Lite sannolikhetslära

Songbird upptäckte precis att:

36338-121  36338-122
Ryan Adams     och                          Bryan Adams

* Har snarlika namn

* Är musiker

* Båda har födelsedag samma dag. (5 Nov)


Hur stor är sannolikheten för det egentligen? Songbird är helt övertygad om att det är en och samma person. Att Ryan / Bryan egentligen är aliens som kommit till jorden för att ta över. Så måste det vara. Finns ingen annan logisk förklaring.

"Things are getting strange, I'm starting to worry
This could be a case for Mulder and Scully
Things are getting strange, now I can't sleep alooooooooone..."


Stör ej...

Nu kom tröttheten...

Vg stör ej! En trött och sliten fågel sover...

Fnissig Birdie

Jag är en fnissig birdie idag! Hahaha Songbird var på fest igår. Förfest och sedan Stallarna och det var kul . Nu fnissar och skrattar jag åt precis nästan allt. Var nere på Willys nyss tillsammans med Maccan och skrattade åt en bil som körde lite fel. hahaha Börjar få ont i magen nu av allt skrattande. 

Träffade Jessica i skolan idag och hon frågade mig:

- "Songbird, var du på Stallvägen 15 igår?"

- "Ja, hur visste du det?"

- "Jag gick förbi utanför och hörde din röst och tänkte att det där kan bara vara du"


Hahaha...inte för att jag fattar hur hon kan särskilja min röst från 10 andra personer på en förfest utifrån, men skönt att höra att Songbird fortfarande kan sjunga så det hörs....hahaha

 
Börjar misstänka att jag fortfarande är full, hmmm..hahaha



Pinsamma Songbird fyllebloggar...

Såg precis mitt fylleinlägg i bloggen, och tänkte precis ta bort det för det är ju så pinsamt, men då säger Maccan:
 
"Nej, nej nej! Det får man inte göra. Det är olagligt i bloggvärlden."

Jaha, då får jag väl låta det stå kvar. Fast det är inte så farligt som det ser ut. Bara Songbird som leker dramaqueen. Typ.

I´m such a Dramabird...




Yeah yeah...

Dålig vana man får nu och börjar fylleblogga...

Hey, little dolly with the blue jeans on
I wanna ramrod with you honey, till half-past dawn
Let your hair down sugar and pick up this beat
Come on and meet me tonight down on Bluebird Street
I've been working all week, I'm up to my neck in hock...

men näää...jag vågar inte säga hur jävla mycket jag tycker om dig, och det är nog lika bra det....tror jag...för du är är ändå:

inte här...

inte online...

säkert hos någon annan...

och Songbird sjunger vidare i sin ensamhet:

Late at night when I'm dead on the line
I swear I think of your pretty face when I let her unwind
Well look over yonder see them city lights
Come on little dolly 'n' go ramroddin' tonight

Well just a few miles cross the county line
There's a cute little chapel nestled down in the pines
Say you'll be mine little girl I'll put my foot to the floor
Give me the word now sugar, we'll go ramroddin' forever more


Flitig bird!

Springsteen....Nää, jag bara skojar...ska inte tjata mer om honom nu...hahaha

Blev klar med den semiotiska analysen för en halvtimme sedan. Känns bra att vara färdig i god tid innan arbetet ska vara inlämnat. Så därför blir det partytime för Songbird ikväll för att fira detta! Woohooo!

Partybird

En helt vanlig dag i Songbirds liv - fast ovanlig

36338-109


Fick en fråga om varför Songbirds mamma körde mig 20 mil i 150 km / h, och här är den, berättelsen om en helt vanlig dag i Songbirds liv fast ändå lite ovanlig som jag aldrig kommer glömma.

Songbird hade precis kommit hem efter en galen vecka på Hultsfred. Blev lite förkyld och fick feber (som jag alltid får efter en festival), men ignorerade detta till max eftersom den 22 juni var det dags för denna sommarens höjdpunkt. Bruce Springsteen med The E street band på Ullevi! Var lite orolig att jag skulle vara jätteförkyld och ha feber på just denna dagen, men när jag vaknade upp den 22 juni mådde Songbird perfekt. Febern och förkylningen var borta. Det var sol och klarblå himmel och Songbird njöt av dagen.

