Bonnie glömde grädden, jag glömde tandkrämen

Bonnie glömde grädden, jag glömde tandkrämen, och nu är vi världsberömda...hahaha Så här gick det till:

Songbird har fått en thing för Bonnie Tylers röst. Birdie gillar den speciella rösten som hon fick när hon och hennes mamma skulle åka till sin bror som låg på sjukhus med jordgubbar och grädde. Helt plötsligt upptäcker Bonnie att de har glömt grädden hemma och ger ifrån sig ett högt skrik. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih. I och med detta skriket fick hon den hesa rösten som hon idag är världsberömd för.

Idag var Birdie på Ica och handlade allt som jag skulle ha. När jag väl kom hem upptäckte jag att jag hade glömt att köpa tandkräm. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhh...Ett högt skrik kom från Birdies mun. Så kom ihåg denna dagen, 28 feb 2007. Det var dagen som för alltid förändrade mitt liv till att bli en världsberömd hes rockstar. Bara för att jag glömde köpa tandkräm. Så kan det gå.

Så ikväll ska jag tillbringa kvällen med att squeeze, squeeze och åter squeeza ut det sista ur tandkrämstuben. Det tycker jag är ganska så rockigt gjort av mig.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihh....nooooo....tandkräm....IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH

Tonight I was a campusguard

Birdie kom precis hem efter ett arbetspass på Stallet. Alltid lika kul att jobba där. Det var så mysigt att gå hem också nu mitt i natten. Inte alltför kallt och lätt nyfallen snö och det var så tyst. Sååååå tyst. Alla sov. Utom Birdie. Jag älskade det - det är tyst, alla sover, utom Birdie som går omkring i nyfallen snö och nynnar på U2:s låt Bad.  Jag gillade känslan att det var bara jag vaken. Kändes som jag vakade över alla studenter. "Soooov-nu-mina-studenter-så-ni-orkar-med-en-lång-föreläsning-imorgon.-Är-ni-duktiga-på-tentorna-så-får-ni-komma-ut-och-roa-er-sedan."  Birdie är en liten campusguard hahaha

To let it go and so to find away
To let it go and so find away
I'm wide awake
I'm wide awake, wide awake
I'm not sleeping
Oh no, no, no That´s a BIG NO-NO BONO...hahahaha

Breakfastheart

36338-363

Idag var Birdie riktigt kreativ och skapade en lovely frukost.

Yoghurt med ett hjärta av honung.

Var är dom söta små mössen någonstans?

- Ja, jobba på ni. Vet ni vad...? Songbird går nog inte på konsert.

- Va? Inte det? Vad var det du sa?

- Ni ska få se. Dom det fixar det nog. Med jobb, jobb och jobb. Han får aldrig sin biljett.

- Öh, öh stackars Birdie.

- Hey, vi ska fixa biljetten! Vi ska ringa Ticnet och vi ska fixa, vi ska göra, ska vi tippa, för den stora konsertkvällen...

Ja, jag önskar att det fanns små söta möss i min lägenhet som kunde fixa en biljett åt mig för mig jag fick ingen biljett idag. Biljetterna till Metallica sålde slut på 45 min och jag lyckades inte lägga mina tassar på en åtråvärd biljett. Birdie som verkligen ville åka iväg och se Metallica. Har förvisso sett dom innan men jag vill iväg och se dom igen ju. Oh well, jag får stanna hemma och titta på Askungen istället. Det är inte fy skam det!

En dröm ger åt tanken vingar
Den blir verklig då
I drömmen du allt betvingar
Och allt du vill ha kan du få

Och om du på lyckan väntar
Så kan du finna den en gång
Fast om ditt hjärta kanske gråter
så kommer drömmen åter
Och kärleken vaknar en gång

Going back to Lucky town

Birdie har varit lite låg de senaste dagarna. Nu kommer det säkert komma tusen frågor om varför men jag kan inte riktigt säga det, hur gärna jag än vill. Det blir förmodligen bara så dumt isåfall. Men oh well...nu är det färdigtjurat för denna gången. Kom till insikt att det hjälper inte att tjura för att jag inte får det jag vill ha.

Sitter förmodligen i mig sedan barndomen att tjura när jag inte fick som jag ville. För jag kunde vara extremt envis och tjurig av mig när jag var liten, och jag fick oftast som jag ville då. Men nu är jag vuxen och det hjälper inte att tjura...tyvärr...

