Längtan

Hallelujah, Songbird har precis varit och hämtat sin Bruce Springsteen-biljett.

Är det ok att längta till den 30 oktober?
I don't know,
But I got this fever burnin' in my soul...


Är jag gosig, Renée? Jaaa, jag är såååå gosig...

"Jaaaa, är du gosig?
Ja, det är du, du är så gosig,
Är du duktig?
Ja, du är en sådan duktig vovve,
Ska du följa med Songbird hem?
Får jag klappa dig? Jaaa det får jag,
Kan du sitta? SITT! Jaaaa...du så duktig...gosig voffe..."

36338-187


Haha..Ungefär sådär lät jag när Songbird träffade en hund av rasen Leonberger när jag var i Göteborg, och det var verkligen en gosig och duktig hund. Jag blev riktigt sugen på att skaffa mig en hund, det har jag iofs varit länge nu, men innan har det varit en Golden Retriever som gällde, men nu vet jag inte. Leonberger är såååå gosiga, och STORA. Vill ha - men tror att jag får vänta lite med att köpa en sådan hund - trots att jag bor i en tvåa och har en hörnsoffa (hahaha) - så finns där tyvärr ingen plats för både en Songbird och en Leonberger - Men en dag så...en dag ska jag minsann ha en soffa som rymmer både mig och en Leonberger.

Funderar på att ta med mig mitt hundspråk till Växjö Universitet till hösten. Allting blir så mycket lättare då när jag ska diskutera med Göran, Eva, Dino, Renée och alla andra lärare.

"Är jag duktig, Dino?
Ja, det är jag, får jag VG på tentan?
Jaaa, det får jag.

Är jag gosig, Renée?
Jaaa, jag är såååå gosig..."


Apropå gosig - Songbird är nog faktiskt lite gosig just nu om jag får säga det själv för Songbird har klippt sig idag och god damn, jag tror minsann vi har fått fram en handsome bird här...haha Jag kunde tydligen se snygg ut också! [Chockad] Haha Well now I´m respected in society, Well now I´m a pillar of society, Uh yes, I´m so respectable, YES!

Vid denna dator som jag sitter vid just nu finns det en spegel på väggen framför mig, och bara för att jag är så respektabel och stilig nu, tittar jag ibland in i spegeln, rynkar ihop pannan, lyfter liter på ena ögonbrynet, putar med läpparna och säger lite tyst för mig själv: "God damn, You´re a handsome bastard!" Hahaha...Hysch - Jag vet, jag är knäpp - but I like it! I love my life!

Och ja, Songbird är pyttelite lätt salongsberusad - Har varit på Spansk Afton och ätit Paella och smuttat några glas Sangria!

Nu time to sleep för små birdisar - imorgon ner till Båstad under dagen och därefter till Leifs Lounge i Tylösand på kvällen / natten för lite Paaaaartaaay!


Nattens låt:

The Rolling Stones - Out of control

Now I'm out
Oh out of control
Oh I'm out
Oh out of control...


Birdie is back in town

Wiieeehoo...Birdie is back!  Har haft fantastiska dagar i Göteborg. Songbird har varit i Smögen och ätit färska räkor och krabba med iskall öl till långt in på natten, Songbird har varit inne på trädgårdsföreningen och stampat takten och rockat loss till Status Quo, Songbird har varit på Liseberg och sett gröna kaniner, Songbird har varit på IKEA och sett ut en ny stor härlig säng som jag ska köpa...inte för att jag får knulla, men ändå...A bird gotta sleep...haha

Songbird har också upptäckt en ny favoritrestaurang - Sjömagasinet. Grymt god mat och var där 3 kvällar i rad och åt middag. Mumsade i mig allt ifrån Pocherad hälleflundra med tryffelsås till Isad Tahitivanilj- och rabarberconsommé med apelsinpannacotta. Birdie rekommenderar den restaurangen om man gillar fisk och skaldjur och det gör Birdie, sedan att U2 och Rolling Stones har varit där och ätit också när dom har varit och besökt Sverige gör ju inte saken sämre!