Men då hände det som inte fick hända; 2 timmar innan Songbird skulle åka iväg svimmar jag och vaknar inte upp förrän jag ligger i en ambulans. Jag fattar ingenting om vad som har hänt och mumlar frågandes: "Vad har hänt? Jag måste till Ullevi...Springsteen..." En i ambulansen säger att jag har svimmat och inte vaknat upp på lång stund och att vi är på väg till sjukhuset i Halmstad. Songbird blir alldeles livrädd, dels för att jag inte har fattat riktigt vad som har hänt, dels för att man är lite halvrädd för sjukhus, trots att man har jobbat där i ett år! haha

Hamnar på akuten och får vänta i ett rum på en läkare. Under denna väntetiden börjar Songbird tuffa till sig och inser att jag måste härifrån fort eftersom nu var det hög tid att åka till Ullevi. Springsteens konsert började ju snart. Mina föräldrar kommer och är oroliga, men jag försöker lugna ner dom och säger att det är ingenting och att jag måste ut härifrån. De hindrar mig och försöker få mig att inse att jag måste i varje fall vänta på läkaren. Jag går med på det. Tiden går och ingen läkare kommer. Songbird blir mer och mer irriterad. Går fram och tillbaka i rummet och sneglar hela tiden på klockan. Efter en timme säger Songbird:

"Kommer inte den där jävla läkaren om 5 minuter ska jag se till att han inte har något jobb att gå till imorgon..."

Då händer det som man trodde bara händer i filmer, dörren öppnas och in kommer den absolut vackraste kvinnliga läkaren Songbird någonsin har sett. Songbirds hjärta smälter och Songbird blir snäll igen. Hon går fram till mig och sträcker fram sin hand och säger sitt namn (som jag tyvärr har glömt). Jag får förklara och redogöra för henne vad som har hänt och vad jag har gjort den senaste veckan. Hon säger att jag förmodligen har drabbats av en utmattning då jag hade fått minimalt med sömn och mat plus varit förkyld som jag ignorerat. Hon säger att man ska ta några prover på mig för att vara på den säkra sidan. Songbird blir livrädd igen för Songbird och sprutor är ingen bra kombination. Men jag gick med på det eftersom mina föräldrar insisterade på att det togs.

Men när läkaren sa att man också ville behålla mig över natten vägrade Songbird. Fick förklara varför och drog en lång men snabb historia om Springsteen och att jag måste till Ullevi nu. Trots detta ville hon behålla mig. Då sa mina föräldrar att det är omöjligt att ändra på det. Har Songbird väl bestämt sig så har han. "Han kommer åka härifrån vare sig du vill det eller inte." Efter en livlig diskussion med föräldrar och läkare gick hon med på det så länge jag lovade att inte köra bil förrän provsvaren kommit tillbaka. Songbird lovade!

Songbird blev oerhört glad och sa till mina föräldrar att nu är det bråttom. Vi satte oss i bilen, körde hem och Songbird duschade snabbt och bytte kläder. Därefter körde mamma mig upp till Göteborg i en medelhastighet på 150 km / h. Har aldrig kommit fram till Göteborg så fort. Kommer fram exakt kl 20.00. Det var den tiden som var utsatt på biljetten att konserten skulle börja. Mamma släpper av mig precis utanför Ullevi och jag rusar in.

Jag hade ståplats och tänkte att jag kunde ju glömma att hamna längst fram. Men som av ett under hamnar Songbird riktigt långt fram. Inte så långt fram som jag tänkt mig, men en helt ok plats ändå och konserten hade inte börjat.

Det var fortfarande sol och varmt ute och solen vägrade i det längsta att gå ner. Då, en halvtimme senare, nästan exakt kl 20.30 kom Bruce och bandet upp på Ullevis scen. Songbird är oerhört lycklig och när jag hör att man börjar med låten The Promised Land inser jag att det här kommer bli en oförglömlig kväll, och det blev det!

Efter 3 fantastiska låtar: The RisingLonesome Day och Jackson Cage följde en underbar My Love Will Not Let You Down och en tung och mäktig Atlantic City. Redan i detta tidiga stadium av konserten kändes det att både Bruce och bandet var på ett ovanligt toppenhumör.

En gripande Empty Sky följdes av helt fantastiska The River som man fick gåshud utav. Soozie Tyrell duellerade underbart med Clarence och trots att jag innan denna kväll hade hört The River en miljon gånger var det som om det var första gången. Den hade helt enkelt aldrig låtit bättre! Knappt hade jag hämtat andan innan Bruce och Little Steven hängde på sig sina akustiska gitarrer och leende slog an de inledande ackorden till Waiting On A Sunny Day. När Songbird hörde att det var denna låten blev jag så glad, då denna låten betyder en del för mig.  Allsången var helt fantastisk , och att höra uppemot 57 000 i denna arena sjunga refrängen... obeskrivligt!