Oh well, Happy News är att Sverige har fått en ny tv-kanal. Kanal 9. En underhållningskanal som bara ska visa högkvalitativa serier, filmer och dokumentärer. Premiär idag med Oscarsgalan inatt. Självklart ska Birdie och en skål popcorn sitta uppe och titta.

Going down to Lucky Town
I wanna lose these blues I've found
 


Dum och feg Birdie

Jag ger upp...Yeah I give it up...Ingenting går ändå som jag vill. Tenta och allt det där övriga i mitt liv. Inget går i den riktningen som jag vill. För tentan är jag väl inte tillräckligt smart och för det övriga är jag väl för feg.  Yeah - Jag är en dum och feg Birdie. Så jag ger upp allting för jag fattar ändå inte hur det funkar. Både i teorin och praktiken. Både i skolan och i verkligheten. Fan också. Putting on my boots and click clacking down some dead end street alone... 

I’m on an island at a busy intersection
I can’t go forward, I can’t turn back
Can’t see the future
It’s getting away from me
I just watch the tail lights glowing

I’m hanging out to dry
With my old clothes
Finger still red with the prick of an old rose
Well the heart that hurts
Is a heart that beats
Can you hear the drummer slowing

Ett missat samtal

När Songbird kom tillbaka från lunchen för en stund sen, upptäckte han till sin fasa att han hade ett missat samtal på sin mobiltelefon.

– "Det var någon som hade ringt medan jag var och åt. Det var från hemligt nummer också, så jag har ingen aning om vem det var", uppger Birdie.

Songbird väntade inget samtal under lunchen och lämnade därför telefonen på skrivbordet när han gick till köket, som ligger 2 meter bort, för att äta lunch. 

– "Från och med nu kommer jag att bära telefonen med mig var jag än går", säger Birdie och vädjar samtidigt till sin bloggs läsare; "Om det var någon av er som ringde mig från hemligt nummer 15.01 - ring igen!"

Iris

And I'd give up forever to touch you
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am...

Goo Goo Dolls - Iris

Nelly Furtado är söt och kan sjunga

36338-361

Nelly Furtado är väldigt söt här. Birdie gillar hennes frisyr och örhänget. Sjukt snyggt är det. Men det var egentligen inte det jag ville säga, utan det jag vill säga är att jag gillar hennes nya låt: All good things (come to an end). Såg precis att även hon kommer till Sverige för en konsert. Den 17 mars spelar hon på Hovet i Stockholm. Ska jag eller ska jag inte åka dit? Jag vet inte... innerst inne vill jag nog. Tror jag. Vi får se hur jag gör.

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
come to an end come to an
Why do all good things come to end?
come to an end come to an
Why do all good things come to an end?

Metallica kommer...

Nu blev Birdie glad. Fick precis höra att Metallica kommer till Sverige i sommar. Den 12 juli kommer Songbird vara på Stadion i Stockholm och rocka loss.... 

36338-360

Roooooooooooooock....

Gillar att sova

Får Birdie lov att klaga lite? Har varit på ett låååångtråkigt seminarium mellan 9 - 13 idag. Gav mig absolut ingenting. Jag säger det en gång till: Absolut ingenting.  I mina öron lät allt som läraren sa: "aaaah mmm mummel mummel"  Sedan beslutar sig läraren för att ge mig komplettering. *FNYS* Egentligen borde jag tentaplugga nu inför tentan på lördag men nääää, jag ska tjura och sova istället!

The Birdie sleeps today!

Nightblogging

Birdie somnade i soffan en stund framför teven och nu är jag vaken mitt i natten. Vet inte om jag ska släpa bort mig till sängen och sova i några timmar till eller om jag ska vara lite effektiv och läsa igenom arbetena till seminariet nu kanske?

Eller jag ska ut på en nattpromenad kanske? Det är jag sjukt sugen på. Lite frisk luft. Fast jag vill inte gå ut ensam. Det vågar jag inte.

Jag vill ha ett piano att plinka på. Birdie är lite pianoaktig inatt. Ett piano att plinka på. Och så vill jag ha ett glas cola. Med isbitar i. Plinka på pianot och nynna på blinka lilla stjärna och dricka cola...Vill ha ett piano i mitt ena hörn i lägenheten där jag kan sitta och plinka hela nätterna. Sitter och lyssnar på R.E.M:s - Nightswimming just nu. Bra låt med mycket pianoplinkande.
 
