Nyår i Växjö

Birdie kom precis till Växjö. Ska fira nyårsafton här med ett gäng Stallare. Har en känsla av att det kan bli pretty much fun. Birdie har fått uppgiften att skapa efterrätten till ikväll så det ska jag fixa nu.

God Nytt År Till Alla Jag Känner!

Pluttig och muppig

Birdie höll på att dö av skratt igår när jag såg reprisen av På spåret.. Jag kanske var övertrött men jag tyckte det var absolut hysteriskt sjukt roligt när den där 'dra-i-nödbromsen-linan' gick sönder när någon drog i den för hårt...birdie skrattade så tårarna rann...det var glädjetårar.

Surfade runt på Youtube ikväll. Hittade en massa klipp med Mupparna. Söta Kermit & Miss Piggy och alla andra. Jag älskar mupparna så mycket. Till slut hittade jag det där klippet som får mig alltid att bli så misty-eyed. Ett tribute-avsnitt till deras skapare Jim Henson. När mupparna inser att deras skapare har dött så är det såååå fucking sorgligt att birdie får en klump i halsen. Första gången jag såg det avsnittet så blev jag så ledsen. När mupparna läser brev från deras fans och de inser det...så otroligt vackert och samtidigt så otroligt sorgligt. Det gick rätt in i birdies hjärta och när de sjunger den där sången...ja då rann tårarna igen...det var tears of sorrow.

 


Jaaa...jag är sjukt muppig!

Heart & strength

What´s wrong with your heart? När det ringde inatt 02.43 fattade jag direkt att det var bad news på gång. Det var från akuten och under några snabba sekunder, som känns sjukt långa, snurrar många tankar. Det var mormor som hade åkt in för hennes hjärta blivit lite crazy för en liten stund. Vi åkte in men som tur var så piggnade hon till snabbt. Men man blir ändå lite orolig.
Man har en viss hatkärlek till sjukhus. Det är lite scary därinne fast man gillar det ändå för alla är så vänliga. Det gjorde ju knappast saken bättre att jag såg filmen I am legend några timmar innan. Man inbillade sig att zombies och vampyrer skulle dyka upp runt hörnet och äta upp mig. Men både jag och mormor överlevde denna natten och det är vi glada för!

För övrigt skulle jag och min brorsa ha sett filmen Bee-movie igår på bio men det blev aldrig så eftersom den visades bara på eftermiddagen. Sjukt crazy biograf i Halmstad. Så vi såg filmen I am legend hemma hos en vän istället och det var en helt ok film. Så jag blev lite nöjd ändå, fast jag ville så gärna se filmen Bee-movie på bio.

Och min brorsa lämnade mig i sticket idag. Skulle till Stockholm för att fira nyår med sin flickvän. Lämna mig här alldeles ensam. Fnys och hmpf!

Oh well,
  mina föräldrar sitter på nedervåningen och jag hör att reprisen av På spåret har börjat. Ska gå ner och joina dem. Har jag tur så kanske det finns något gott där nere. Håller mina tummar och tår för att det finns glass för birdie är nämligen sjukt sugen på chokladglass.
 
Your heart, your heart, your strength, your strength...

Lucky day

Must be my lucky day today...det stod en chokladask på bordet. Första lagret var nästan slut. Bara en äcklig chokladbit var kvar. Kollade i andra lagret också. Mycket som var borta men...vad skådar mitt norra öga? Mittenpralinen var kvar...den vita goda mittenpralinen...helt sjuuuukt! Haha Så den mumsade jag i mig såklart.

Lucky day yes!

The Days

Julafton var underbar. Piff & Puff på tv som jag älskar. Egentligen vill jag nog vara en animerad ekorre i en Disneyfilm. Jag passar nog bäst som det after all. God mat och hela två st tomtar kom på besök. De var sjukt mycket misstänkt lika min mamma och min moster. Men jag vågade inte rycka dem i skägget...(inte för att min mamma och min moster har skägg i vanliga fall...haha men ni fattar vad jag menar...) Jag har nog varit snäll och ätit min spenat var da' för jag fick många fina julklappar.

På juldagen var birdie och min brorsa ute och festade med en gemensam gammal vän i Halmstad. Förfesten var kul men ute var väl sådär kul... jag var nog för trött för partyhumör. Fast jag träffade på Danne och fick se hans berömda 'bister-polis-imitation' som jag alltid skrattar åt. Är typ bara jag som tycker den är rolig.
 
Ikväll vankas det tacos och film. Min brorsa har valt ut en film. Mr. Brooks med Kevin Costner. Jag ställer mig sjukt mycket tveksam till den men det är hans tur att välja så....

Wish I were a squirrel under a christmas-tree...