Jag befann mig fortfarande i lyckorus när Bruce drog igång med Darlington County - och som om detta inte räckte fortsatte det hela med Growin' Up! Därefter kom den oerhört mäktiga Worlds Apart. Songbird höll vid det här laget nästan kollapsa av eufori!

En mäktig Badlands följdes av She's The One och så var det dags för en av kvällens stora höjdpunkter: En lång soulfylld version av Mary's Place med en bandpresentation innehållandes ett underbart samspel mellan Clarence Clemmons och Bruce själv, där Bruce ställde frågorna och Clarence gjorde sitt bästa med att ge rätt svar. De vandrade skrattandes fram längs scenen och skämtade med varandra. Det kändes nästan inte att vi befann oss i en stor utomhusarena, utan snarare på en liten rockklubb i New Jersey!

Därefter kom den; Racing In The Street! Jag trodde aldrig att jag skulle få höra den med The E Street Band och det var tydligt att den inte fanns med på setlisten då Springsteen samlade de andra och förklarade vad som skulle spelas. Jag minns fortfarande hur jag slöt mina ögon och lät Roy Bittans pianospel fylla min själ. Oförglömligt! Det var här jag blev förälskad i pianoljud!

Den ordinarie låtlistan slutade med Into The Fire och en rockig No Surrender varvid det blev dags för extranummer och bandet stegade in och spelade Thunder Road.  Därefter kom Hungry Heart - en fantastisk låt denna strålande sommarkvällen och med en kör bestående av ett fullsatt Ullevi - Det var fantastiskt.  "I've got a wife and kids in Baltimore Jack..."

Ramrod
  denna kväll var helt makalös. Låten drogs ut till över hela 11 minuter (Bruce blandade bl.a. in texten till "Dancing in the street"). Ramrod avslutades med att Bruce och bandet en efter en lämnade scenen och till sist var det bara Roy Bittan som ensam satt kvar och återigen imponerade med sitt fantastiska pianospel. (Det var här som två små flickor stegade upp från scenkanten och placerade en vikingahjälm på Roys huvud! hahaha)

Born To Run lät även den bättre än någonsin tidigare och på något sätt kändes det som om nu kunde vad som helst hända med showen. Vilket precis var vad som hände! Jag minns hur jag innan konserten gärna ville höra Detroit Medley och Twist And Shout. Jag var dock ganska säker på att jag absolut inte skulle få höra bägge på en och samma kväll. Men det här var kvällen då Songbirds drömmar gick i uppfyllelse!

En sprudlande Detroit Medley spelades innan den sista raden extranummer och efter hjärtskärande My City Of Ruins och Land Of Hope And Dreams samt Dancing In The Dark så ropade Bruce "We got one more for you. Let's bring on the stadium-breaker" varvid Twist And Shout drogs igång. Jag var nu helt övertygad om att jag i detta ögonblick fick uppleva den bästa konserten på hela turnén!
 
Ögonblicket när bandet avslutningsvis tackade för sig, gjorde sig beredda att lämna scenen, men Bruce imponeras av publiken som envist vägrar sluta sjunga och bestämmer sig för att återigen uppta Twist And Shout måste räknas som en klassiker!

Vad jag fick uppleva var hur världens största entertainer och rockmusiker med en professionalism som är få förunnat, genom att bjuda på sig själv till 100%, under dryga 3 timmar bjöd på en rockshow jag aldrig drömt om att få uppleva. Jag måste nog säga att denna söndagskväll som utspelades på Ullevis scen måste räknas till en av de bättre konserter som Bruce Springsteen & The E Street Band genomfört i Sverige!

Dagen efter träffade jag läkaren igen och hon frågade hur jag mådde. Songbird sa:

"Aldrig mått bättre. Jag är en lycklig man!"

(Efter en vecka ringde läkaren och sa att jag var frisk som en sångfågel och jag lovade henne att äta och sova ordentligt, för fler sådana här konserter vill jag uppleva!)


36338-116

En hyllning till Mamma

36338-108

Oh my, my, min mamma - vilken mamma! Det här är en hyllning till min mamma som i mina ögon är världens bästa mamma.

Songbirds mamma har:

* Låtit mig få göra precis som jag vill

* Kört mig 20 mil i en genomsnittshastighet på 150 km / h bara för att Songbird var sen till en ganska så viktig sak! (haha..kommer jag aldrig att glömma)  

* lärt mig att laga mat som smakar gott

* lärt mig sjunga vackert

* har funnits hos mig i både svåra och roliga stunder

* Kort sagt: Varit den bästa mamman!