Nu är det dags för grillmiddag på altanen med mina föräldrar - Yummy, Yummy and so long!







Flyttfågel

Songbird ska strax åka iväg till Göteborg och vara där i några dagar. Har övat på min Göteborgsdialekt hela dagen idag, eller vad sägs om detta? De ska la bli gött å åka te Götet å gå i feskekörka å hälsa på Kal å Ada.

Farewell until I come singing and flying back!

Flyttfågel



Newsbird i farten

Men hur cool är inte Songbird egenligen? Jag har varit i kontakt med Uppdrag granskning på SVT och fick idag detta meddelande:

"Tack för ditt tips som ser intressant ut. Detta har väl även visats i tv, eller är det bara en del av det?
Har du skickat det till fler medier?
Hälsningar
Ulrica Larshamre, redaktör Uppdrag Granskning"

Songbird tycker detta är jättespännande och hoppas verkligen att mitt tips kommer leda till ett reportage i Uppdrag Granskning i höst på SVT.

I´m a Newsbird...




Songbird + Madonna = Sant?

Den 24 aug kommer Madonna till Horsens i Danmark och Songbird har fått ett erbjudande om att åka dit och se henne. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har aldrig sett henne live och vill verkligen se en konsert med henne, men själva datumet är mindre bra. Hmm..vad ska Birdie göra? Åka eller inte? Det är ju ändå Madonna, hon är ju lite rolig har jag fått för mig, och skulle hon få för sig att sjunga The power of good-bye  och jag är inte där skulle jag ångra mig resten av mitt liv...Den låten är så vacker och bra, för att inte tala om videon till den. Lite av min favorit-Madonnalåt. Japp, nu har jag bestämt mig. Jag ska försöka ta mig dit om det inte rör till det för mycket i mitt liv. Jag var ju ändå kär i henne när jag var liten. *Fniss, fniss* Frågan är om jag fortfarande inte är det? Jo, kanske lite...men hysch...säg inte det till någon...hahaha

Isch, Songbird måste gå upp kl 08.00 imorgon. Jag som inte har gått upp före kl 11.00 någon gång nu under sommaren. Fast det är ok, ska ändå bara göra roliga saker imorgon!

Nattens låt: Madonna - The power of good-bye.

Do ya wanna go higher?

36338-160

Här kommer alla Tv-apparaterna på en och samma gång

36338-154


36338-156


Songbird har en ny favoritlåt: "Jag borde ha förstått då när du tittade bort, att allting har ett slut, att allt det vackra är kort, nu sitter jag full på Gessles hotell, och här kommer alla Tv-apparater på en och samma gång, här kommer alla Tv-apparaterna på en och samma gång..."

Whiskey in the jar och kasta ut TV-apparater från Herr Gessles hotell i Tylösand är vad Songbird har sysslat med den gångna helgen. Det var roligt. Hey Gessle - Here comes a tv...Catch! 

Hahaha...Nä, riktigt så busig har Birdie inte varit. Men jag såg en sol falla från himlen. Tylösand kan ha Sveriges vackraste solnedgångar.


Vi möttes mitt i vintern när mitt hjärta var tömt
Jag placera' dej i drömmen som jag borde ha glömt
Nu faller teven från himlen som en trasig ballong

Och här kommer alla Tv-apparater på en och samma gång
Här kommer alla Tv-apparater på en och samma gång... 


 

Gevalia - Om The Carver kommer på besök!

36338-153

Songbird har köpt en förpackning Gevalia om The Carver skulle komma på oväntat besök, så nu är jag inte rädd längre...hihihi

Busy working bird...Songbird har målat garaget idag.
 