Julaftonsnatt & Santa Claus is coming to Town

Imorgon är det Julafton. Eller rättare sagt det är Julafton nu. Det är Julaftonsnatt och det är så sjukt mysigt. Allt är så fint med alla julprydnader som lyser upp. Ni vet när ekorren Piff (eller är det Puff?) går omkring i Musses gran och tittar på alla juldekorationer och är allmänt nöjd? Så känner jag mig. Jag är Piff som går omkring och tittar på allt och äter lite nötter och choklad och är allmänt nöjd...fast jag vill ha snöööööööööö. Var är den? Och så vill jag ha en sak till. Jag vill ha den tomtemössan / hatten som Bruce Springsteen har i videoklippet nedan, (som jag för övrigt älskar. Det får bli nattens jullåt.) Jag har aldrig sett en snyggare, sexigare, coolare, sötare, vackrare tomtemössa / hatt i mitt liv. Vill haaaaaa. Gimme meeeee! Please tomten - ge mig en sådan mössa.

God Jul alla som läser min blogg!



You'd better watch out, you'd better not cry
You'd better not pout, I'm telling you why
Santa Claus is coming to town
Santa Claus is coming to town
Santa Claus is coming to town

He's making a list, he's checkin' it twice
He's gonna find out whose daughter you're nice
Santa Claus is coming to town
Santa Claus is coming to town
Santa Claus is coming to town

He sees you when you're sleeping
He knows if you're awake
He knows if you've been bad or good
(so you'd) better be good for goodness sake
Better be good for goodness sake

You'd better watch out, you'd better not cry
You'd better not pout, I'm telling you why
Santa Claus is coming to town
Santa Claus is coming to town
Santa Claus is coming to town


Nalle Puh is rockin' the Christmas

Birdie tillsammans med bror har ägnat hela dagen åt julklappsshopping så alla julklappar är nu inhandlade. Vi var inne i en leksaksaffär och hade hysteriskt roligt åt 3 st Nalle Puhs:



Nalle Puh rocks!

Winter Song

Well good morning...här sitter birdie mitt i natten och borde sova men kan inte. Är sjukt pigg. Sitter och lyssnar på Chris Rea. Så sjukt bra. Jag har precis upptäckt han och han är så sjukt jävla bra. Auberge, Gods great banana skin, The road to hell och Winter song är perfekta nattlåtar.

Vad har annars hänt i birdies liv sedan sist? Jobbade på pumptömningen tillsammans med Hasse i tisdags. Så sjukt jävla roligt och allt gick bra. Onsdagen sov jag mest. Igår torsdags cruisade jag och Hasse runt i en bil med ett gäng kravallstaket. Upptäckte att jag är sjukt duktig på att backa med släp. *Duktig bird* Idag fredag åker jag hem till mina föräldrar för att fira jul. Ska bli så skönt att få komma hem och bara ta det lugnt med familjen.

Tror jag ska göra ett försök att sova lite nu...men först en vintersång:

It's a cold, cold feeling
On a real lazy wind
That blows all the way trough you
And the autumn begins

How it cuts like a sabre
How it chills to the bone
You've got cold feet and fingers
And you're thinking of home

Julfest med Bingo-Berra

I lördags var birdie på personaljulfest på Stallet. God mat, karaoke och sjukt mycket dryck. Sjukt roligt alltså. En gammal dröm slog även in, då Bingo-Berra kom på besök och birdie fick prova Bingo-Berra-masken. Så nu kan jag stryka det från min to-do-list.  

image581

"God jul och lycka till..."

Dreamin' birdie

Is a dream a lie if it don't come true...

Birdie is a dreamin' birdie. Drömde även inatt en dröm som jag kommer ihåg. Som väl var så var det ingen mardröm längre utan nu var det istället en jättesweet dröm som man hoppas lite på att det är en sanndröm som slår in någon dag. I vilket fall så sov jag fantastiskt skönt inatt och vaknade sjukt utvilad.



Dream birdie dream
Dream birdie dream
Dream birdie dream

Keep on dreaming
Come on birdie, dream birdie dream
Keep on dreaming
Come on birdie, dream birdie dream

Keep on dreaming
I just wanna see you smile
I wanna see you smile
I just wanna see you smile

Keep on dreamin' birdie
One day the dreams might come true...

In a bad mood

Birdie är på allmänt dåligt humör idag. Vet inte riktigt varför. Sov dåligt inatt då jag vaknade från och till hela natten. Drömde även en massa mardrömmar.

Nightmare before Christmas...

Lucia


Fucking wanker och pinsam för Sverige

Ok att jag tyckte att det var sjukt roligt att jobba bakom baren men det är h-y-s-t-e-r-i-s-k-t roligt att jobba som AL. Man får så mycket ny information om sig själv. Jag slängde ut ett antal gäster igår och enligt dessa är jag: 'pinsam för Sverige' och en 'fucking wanker'. Sedan orsakade jag en slags panikångest / ont i bröstet på en gäst som inte ville uppvisa sitt leg efter att ha kallat barpersonalen för 'jävla subbor'.

Övriga gäster var trevliga och skötte sig alldeles exemplariskt och det var en rolig kväll! Ser fram emot att jobba på pumptömningen!