(Ja Pappa: du får också lite cred, för du har också varit duktig haha)

Mamma får en låt tillägnad till sig. Tar följande låt för jag vet att Mamma gillar den:

"It's rainin' but there ain't a cloud in the sky
Musta been a tear from your eye
Everything'll be okay
Funny thought I felt a sweet summer breeze
Musta been you sighin' so deep
Don't worry we're gonna find a way

I'm waitin', waitin' on a sunny day
Gonna chase the clouds away
Waitin' on a sunny day..."

 

 

Hey Jack, guess what?

Ok, leenden smittar. Det har Songbird fått lära sig nu. Songbird är en mycket lättroad man, men idag är Songbird extremt  lättroad.

På väg ner till Willys lyssnade jag på Hungry heart med Springsteen (Surprize, surprize). Första meningen i den sången går så här: I got a wife and kids in Baltimore, Jack.

Då Songbirds pappa heter Jack börjar jag alltid tänka på hur han skulle reagera om jag ringer hem och säger: "Hey Jack, I got a wife and kids in Baltimore..." Av någon anledning tycker Songbird det är jättekul att tänka på. Så hela vägen ner till Willys gapskrattade Songbird inombords och utåt sett så log och småfnissade jag. Tror det märktes för utav alla människor jag mötte så var det 4 st som log tillbaka till mig och tittade lite konstigt hahaha.

Bara för att det inte nu ska bli några missförstånd så vill jag nu också bara påpeka att Songbird har ingen fru och inga barn i Baltimore. But a hungry heart I have...and stomach. Tur att det blir tacos för Songbirds del ikväll hahaha

I got a wife and kids in Baltimore, Jack hahahaha


Någon som saknar ett örhänge?

36338-107

Songbird har städat idag och hittade ovanstående örhänge under soffan. Örhänget är inte mitt eftersom det är lite för stort för mitt öra och min manlighet. Songbird har lekt detektiv och kommit fram till att örhänget förmodligen tillhör: Elin, EmelieSofia eller Sofie 

Känns det igen och man vill ha tillbaka det, så är det bara att komma hämta!



Birdie can boogie minsann!

Songbird är lite lätt bakis idag. Har fortfarande inte dragit upp persiennerna och går fortfarande omkring invirad i mitt täcke. Skärpning Birdie! Kanske skulle ta och klä på mig, och ut och gå för att få lite frisk luft. Japp, det ska jag göra nu.

Har fixat Mors dag-present idag. Det blev ett chokladogram hos
http://chokladogram.se/

Om det är någon som vill fira Songbird så går det bra att skicka ett pizzogram till mig. Är sugen på pizza.

Bring me a pizza, eller tacos går  bra också!

Songbirds U2-jacka

Jag har lovat mig själv att aldrig fylleblogga, men nu gör jag ett undantag. Det var en helt ok kväll förutom när jag skulle gå ut. Lämnade in min jackbricka, men efter 5 minuter får jag tillbaka med kommentaren: "Tyvärr vi hittar inte din jacka, du får vänta tills alla jackor är utlämnade".

Står och väntar i över 40 minuter och ser jacka efter jacka försvinna till lyckligt kära par medans min jacka är spårlöst försvunnen. Jag hade inte varit så orolig om det hade varit en vanlig jacka, men nu hade jag lämnat in min älsklingsjacka, min U2-jacka.

Min U2-jacka var försvunnen! Jag var helt panikslagen under 40 min, men försökte behålla mitt lugn och stå coolt och vänta, men garderobskillarna såg nog på mig att jag var jätteorolig eftersom de sa att de skulle göra allt för att hitta min jacka.

Efter 40 långa minuter hittades min jacka i ett hörn och Songbird blev riktigt glad. För jag var riktigt orolig där ett visst tag.

Behöver jag säga att den jackan betyder en hel del för mig?

Something fishy

Oh my, my...det är hög tid för Songbird att gå och sova, men det kan bli svårt. Det är minst 45 grader varmt i min lägenhet just nu. Det känns som det i varje fall. Vet inte varför, jag har inte feber och termometern visar 21 grader i min lägenhet. Something fishy is going on in here...haha

Oh well...
Songbird har varit flitig idag. Ett varv runt sjön, diskat och städat och fått en hel del gjort på fältarbetet. Men som sagt: Nu måste jag verkligen gå och sova, men först en Springsteen-låt som god-nattvisa. Det får bli Atlantic City.


"We're goin' out where the sand's turnin' to gold
 so put on your stockin's baby 'cause the night's getting cold
And everything dies baby that's a fact
But maybe everything that dies someday comes back..."