I see a red door and I want it painted black
No colors anymore I want them to turn black
I see the girls walk by dressed in their summer clothes
I have to turn my head until my darkness goes

I see a line of cars and they're all painted black
With flowers and my love, both never to come back
I see people turn their heads and quickly look away
Like a newborn baby it just happens ev'ryday
 

Jag ville måla garaget svart, jag ville måla bilarna men det fick jag inte för Mamma och Pappa...Garaget skulle tydligen vara mörkbrunt och bilarna skulle det sannerligen inte målas på. Jag som ville måla bilarna vita med svarta prickar på. Sedan skulle jag även ändra tutan från att låta tuuut-tuuuut till Muuuu-Muuuu....Här kommer Pappa Jack körandes i en kossa. Hahaha

Fniss, fniss...Ok...jag är trött. Hög tid att sova för Songbirdy! Men först bestämma vilken låt som är nattens låt. Det får bli: The Cardigans - Live and learn. Har nynnat på den hela dagen! Riktigt bra låt som får Songbird att le...God damn, I´m a happy singin´ bird in the night!

Oh, with the sun in my eyes, surprise!
I'm living a life...

Go away Mr Carver - I don´t like you at all!

36338-152

"Where are youuu, little bird? Come here, I´m not dangerous...I´m just gonna cut, slice and dice you into little pieces, I´m gonna make you smile, I´m gonna make you so beautiful, Songbird...." 

Aaaaaaahhhh....Songbird är mörkrädd. Såg ett avsnitt av Nip/Tuck idag och det är med skräckblandad förtjusning jag följer den serien. Jag hatar verkligen The Carver. Blir alltid lika rädd när han dyker upp. Det blir ju inte heller bättre av att jag nu sitter mitt i natten i ett stort hus helt ensam. Jag inbillar mig att han ska dyka upp i huset. Att han går förbi i hallen här utanför bort mot köket. Eller att han står bakom mig blickstilla och stirrar på mig genom sina vita mask och andas tungt....isch, isch...jag får rysningar bara genom att skriva om det....Borde egentligen sluta följa Nip/Tuck, men jag kan inte. Jag är fast. Så Songbird ska fortsätta titta och vara rädd. Ni som har en hand att hålla i när ni är rädda, var rädda om den handen så den inte försvinner...

Själv ska jag lyssna på lite U2 och Springsteen nu för att få bort den värsta rädslan innan Songbird går och lägger sig. Musik lugnar mig. Förresten apropå Springsteen, en glad nyhet nu: Songbird fixade en biljett till Springsteens spelning i Globen den 30:e oktober. Så nu ska Birdy bara bestämma sig för om jag ska försvinna efter det datumet eller om jag ska genomlida? firandet av min födelsedag en vecka senare? Hmm..det tål att tänkas på. Får redan nu frågan om vad jag önskar mig i födelsedag. Kommer inte på något som jag vill ha. Inget som man kan köpa för pengar i varje fall. Tråkigt att behöva svara så men det finns faktiskt inget som jag vill ha...Eller jo, vänta lite förresten...det finns EN sak....Jag vill ha hela säsongen med Nip/Tuck på DVD så jag kan sitta och titta på The Carver om och om igen hahaha...Nää usch...jag bara skojar...Det vill jag verkligen inte ha....haha

Oh well, vad kan jag mer babbla på om? Det är rätt kul att vara ensam i en stor villa ibland ändå. Nu har jag satt på en livekonsert med U2 på dvd:en och kör låten I Still Haven't Found What I'm Looking For på högsta volym och Songbird sjunger med och har svårt att sitta stilla...hihi

I have held the hand of a devil
It was warm in the night
I was cold as a stone...


Hihihi..det var svårt det här...att skriva blogg och leka Bono samtidigt...får nog ta och avsluta skrivandet här...haha

Good Night, It´s gonna be alright...


Songbirds helg

36338-149

Ouchy - Nu är Birdie trött! Songbird har varit i Båstad idag och frotterat mig med brats hahaha.  Jesus - så många "vackra" människor det finns där. Snofsiga girls som tittade på Birdie som om jag var något som katten släpat in. Kände mig lite malplacerad. Songbird passade inte riktigt in där. Frågan är om Songbird passar in någonstans överhuvudtaget? Men det är rätt vackert där nere. I varje fall strax utanför Båstad som har en grym havsutsikt och vägen dit upp kändes lite kontinental så för ett ögonblick kändes det som man var i Italien.