"...The photograph reflects, Every streetlight a reminder. Nightswimming deserves a quiet night, deserves a quiet night"

Honey

Songbird har bakat lite ikväll. så nu luktar det nybakat bröd hemma hos Birdie. Ok, jag fuskade lite...det var sådana där halvfärdigbakade baguetter som man köper och får baka färdigt hemma själv, så det är väl tveksamt om man kan kalla det för att jag har bakat ikväll. Men det luktar i varje fall nybakat!  

För övrigt har jag fått smak för honung, honey baby yeaaaah! Har säkert ätit en deciliter honung idag. Äter det som godis. Sjuuuukt gott är det. Så nu kan ni säkert lista ut att det är nybakat, honung och tv som gäller för Birdie.

Hey Bee, gimme all honey you got...

Får jag sova nu?

Songbird är så trött. Jag behöver semester. Det var personalfest på Stallet igår. Tillbringade natten i romarriket.  Drack vin och åt kycklingben som en sann romare tills jag blev mätt och däckade på Stallets scen.

Jag vill sova en liten stund till...

Nattens citat

"....haha ja, jag såg en bild på din pappa utklädd som pappa...hur söt som helst..."

Birdie
chitt-chattade lite med Em och formulerade meningen liiiite fel....hahahaha

Med tårar, nål och tråd försöker jag rädda min älskling

36338-359

Nooooooooooooooo...The Evil Tvättmaskin har tuggat i sig Birdies favoritkudde. Mitt Kalle Anka-örngott. Min favoritkudde. Den jävla maskinen har alltså tuggat i sig min älskling. Så nu sitter jag här med tårar, nål och tråd och syr och försöker rädda min älskling....hahaha det där lät som en schlager-låt. Lätt att jag ska medverka nästa år. Jag ska skicka in en låt i varje fall. På riktigt. Det bestämde jag mig för nu. Coolt!

"...med tårar, nål och tråd, jag har inte råd att förlora min älskling..."

Confessions and secrets

Jag gillade min rubrik bekännelser och hemligheter som jag skrev för några dagar sedan här på bloggen. Songbird är en man med hemligheter och jag viiiill avslöja. Fast jag vågar inte. Nu låter det som det är värsta hemligheten, men så är det inte. Det är bara en liten hemlighet. Så jag inte skruvar upp värsta förväntningarna hos alla...hahaha

Men jag kan avslöja något annat...Birdie mår lite bättre nu. Har t om klätt på mig och kan sitta upp. *applåderar*

Chicken-Birdie

Sjuk Birdie

Det är sällan Songbird blir riktigt sjuk, men nu blev jag det - har hosta och hög feber.
 
Sjukt tråkigt

Bekännelser och hemligheter

Krax, krax...Songbird har förvandlats till en kråka. Sitter och hostar hela tiden nu. Har en känsla av att jag håller på att bli sjuk. Om jag sätter handen mot pannan och känner riktigt noga så kan jag ana en liten fever vara i antågande. Om jag sväljer så kan jag känna en pytteliten touch av halsont. Det är inte så gooohoood! Inte bli sjuk nu. Grymt dåligt timing! Sjuuukt mycket vatten, lite musik i mina öron och en fuck off-attitude till förkylningen så försvinner den nog innan den bryter ut på riktigt. Hoppas jag.

Here´s a confession...Birdie är en sucker för livemusik och konserter, och jag såg Madonnas live-dvd Confessions Tour ikväll. Så sjukt bra. Helt fantastiskt. Det är så snyggt rent visuellt. Det är så vackert rent öronmässigt (kan man säga så? hahaha). Men det är klart att det blir ögon och örongodis när det är Birdies favoritregissör Jonas Åkerlund som varit i farten.  Det är svårt att imponera på Birdie, men det går, och Madonna lyckades. Hon är så cool! När jag ändå är inne på Madonna kan jag lika gärna avslöja något...

Hysch...I´m gonna tell you a secret...Birdie var kär i Madonna när jag var liten. Är nog fortfarande lite småkär i Madonna. Så det så.