Songbird is not worried

Songbird har fått många sms, msn-meddelanden och människor som har sagt till mig att Rolling Stones-konserten är inställd. Till och med Mamma & Pappa ringde och meddelade mig idag. Det var gulligt iofs. haha. Men Songbird måste klargöra en sak. Konserten är inte inställd utan framflyttad. Så Songbird är inte orolig. Men ändå: Keith - Fy på dig! Att klättra upp i en palm efter en kokosnöt är A BIG NO-NO!! 

Detta innebär att Birdie måste planera om sin Songbird-turné. Hmmm...Vad ska Songbird göra den 10 juni? Har fått ett tips om att hamnen i Trosa är vacker så:
 
Woohoo, I might go to panty-town!

Smilin´Birdie

Vad är det med mig? Hahaha..Songbird kan inte bara sluta le. Ler hela tiden och är allmänt glad och lycklig. Fick t om för mig att jag skulle ut och gå ner till Willys trots att det ösregnade. Men när jag jag gick ut så försvann regnet och solen tittade fram bland regnmolnen. Det var lite som: "Hallelujah, här kommer Songbird. Fram med solen!" 

Hade ett fjantigt leende och nynnade på en sång hela vägen ner till Willys. Men Songbird klagar inte. Songbird ler.

Songbird kan le i både regn och sol

En lycklig Songbird

36338-105


Hey, Songbird är tillbaka. Kom till Växjö för drygt 2 timmar sedan och så glad och lycklig jag är nu. Går omkring med ett stort leende på läpparna och befinner mig i något slags konstigt konsertrus. Ni som inte har räknat ut det så har Songbird varit på Springsteens Party, och damn vilket party det var!
 
Den sunkiga ishockeyhallen Hovet förvandlades till en deluxe-lada när ljuset släcktes och ner sänktes kristallkronor och röd sammet över scenen med ett blått sken. Till tonerna av Down to the river to pray med Alison Krauss kom Springsteen tillsammans med en 17 man stor orkester insmygandes och jublet och applåderna visste inga gränser. Därefter var det party i 3 timmar med låtar som Mrs. McGrath, How can a poor man stand such times and live, Jacob´s ladder, Pay me my money down, Ramrod, My city of ruins och många fler.

Songbird kommer aldrig glömma detta party. Det var en oförglömlig kväll / natt! Det var så roligt! Det var allsång, det var gåshud, skratt och lite (glädje)tårar. Efter en sådan här konsert med inslag av country, blues, gopel m.m fick Songbird känslan av att vilja gå ut och plocka bomull under en varm sol, rida på en häst och vara lite cowboyaktig, trampa i lite koskit och nynna på:

O Sisters, let´s go down,
Let´s go down, Come on down,
O Sisters, Let´s go down,
Down in the river to pray...

Kort sagt: Det här var en konsert som var fantastisk! Springsteen får 5 sångfåglar av 5 möjliga.

Nu ska Songbird lägga sig ner i soffan en stund och blunda i 5 minuter.

Är så trött. Men ack så lycklig!

36338-106

Flykten från Växjö

Nu börjar det dra ihop sig till premiären av Songbirds sommarturné 2006. Därför bestämde sig Songbird för att fly från Växjö igår eftermiddag. Just nu befinner sig Songbird på hemlig ort för att vila och ladda upp sig inför söndagens Springsteen-konsert.
Songbird på rymmen...Catch me if you can!


I can dream again...

Vilken dröm! Songbird vaknade med ett leende på läpparna idag. Drömde att jag stod på en scen och sjöng tillsammans med Bono inför tusentals människor, och det bästa av allt, drömmen kändes riktigt verklig.

MER SÅDANA DRÖMMAR TACK!

Hello, Hellooooo...

BH - Day

This is a BH-Day. Bad hairday för Songbird. Skulle varit nere hos fotografen och ta några kort nu. Men jag kunde inte fixa min frisyr. Så Songbird blev tjurig och satte sig i soffan och tittade på Martha Stewart på TV istället. Marthas frisyr är minsann perfekt. Martha är kvinnan som kan stoppa in sitt huvud i en 250 graders varm varmluftsugn i en timme utan att håret blir vidbränt. Så perfekt är hennes hår. Men mitt hår ser bara crazy ut idag. Bah! Dumma Martha. Dumma Songbirds frisyr.

Photosession cancelled!

Old Birdie can drive your car...*Beep, Beep*

Songbirds körkort har gått ut och nu måste jag fixa ett nytt. Detta kan innebära slutet för mitt gigantiska A4-körkort som jag burit omkring på 10 år. Lika bra det kanske för jag ser inte klok ut på det kortet. Sitter och tittar på kortet just nu. Songbird ser så liten, ung, oskyldig och oförstörd ut. Ju mer jag tittar på kortet desto mer inser jag att jag var söt och vacker på den tiden men,

Nu är jag bara gammal. Bara en gammal gubbe som ingen ser. Som vill ha en bil.