Var även i Torekov och allvarligt...What´s the deal med morgonrockar där? hahaha I det lilla samhället gick ALLA omkring i morgonrockar. Även där kände jag mig malplacerad då jag inte hade någon morgonrock på mig hahaha. Först mötte jag en dam i medelåldern som var ute och rastade sina två hundar mitt inne i stan - I MORGONROCK. Sedan kommer en Porsche och stannar framför mig jämte havet och ut stiger en gammal gubbe - I MORGONROCK. På en segelbåt står en man och en kvinna och tvättar båten - I MORGONROCKAR. Jag möter även en massa människor som cyklar ner mot havet - I MORGONROCKAR. Kanske skulle ta och flytta dit. Verkar rätt bekvämt att bara glida omkring i en morgonrock hela dagen...hahaha

I fredags var Songbird ute och festade runt lite inne i Halmstad. Träffade på Elin och Sofia inne på The Café och Danne inne på McD. För ett litet ögonblick trodde jag att jag var tillbaka i Växjö...haha Sofia var på största möjliga bushumör och snodde min keps. Songbird hann inte ens reagera förrän kepsen var 100 meter bort...typ...haha Men jag tackar Sofia. Songbird måste lära sig att leva utan keps. Kepsavvänjning pågår. Ska bara klippa mig först. *Note to myself - Klipp dig, Birdie.*

På lördagen fyllde Mormor år och det firades självklart med god mat och vin. Mormor blev salongsberusad. Hamnade i grönsakslandet och plockade rabarber med huvudet. Hahahaha... Och Songbird blev riktigt, riktigt, riktigt förvånad när jag såg att Elin och Sofia har typ gjort exakt likadant. Nästan lite scary...hahaha

36338-150

36338-151

Keps av, morgonrock på.

Fnissy-Birdie

Songbird läste idag i Hallandsposten om en kvinna som är elöverkänslig som måste hålla sig minst 4-5 meter ifrån hennes make då han har en pacemaker. Kan inte låta bli att tycka att det är lite lustigt. *Fniss, fniss*

Ikväll ska Birdie ut och bli lite berusad i Halmstad. Kan inte låta bli att tycka att det är lite lustigt också. *Fniss, fniss*

Här är ännu en video som Songbird gjort:

http://www.youtube.com/watch?v=PzRBaGB69oA

*Fniss. fniss*



Songbird leker Jonas Åkerlund

Songbird leker videoregissör. Titta och lämna gärna en kommentar:

http://www.youtube.com/watch?v=QIy4nDuuDyI&search=Robbie%20WIlliams%20Live%20Ullevi


Give me an angel please

36338-145


                                    

Songbird älskar verkligen att åka iväg på konserter och lördagens konsert med Robbie Williams på Ullevi i Göteborg var fantastisk, lovely, vacker, storslagen, enorm... Songbird vill tillbaka. Ullevi är mitt andra hem. Jag vill bygga en röd stuga med vita knutar på mittenplanen på Ullevi, med en altan. Så jag kan sitta där i en gungstol och titta på konserter när jag blir gammal!

Gammal...isch ja...Songbird lider av **-årskris...I can´t even say the bloody number...haha Det är ett halvår kvar tills Songbird fyller år. Först tänkte Songbird ha en liten fest för att fira mig, men en liten fågel viskade i mitt öra att Bruce Springsteen kommer till Globen den 30 oktober, och Birdie fyller år den 5:e nov så Songbird tänkte att varför inte åka till Globen den 30 oktober och därefter försvinna lite spårlöst och magiskt i ca 2 veckor någonstans...Yeah yeah, Songbird är gammal och grå, flaxar med mina vingar, borde ligga och sova nu, men skriver ner mina tankar i en blogg istället och jag har ingen att älska, men jag älskar Aaaaaaaangeeeeeels istället....

When we're grey and old
'Cos I've been told
That salvation lets their wings unfold
So when I'm lying in my bed
Thoughts running through my head
And I feel that love is dead
I'm loving angels instead...



36338-146


Going for a ride


Wiiihooo...Nu åker Songbird till Göteborg och Robbie!