36338-358

The face of you
my substitute for love

Mexican Spicy Birdie

Vart tog denna helgen vägen? I don´t know, Oh well, ikväll ska Birdie äta tortillas och sova sjukt länge i varje fall. Bara så ni vet.

Mexican Spicy Birdie

Busigt

Apelsinjuice, rostade mackor och björnbärsmarmelad.....geeee mig! Men det känns som att det är försent för frukost nu. Birdie har vänt på dygnet ganska kraftigt. Gick hem från Stallet kl 10 imorse och sovit fram tills nu. Så Songbird hoppar frukosten idag.

Det var väl ganska busigt gjort av mig?


It´s good to be home

I´ve been walking the hall of shame...

Jobb

En är frisk och letar efter lyckan, en annan är full och letar efter kryckan. En tredje är Birdie och jobbar hela natten bakom baren...

Det är på Stallet det händer...

Per Morberg kan verkligen laga mat

- "Skönt att det inte kommer hit några människor som ska äta av min mat idag. Jag hatar människor!"

36338-357

- "Lite SKA hamna på golvet" hahahaha...Songbird måste hylla Per Morbergs matlagningsprogram i TV4 Plus. Så sjukt bra program. Jag fullkomligt älskar det. Morberg lagar mat som riktiga människor gör. Han skvätter, spiller, skär sig, svär sätter igång brandvarnaren m.m och han gör det sjukt bra! Detta programmet är så långt ifrån välpolerade tv-kockar med rena förkläden som försiktigt lagar någon konstig mat. Jag älskar programmet "Vad blir det för mat?"

 
4 små videoklipp:

"...och så vill jag absolut ha sparrissoppa på fönstret!"

Per skär sig i fingret istället för i löken...

Skär lamm med sticksåg

Per tipsar om att skala potatis med högtryckstvätt

Petade på en orm ikväll...

Med väldigt hög puls, ett dunkande hjärta och med en darrande hand så petade jag på en orm ikväll. Sjuuuukt stolt över att jag vågade göra det. Blev lite förvånad över mig själv då jag alltid haft en liten fobi för ormar. Så nu kan jag stryka den saken från min to-do-list. Fast jag är tveksam om den saken någonsin har stått på min to-do-list... 

Jag klappar hellre ekorrar om jag får välja...

A ticket to ride...to citygross

Det blev ingen snöpromenad till Willys utan det blev en ride till Citygross istället och my, my, my...vilket litet paradis det är! Birdie bland alla dessa gigantiska varor, fick lite beslutsångest av vad jag skulle handla till middag. Kom hem med bland annat hibiskus-juice!
Var först lite tveksam...dricka blommor? Men sitter och dricker juicen just nu och den är god-damnity god! Smakar sjukt mycket sommar! Ute faller snön och inne hos Birdie är det varmt och somrigt! Fast jag glömde köpa cappuccino...det var lite F-U-C-K också!



Drinkin´flowers in a snowstorm

Snön faller och Songbird med den

Snön faller och Songbird med den...Det kanske inte syns så väl på kortet men det snöar sjukt mycket i Växjö just nu. Funderar på om jag skulle ta en liten snöpromenad ner till Willys och handla något att äta, är sjukt hungrig, trots att jag åt maccaroni and cheeeeese mitt i natten. Fast det var nog bra, för jag var inte bakis idag när jag vaknade. Var ute en liten sväng igår, eller ute och ute, vi kom aldrig så långt, så förfesten blev en enda lång fest istället. Var hemma vid 4-tiden imorse tror jag...

Oh well i vilket fall, en liten snöpromenad är vad Birdie behöver nu - lite frisk luft. Måste samla lite mod till ikväll också...haha Ikväll ska alla nyanställda vid Stallet planera ett spex till kick-offen, och hon vi ska hem till ikväll har två ormar...*isch* Birdie har lite svårt för ormar som husdjur.

36338-355

Snön faller...

One last dance med dammsugaren

Ååååååhhh...tråkigt! Jag bor i en svinstia. Birdie måste städa! Har en gigantisk diskhög som väntar på mig, kläder som ligger utspridda över hela lägenheten...ser helt enkelt för j-ä-v-l-i-g-t ut! Jag vill inte städa. Jag vill bara ligga på soffan och äta praliner och lyssna på musik!

One last dance med dammsugaren!