Still waiting...

4 dagar kvar!

Lemmybird på grisfesten

Så här såg Songbird´s grisfest på Allkår ut i lördags på ett ungefär:






Några roliga citat från festen:

”Jamen, packa ihop, Packa ihop Holger också då, men det är ingen idé att du kommer ut hit ensam”

”Ja, här kommer den…här kommer den…Nää!”

”Kissa inte på dig, Martin. Du håller den upp och ner!”

”Det är en schysst historia men nu får vi fan dra…”

Mycket lyckad fest. Temat var Mustasch på festen. Tyvärr så finns det inga bilder på Songbird, men jag fick en Lemmy-i-Motörhead-mustasch som Songbird var mäkta stolt över. I wanna do it all over again...

"Men då kommer han med mustaschen,
och bugar och ber om en dans..."

                                                           


In a little while...

5 dagar kvar!


Var är min enkrona?

Phi är skyldig mig en krona! Eller nej förresten - Enkronan får ligga där den ligger. Songbird har hört att räntan är hög där den ligger. Hahaha. Sofie verkar vara duktig på att förvalta pengar. Hmm. Kanske borde låta henne förvalta Songbirds pengar. Tål att funderas på. Hahaha.

Gårdagen var kul - Hela dagen var kul. Allt ifrån Songbirds uppstigning från sängen till Josef´s nattpizza. Idag är det Le Pigparty. Nöff, Nöff. Men först dags för ett varv runt sjön. Walk, Walk.

I miss my enkrona

I wanna sing...

I'm just trying to find a decent melody, a song that I can sing in my own company

Hallelujah - Here he comes flying...

Idag har Songbird sett delar av Växjö som kanske ingen annan människa har sett. Missade bussen som gick in till staden, men det kom en annan buss på andra sidan vägen, Songbird tog en chansning, gick över vägen och bussen stannade. Frågade om bussen gick in till City.

Busschauffören sa: "Nej, det gör den inte, men hoppa på ändå. Jag kör dig!"

Songbird hoppade på och satte sig på bussen. Bussen körde åt helt fel håll. Motsatt riktning mot stan. Upp i villaområden, ner i skogen, förbi ett vattentorn, in i ett villaområde igen, och in i skogen. Det var då jag upptäckte att jag satt ensam i bussen. Songbirds livliga fantasi satte igång. Tänk om han är en mördare, busschauffören. Han har rymt från S:t Sigfrids och stulit en buss och kör omkring och hämta oskyldiga passagerare och kör in dom i skogen....hahaha Men nu var det inte så, som tur var. Han körde mig snällt och stilla till stan, efter att kört i områden som Songbird, och kanske ingen annan människa, någonsin har sett. Songbird - the upptäcktsresande!

Gjorde mina ärenden inne i stan plus vinkade på Sara och Sofia genom en glasruta efter att ha upptäckt dom som ett par skyltdockor. Hahaha ;) :P  Sedan buss tillbaka. Busschauffören säger något till mig men jag hör inte eftersom jag har Bono nynnandes i mina öron. Tar ut hörlurarna och säger:

- "Ursäkta?"

"Ungdom eller vuxen?, Eller nej det syns ju tydligt förresten. 20 kr tack!"

Hahaha..Vilken liten bastard den där busschauffören var. Men yeah yeah...I may be old, but I´m young in my mind. Det är det som räknas. hahaha

Nu ska Songbird ut och frälsa världen. Wooohooo!

Hallelujah - Here he comes flying...


Stripteasediskning

Sådär, nu har Songbird städat färdigt. Det var rätt kul ändå för Songbird provade på stripteasediskning haha. Efter var 5:e sak Songbird diskade fick Songbird ta av sig ett klädesplagg. Jag är tacksam att jag hade "bara" 18 saker att diska. Så de båda sockarna och t-shirten åkte av. Hahaha I know, I know...jag är crazy..men diskningen blev lite roligare då. Prova själv nästa gång du diskar...sätt på lite musik och kör lite dancemoves med diskborsten och strippa efter var 5:e sak du har diskat...hahaha

Jag fixade även till min palm som började se lite hängig och fucked-up ut. Klippte och fixade lite. Fick tejpa den till slut. Songbird kan inte leva utan tejp. Haha. Frågan är om den inte ser ännu mer fucked-up ut nu? hahaha

36338-89


Oh well, nu ska jag in till Systembolaget och se om jag hittar något gott.

Until I see you again, So long!


Dags att städa!

Red alert! Katastrofområde hos Songbird. Gigantisk diskhög och kläder överallt.
 
