Unchained Melody

Birdie pluggar till tonerna av U2 - Unchained Melody på hög volym. Lyssnar på den om och om igen. Birdie älskar den låten. Love the way Bono screams out "I need your love"...

I've hungered for your touch
A long and lonely time

And time goes by so slowly
And time can do so much
Are you still mine

I need your love
I need your love
I need your love

Mööh

I listen to my favorite song playin' on the radio, every bird has its wings, just like every night has its dawn, just like every Songbird sings a sad, sad song...

Men någon har gett en crazy man på Sivans en mick och gitarr och stör mig i mitt musiklyssnande.

Möööh-dag idag definitivt. Bring back miiih. Please.


Keith skrev ett brev och jag älskar han

"Det här är första gången! Aldrig tidigare har jag nappat på det bete som en dålig recension är. Men den här gången... Jag måste stå upp för vår fantastiska publik i Göteborg och för alla fans över hela Sverige... och säga att ni är skyldiga dem, och oss, en ursäkt. Ni har en skyldighet att hantera pressens makt med ärlighet och integritet. Över 56.000 människor på Ullevi hade köpt biljett till vår konsert - och upplevde en helt annan konsert än den ni "recenserade". Hur vågar ni förbilliga deras upplevelse - och för alla de hundratusentals människor över hela Sverige som inte var på Ullevi och bara har er "recension" att gå på. Skriv sanningen. Det var en bra show."

Keith Richards brev till svenska kvällstidningar. Jag bara älskar Keith så mycket och håller med han. Det var en förbannat bra show!

YOU ROCK!


Birdies lööööve-agency

236  tecken (med blanksteg) och då har jag räknat med meningen: "och bla bla bla bla?detta är tråkigt!!!" birdie har inte varit så duktig idag alltså. Eller jo, lite duktig kanske. Diskat och tvättat har jag gjort minsann. Plus lekt tussa-ihop-människor. Tussat ihop en man & en kvinna. Som ska på date på onsdag i nästa vecka. Pushade en tjejkompis att våga skicka ett sms till en man som hon är kär i och tadaaaa. Hon fick ett svar tillbaka och nu ska de äta middag tillsammans. Hmmm...det kanske vore ett jobb för mig: Tussa-ihop-människor?

- Hej, det är birdies löööööve-agency, vad kan jag hjälpa dig med?

- I wanna be in löööööööv!

Rykten hörda / Sanning kom till mig

Birdie hörde precis rykten som säger Dec 4 Oslo, Dec 8 Copenhagen, Dec 10 Stockholm. Tänk om det stämmer? Kan någon bekräfta? Miiih! Ska birdie få åka på en rockin´-christmas-snowy-roadtrip till Oslo, Copenhagen och Stockholm i vinter?

Is there anybody alive out there?
This is Radio Nowhere
I just wanna hear some rhythm

One happy lucky bird

Taadaaa - 7 776 tecken med blanksteg är nedskrivna på en hemtenta. Duktig bird. Det får räcka för idag. För jag har också varit på bimboland (bibblan alltså hahaha), letat upp 2 böcker, betalt böter till bibblan för att jag haft en bok liiiite för länge. Fick ringa till mamma och tigga om lite pengar för att ha råd att kunna plugga...allt detta med stöd från Sofie. Wonderful lovely Sofie som låter mig leka sambo med henne. Miiih. Birdie is one happy lucky bird.

Em
åkte hem idag. När hon klev på bussen tänkte jag "FUUUUCKING HELL dooooooon´t goooo" men kom på om jag anordnar en rockkväll på Stallet om någon månad eller två så kanske jag kan locka hit henne igen? Birdie ska försöka i varje fall...det ska jag definitivt!

Och imorgon kommer Fia...miiiih. Trebockarna united once again.

Birdie is one happy lucky bird


Radio Nowhere

Goooooosebumps on my arms. miiiiih. Hörde precis Bruce Springsteens nya låt Radio Nowhere. Så sjukt jävla bra. Goody-goody-goody-good-bra. I love it. Jag fick gåshud. Nu blev jag ännu lyckligare. Först har man underbart besök och sedan en helt ny Springsteen-låt. Går det bli så mycket mer lyckligare än så här? Tveeeeeksamt.

I was driving thru the misty rain
Yeah, searching for a mystery train.
Bopping thru the wild blue
Trying to make a connection with you
This is radio nowhere.


