån just nu och inbillar mig att jag har sommarlov. Woohooo!

Strawberries, cherries and an angel's kiss in spring,
My summer wine is really made from all these things,
I walked in town on silver spurs that jingled to,
And sang song that I had only sang to just a few,
She saw my silver spurs and said,
Let's pass some time,
And I will give to you summer wine...