Songbird måste städa! Boring!

Je´taime Riddarhuset

Ok, ok...I AM a lucky man. Fick precis ett glädjebesked. Riddarhuset ger mig si och så mycket pengar denna sommaren. Inte för att det var någon överraskning, för de vill ju alltid skänka mig lite pengar varje sommar, men det är alltid kul att se hur mycket man får.

Vad betyder nu då detta? Jo:

1. Songbird behöver inte göra något som han inte vill på sommaren. (Jobba eller plugga sommarkurs)

2. Songbird kan fokusera sig på sina konserter.

3. Songbird kan fokusera sig på att blanda spännande marinader till sina köttbitar och stå vid grillen hela sommaren.

4. Songbird kan fokusera sig på att sola och bada i havet.

5. Songbird kan fokusera sig på att festa.

6. Songbird kan fokusera sig på att göra precis som han vill....som han alltid gör.


Je´taime Riddarhuset. Woohooo.

Lucky bird

Klockan är 04.30 och Songbird är pigg och nyvaken. Kanske inte så konstigt när man somnade kl 21.00. Sitter här och lyssnar på Springsteen - Lucky man. Kanske jag är en lucky man som är uppe vid 04.30. Kanske jag är en lucky man som får se solen gå upp ännu en gång.

Messin' with me man wouldn't be wise
Roll them dice son - ah snake eyes
I'm a lucky man
Had a girl in Calgary I gave her up
Man that love thing was messin' with my luck
I'm a lucky man



Boringbird?

Går det bli mer tröttare än Songbird just nu? Nope, orkar inte ens laga middag. Bums ner i soffan framför teven och somna. Ja, jag vet att det är allkår. Ja, jag vet att det är sommar ute. Ja, jag vet att jag borde vara ute. Men, nä - det lockar mer att krypa ner under filten i min soffa just nu.

Boringbird?

Dagens låt

Dagens
låt
är:

Primal Scream - Country girl

Early morningbird

Songbird paniktvättar, vaknade med ett ryck och kom på att jag måste tvätta. Därför jag är uppe så tidigt, verkar som att det är bara jag som är uppe. C´mon campus - Vakna!

Funderar på att öppna alla mina fönster och sätta på U2 - Beautiful day på högsta volym..det ser ju ut som att det kommer bli en vacker dag idag också.

36338-88

It's a beautiful day, the sky falls,
And you feel like it's a beautiful day,
It’s a beautiful day,
Don’t let it get away...


Songbird gör som han vill...

Finansminister Pär Nuder meddelade idag att Regeringen vill införa någon typ av belöning till studenter som blir klara med sin utbildning i tid.

"-Vi får inte hamna i en situation där människor pluggar i 30 år, jobbar i 30 år och är pensionärer i 30 år. Det klarar inte vårt välfärdssamhälle"

Oj då, man undrar vad det är för belöning, ett paket nudlar inslaget med en röd rosett runt? Oh well, så här ser Songbirds plan ut: Plugga i 32 år, jobba i 10 år och vara pensionär i minst 58 år.

Nuder får skylla på Songbird om utvecklingen för Sverige inte går som han vill, men Songbird gör som han vill. Det har jag alltid gjort!
I'm free to be whatever I,
Whatever I choose...

 

 

lovey-dovey stuff

Fantastisk lovely day igår. Songbird grillade för första gången i år. Grillad korv och champagne på Tuvanängen blev det. Sedan hem till Sandra på hennes Hej då-fest. Skrattade så mycket där att jag fick ont i magen... FF? Hahaha Kvällen avslutades på Sivans med ännu mer champagne...(Jag förmodar att H.L läser detta och då måste jag påpeka att jag är mycket väl medveten om att det inte är riktig champagne, utan mousserande vin, då mousserande vin måste komma från distriktet champagne för att kallas för champagne...sådär...nu har jag uppvisat mina vinkunskaper också haha)

För er som är intresserade av Songbirds motionsvanor blev det 2 varv runt sjön idag. Runt sjön träffade jag på en person som har mycket god inblick i i Allkåren och han sa att det inte blir något sågspån under Allkår. Oh Happy News - Jag gillar inte sågspån. Det luktar äckligt, är fult, och sticksigt.

Funderar på att baka en hembakad pizza ikväll. Är extremt sugen på det. Hmmm..Yup...Homebaked Pizza it is!

Förresten, idag är det exakt 14 dagar kvar...

Sun - I just can't get enough of that lovey-dovey stuff


Oooh, Hellooooo!