Mitt huvud är ett paradis för hårstrån...typ

There are feathers all over town...Yeah - Birdie börjar bli riktigt långhårig! Frågan är om jag ska klippa mig eller inte? Hmmm...svårt val! Äsch, jag låter det växa. Birdie är hårstrånas beskyddare. På mitt huvud kan alla hårstrå få en fristad. Där kan de bo för att undgå den elaka mördar-saxen....hahaha Mycket vettigt jag hade att skriva om idag. Birdie är liiiiiiite trött...

Gick upp kl 7 idag...det var ju så mycket mööööööh det bara finns i världen hahaha. Mina grannar lär ju ha trott att jag hade en hel hage med kossor hemma hos mig imorse när jag skulle upp....möööööööööööööööööh - så låter jag alltid när jag ska gå upp nuförtiden....hahahaha Men det var värt det för Stökfritt-utbildningen var faktiskt bra. Enda nackdelen är att nu tror jag att det är måndag idag istället för vara en söndag!

36338-354

Bla, bla, bla och möööööööööh!

I´m baaaaack!

Aaah..home sweet home...Birdie är tillbaka i Växjö. Kom för en liten stund sedan. Varit hemma och firat mammas födelsedag. Hon blev så sjukt glad för den fina presenten jag gav henne. Wooohooo. Har även varit en sväng uppe i Göteborg och hämtade lite saker och utförde en snabb shopping. Blev även en utgång bland barerna på Halmstads gator tillsammans med bror. Därefter var vi uppe hela natten och pratade gamla minnen, framtiden och bla bla bla bla...tills klockan är 7 på morgonen och vi inser att vi måste sova. Efter 2 minuters total tystnad utspelar sig denna dialog (för övrigt måste man veta att min brorsa ALDRIG berättar något om sitt kärleksliv för mig):

- Steeeeeeeeeeefaaaaaaaaaaan...

- Hmmmmmm...*sover typ*

- Jag eeeeh....har träffat en tjej i Kalmar....och vi ska träffas imorgon kväll....

- Uuuuh? *öppnar ett öga*

- Ja, alltså...kan du fixa så jag är i Kalmar imorgon? För du ska väl åka till Växjö imorgon? Kan jag åka med dig...??

- Jaaaaa....klart jag fixar det...lita på Birdie! Sov nu!


Om jag fixade det? Klart jag gjorde. Nu är Tobbe i Kalmar med en mysterious woman, för jag har inte en aning om vem hon är förutom namnet. Han ville såklart inte säga något idag till mig när han var nykter. Typiskt! Jag skulle ju ha pressat han mer under gårdagen då han var full...men jag hade ju bara en tanke i huvudet då...sooooooovaaaaa....hahaha

Apropå sova, jag borde sova nu, Birdie ska upp kl 7 imorgon. På en söndag. Det är helt crazy. Stökfritt-utbildning hela dagen. Fast jag har en känsla av att det nog kan bli ganska kul. 

Home sweet home

FF - Flitig fågel

Idag har Birdie varit flitig så jag har definitivt gjort mig förtjänt av en skål popcorn och filmen X-Men: The Last Stand nu.

X-Bird

Freerider

Songbird sitter just nu hemma hos sina föräldrar. Tar en liten time-out från Växjö samtidigt som jag slår två flugor i en smäll. Ska åka vidare upp till Göteborg imorgon för och hämta några saker. På lördagen firas både min mamma och min brorsa med en fest då båda nästan fyller år samtidigt. Så är allting fint och bra, men såg i ett mail idag att jag ska iväg på en utbildning för Stallets vägnar á la Operation Stökfritt på SÖNDAGEN? Kl 08:45 på morgonen? På en söndag? Hur ska det gå? Jag orkar ju knappt upp kl 8 på en vanlig vardag...hahaha

Birdie är sjukt trött just nu och ska strax gå och sova, men först ett litet tips ni som också vill iväg på en roadtrip. Då Birdie inte är ett så stort fan av att åka buss eller tåg i flera timmar är sidan
Freerider l-o-v-e-l-y för mig. Bara gå in, kolla om det finns en lämplig bil, hämta bilen och därefter köra iväg helt gratis. I´m the leader of the pack...wroooom, wroooom.....hahaha 

Birdie is a freerider...I´m freeeeeeeeeeeeeeeeee, to do whatever I want....