Alive

I´m not dead. Birdie lever. Birdie happy. Birdie uppdaterar bloggen senare.


3 lovely voices

Det går inte att vakna bättre. 3 underbara röster i min lägenhet. Birdie vaknade med ett leende på läpparna. Jag vill att det aldrig ska ta slut.

Please stay. Pleaseeee.


Miiih

Kvällen blev oväntad för birdies del...efter pizza hemma hos mig hamnade jag hemma hos Jeppe och drack mjölkdrinkar tills jag blev full. Oh well, inte fullare än att jag vet att jag bör gå och lägga mig bums för om några timmar är det reunion igen. Sjukt mycket miiiiih! Lovely trebockarna plus a lovely guest hemma hos birdie. Jag säger det igen: Miiiih!

Miiiih! Birdie kan bara säga miiih!

Dagens låt

Birdie gillar låten What´s up med 4 non blondes. Det måste vara världens bästa one-hit-wonder. Ja, det är det. Det är världens bästa one-hit-wonder.

And I say hey...
I said hey what's goin' on
25 years of my life and still
I'm trying to get up that great big hill of hope
For a destination

Birdie vann 1:a pris i en barntävling

Birdie såg precis ett avsnitt av Simpsons där Homer ställde upp i en tävling för barn och vann 1:a pris. Kom och tänka på när birdie gjorde precis samma sak hahahaha. Det var för några år sedan. Birdie var inne på Maxi i Halmstad och skulle handla, gick förbi ett bord där det låg papper och kritor och en skylt där det stod:

"Tävling, rita Kalle Anka och vinn!"

Birdie satte ju sig självklart och ritade den finaste Kalle Ankan jag kunde och skrev mitt namn och adress. Jag skrev inte mitt namn som vanligt utan textade mitt namn som 7-åringar brukar ju göra och vände S:et i mitt namn åt fel håll så det skulle se ut som jag var jätteung och kunde knappt skriva. Någon vecka senare fick jag ett brev hem där det stod grattis till mig för att jag hade vunnit 1:a pris i Maxis barntävling och kunde hämta ut mitt pris i informationen hos Maxi. Sjukt, sjukt, sjukt pinsamt att gå dit och hämta det men var alldeles för nyfiken för att skita i att hämta priset. Så jag gick dit och sa att det var jag som hade ritat och vunnit. Personalen började skratta och sa grattis och gav mig en disneyfilm. Jag blev otroligt glad och gick hem och tittade på filmen. Sedan gav jag filmen till pappa i julklapp. Vad jag vet så ligger filmen fortfarande hemma vid teven hos mamma och pappa hahahahaha

image552

*STOLT*

I´m baaaaaack

Hello out there....birdie är tillbaka i Växjö och fyyyyyy va skönt. Jag borde packa upp och fixa men sitter istället och lyssnar på one-hit-wondern 74-75 med The Connells och mumsar på Mariekex från Göteborg. Så otroligt skönt att vara tillbaka.

Birdie is back in town, it´s good to be back. It really is.

Idag tilbringar jag dagen med en gräsklippare

God morgon! Idag är sista dagen på en stund på västkusten. Då ska birdie vara riktigt duktig och klippa mormors gräsmatta! Sedan packa ner allt som ska tillbaka till Växjö. Därefter är det dags för att påbörja operation övertalning: Mam & Dad måste köra mig till Växjö. Men det går de säkert med på. Hoppas jag. Annars är jag en dead bird. Det går ju faktiskt inte ta med allt det här på en buss. Det är faktiskt helt omöjligt. Jag kan inte bära allt det här för jag är sååååå liiiiiiten och sööööööt. hahahahaha [Förmodligen ingen som fattar det här men det är ett internt skämt och jag finner det otroligt roligt...hahaha]

Nu ska vi se om jag kan starta den där jävla gräsklipparen och säga hej till mormor....

Bruce - en välmående brorsa till Keith?

Birdie kan inte låta bli att jämföra dessa två bilder på Bruce Springsteen och Keith Richards. De ser så lika ut fast ändå inte. Bruce ser ut som en välmående brorsa till Keith...

Undrar om det är samma fotograf? Birdie misstänker att det är Anton Corbijn som tagit bilderna...fast jag är inte säker.

image551

We said until we died we'd always be blood brothers
With no one runnin' by your side my blood brother...