Jag måste erkänna att jag älskar att gå ett varv runt sjön varje morgon...men det är livsfarligt. I varje fall när man har U2 i mp3-spelaren, jag måste verkligen behärska mig för att inte börja skutta omkring och sjunga med. Folk skulle ju kunna tro att Bono är på Växjöbesök...haha Såg ett äldre par sitta och fika på en filt vid sjön. Det såg så gulligt ut så Songbird fick ett löjligt leende och hälsade på dom. En spontanhälsning så där bara. Hahaha...Hur mycket vuxenpoäng är inte det då? haha Hoppas jag själv kommer sitta sådär och fika med någon när jag gammal...men ibland är jag livrädd för att det inte kommer bli så...

Oh well...gårdagen då? Hysteriskt rolig dag!

1. Snabb förfest nere vid Slottet.
2. Sittning på Stallarna med same old stuff...mingel, middag, tal, snapsvisor, tal, sång, blaha blaha...
3. Iväg på en mellansittning för att se när Maccan leker fotbollsstjärna och fintar bort en brud med hjälp av en fotboll...(1-0 till dig Maccan)...hahahahahahaha...
4. Tillbaka till Stallet för att dance, dance, dance the night away...haha

Kvällen avslutades tillsammans med Elin, Josefin och Ann i ett chattrum. Går inte ens nämna här vad det chitt-chattades om. Hahaha...ICKUK? 

Elin
: Var på Stallet imorse för att hämta den där saken som jag glömde under soffan. Men det verkar som den är borta nu. Hänger du med bort ikväll och hjälper till att leta efter den? hahahaha :P



Barnvagnsmaffian

Songbird har precis mött den beryktade barnvagnsmaffian. Var ute ett varv runt sjön imorse när de dök upp. 3 kvinnor med stora barnvagnar i rad. Ryktet gör gällande att istället för små söta barn har de automatvapen i barnvagnarna. Nyfiken som jag är tittade jag lite försiktigt ner i barnvagnarna när jag gick förbi dom - Inte fanns det några ungar där. 

Så är ni ute runt sjön, och det kommer 3 kvinnor med barnvagnar i rad, kommer här några tips:

1. Bevara ditt lugn.

2. Skrik inte.

3. Titta inte direkt i ögonen på dom.

4. Hälsar dom, hälsa tillbaka.

5. Gå inte mitt i vägen där de ska fram.

36338-87


Lost and found

Välkommen hem till Songbird - Hittegodsavdelningen i Växjö.


Har nu städat i 3 timmar efter festen igår (var grisfesten igår eller?), och lägenheten är nu nästan helt återställd. Följande saker finns att avhämta hos Songbird:

1 st skinnjacka

1 st grisbiljett

1 st nycklar

1 st mycket märkligt klädesplagg. Tror det är ett kvinnligt klädesplagg. Antingen är det en kjol eller en top. Aldrig sett något liknande i hela mitt liv, och sanna mina ord, Songbird har sett mycket konstigt i sina dar. hahaha 

1 st vinöppnare

1 st filofax med tillhörande penna


Lost and found...

Songbird has a hungry heart

Hur många gånger kan man lyssna på Hungry Heart och Born to run under en och samma natt?

Svar kommer under morgondagen!


Fågelkvitter

God Morgon!

Shoooooooes...

Shoooooooes...

"My Marcia never uses the word 'vagina'!"
                  
"Oh, no, my Marcia
doesn't even have a vagina!"
                  
"Oh, my Marcia has a vagina,
all right... " 
                  
"but my Marcia's vagina is made
of solid   -karat gold."
                  
"My Marcia's vagina is so perfect,
it's in a museum!"

Hahahahaha...

36338-86


Songbird har tittat på filmen In her shoes ikväll. Vilken film. Songbird gillade den filmen. Cameron Diaz - så Funny, supersöt, snygg, sexig och oh no not so singel...god damn...Justin Timberlake?!! Bah, *Fnys* 

Cameron Diaz - tjejen som Songbird var kär i när jag var liten. Eller liten och liten...var väl för några år sedan...haha och är nog fortfarande lite småkär i henne..Föll pladask för henne första gången jag hörde hennes skratt...Songbird blir bara kär i kändisar verkar det som...haha Jaja...nu ska jag inte sitta här och bli bitter...haha

Efter att ha sett denna filmen vill jag ha:

1. Cameron Diaz

2. En hund

3. Ett pensionärsboende i Florida



Av någon jättekonstig anledning började jag nu fundera på vem som har flest skor utav:

1. Phi
2. Liv
3. Eylen
4. Memm
5. Josefin
6. Sofia
7. Sofiah
8. Sara

Songbird tror att Liv har flest skor...

Songbird + Cameron=Sant