Nu ska jag gå till ICA. Vi får se om jag klarar det utan att vara pinsam för Sverige hahaha

Tonight I´ll be a local hero with a smile

Det var egentligen meningen att Birdie skulle åka till Sthlm idag för Bruce Springsteen spelar i Globen ikväll. Det känns sjukt, sjukt, jättesjukt jättekonstigt att inte vara där men jag tror jag fattade rätt beslut ändå. Jag bytade bort min biljett mot hans spelning i sommar istället. En utomhuskonsert på Ullevi mitt i sommaren slår faktiskt en inomhuskonsert mitt i vintern. Fast innerst inne vill jag dit ändå....Bruce är ju ändå Bruce. Bruuuuuuuuuuuuuuuce!

Oh well, jag kan roa mig med att det händer roliga saker ikväll ändå. Jag jobbar mitt första AL-pass på en EHVS-sittning på Stallet ikväll. Kommer bli så sjukt roligt men jag kan erkänna att jag är lite nervös. Men birdie fixar det. Såklart. I´ll smile och hoppas att allt går bra.

Tonight I´ll be a local hero with a smile,
I´ll be here for a while...


You can stay under my wings

Birdie & Em var på Stallet igår igen. Jag älskade det så mycket att hon var där igen. Försökte övertala (läs: tjata på) henne att flytta hit ned igen för birdie tycker att Em är så sjukt, sjukt, sjukt cool. Det finns vissa personer som birdie skyddar under sina vingar och Em är definitivt en av dem personerna.

För övrigt var det idag som jag för första gången på över 2 dygn såg dagsljus. Det var trevligt. Enough with vampire-living. Fast jag gillade det också.
 
Under my wings... 

I tryggt förvaaaaaaaar

Birdie är åter hemma igen efter min första åktur på en Finlandsfärja. Jag kommer ihåg att jag går ombord, ner i hytten, upp till taxfree...sedan är det bara en massa virr-varr av åka hiss, spilla ut koskenkorva, och bandet Mustasch. Jag gillade Mustasch. Note to myself: Kanske något man skulle kunna boka till Stallet?

Dagen efter lärde Evelina mig ännu ett nytt uttryck: I tryggt förvaaaaaaaar. Så på alla frågor jag får som börjar med: "Var är....?" svarar birdie med Evelina-röst "I tryggt förvaaaaaaaaaaar." hahaha.

Och vad är det med mig och tecknade figurer? Sofie gjorde ett ansiktsuttryck som gjorde att hon såg ut som ett gulligt Disney-Lejon. Samt på bilfärden hem höll vi på att köra på en kanin som sprang fram framför bilen. Fast jag såg den där kaninen som den där tecknade "Everybody else has hade more sex than me-kaninen". Jag var helt övertygad om att det var den kaninen för det var en tecknad kanin jag såg. Inte en riktig. Fast alla andra sa att det var en riktig kanin. Men i mina ögon är "Everybody else has hade more sex than me-kaninen" en riktig kanin. haha Samt att jag plötsligt såg en kutryggig grå gammal gubbe som kravlade sig upp ur diket och ut på vägen....haha..Birdie var sjukt övertrött på resan hem och såg i syner överallt...

Vi var framme i Växjö kl 1 på natten så birdie och Em samt vår chaufför bestämde oss för att gå in en timme på Stallet. Det kändes bra att vara tillbaka. Borta bra men hemma bäst.

Birdie är hemma. I tryggt förvaaaaaaaaaaaaaaaaar!

Åka båt

I Stockholm på en helt vanlig 24-timmarsfest till sjöss....

Happy

Idag blev det officiellt att jag är AL (Arbetsledare) på Stallet. VD:en knackade på min dörr i onsdags och meddelade att de ville ha mig som AL. Jag blev så sjukt jätteglad.

Happy

Akutläkare Birdie

Birdie är tröööött. Gick upp sjukt tidigt idag. Väckarklockan ringde 07.00. På en söndag. Sjukt jättecrazy. Snoozade iofs fram till 08.30. Sedan var jag tvungen att gå upp. Var på en första hjälpen / hjärt-lung-räddningsutbildning på Stallet idag. Sjukt intressant och lärorikt. Proffsig lärare och birdie lyssnade för en gångs skull på en föreläsning. Vi fick även öva under realistiska scenarion. Så jag ångrar inte alls att jag gick upp. Känns sjukt bra att veta hur man ska agera om en olycka skulle vara framme.

Så från och med nu går det bra att kalla mig 'Akutläkare Birdie'. Hade jag inte varit så rädd för sprutor så hade jag nästan kunnat tänka mig att utbilda mig till ambulanspersonal. Men nu ska vi avsluta utbildningen som jag en gång har påbörjat. Inte påbörja något nytt. That´s a big NO-NO.  

I was bruised and battered and I couldn't tell
what I felt
At night I could hear the blood in my veins
Just as black and whispering as the rain

Ååååh

Men åååååh. Skrev ett inlägg om vad jag har gjort idag. Men det försvann. Får skriva om det senare. För nu ska jag tjura en liten stund först på min cp-dator som är sämsta datorn ever.

Fucking hell dator...