DUKA HOE

Idag är birdie & bror bakis. Vi var ute på Gastons igår tillsammans med en gemensam gammal vän. Sitta på uteserveringen och titta på alla människor som går förbi, dricka Heineken och talk alot of shit. Samt titta och bli helt förundrade, ja nästan helt hypnotiserade av Halmstads nya affärsneonskylt. DUKA HOE! Vi tyckte det var hysteriskt roligt igår...hahaha

Nu kommer det komma en massa släktingar hit. Hurra, det blir ju jätteroligt när man är bakis. *ironisk* Eller..tja..lite roligt blir det nog. De ska hit och titta på Tobbe. Typ. Jag ska bara sitta och mysa i ett hörn och gnaga på en nöt när han kommer bli mer eller mindre förhörd om sina bravader på Gotland...moahahaha

image550

Här shoppar man riktigt billigt i Halmstad....hahaha

Den förlorade brodern kommer hem

Idag kommer min brorsa hem. Wiii wiii woooo. Så jävla roligt. Har knappt sett han alls denna sommaren då han varit på Gotland och jobbat. Så det ska bli otroligt roligt att få träffa han.

Will I see you tonight on a downtown train? YEEEEAH! 

Bruce Springsteen - Magic

This is magic. Magic. It´s magic. Yeeeaaah. Birdie happy. Birdie läste ett pressmeddelande tidigare ikväll från Bruce Springsteen. 2 oktober släpps skivan 'Magic'  tillsammans med The E Street Band. Och med ny skiva kommer en ny turné. Förstå min lycka. Så nu väntar man spänt på datumen för turnén.

Show a little faith, there's magic in the night...for you, Bruce, I will, for you I will believe in magic!

image549


 

Bruuuuuuuuuuuuuuuce. My Bruuuuuce.
Så jävla snygg!


Cake & Wine

Sniff, sniff....här luktar cake & wine. Yeah, det gör det. För birdies pappa fyller år idag. Hurra, hurra.

Gimme a piece of that cake, och ett stort glas av det där vinet!

Not out of control.

Nu ska birdie göra något riktigt crazy. Sova. Inte vara uppe jättesent. Utan gå och lägga mig nu. Oj så crazy.

I´m not out of control, I´m just sleeping


Fait accompli

Birdie tittade på sista avsnittet av Allsång på Skansen sent igår natt och my, my, my säger birdien. Blir inte låten Fait accompli höstens / vinterns stora svenska hit, då blir jag riktigt förvånad och äter upp mina vingar. Jag fullkomligt äääälskar denna låten. Så jävla vacker. Smärtfull vacker.



Och slagen i spillror ligger min värld
Hopplös för alltid försvunnen förbrunnen
av lågor förtärd
Ur askan går du
pånyttfödd och nu,
flyger du ut,
fågeln Fenix till slut
Nu är du fri
Det är Fait accompli


Sing bird, sing so the days fly by

Birdie skulle egentligen fixa lite saker framför datorn, men det slutar med att jag sitter och lyssnar på musik hela natten istället. Lyssnar bara på musik och gör inget nyttigt förutom rocka och le. Fast jag menar att lyssna på musik är sjukt nyttigt. I varje fall för birdies del. Och så smygövar jag på shake, shake, vift, vift-movesen för birdie fick happy news denna natt. Går det längta mer tilbaka till Växjö just nu? Nope, tror inte det.

Counting the days, soon I´ll fly

These are the songs the bird sings

♥ Irish Heartbeat ♥

~ I'm going back
Going back to my own ones
Come back to talk
Talk a while with my own ones
'Cause the world is so cold
Don't care nothing 'bout your soul
You share with your own ones ~

♥ Raglan Road ♥

~ On Raglan Road on an Autumn Day,
I saw her first and knew
That her dark hair would weave a snare
That I may one day rue.
I saw the danger, yet I walked
Along the enchanted way
And I said let grief be a falling leaf
At the dawning of the day.

On a quiet street where old ghosts meet,
I see her walking now away from me,
So hurriedly. My reason must allow,
For I have wooed, not as I should
A creature made of clay.
When the angel woos the clay, he'll lose
His wings at the dawn of the day ~

Birdie gråter. Mest för att det är så jävla vackert.

Birdie i Mollösund med fågelfrö och ett glas vin

Birdie har hängt i Mollösund idag med Mam & Dad.

image548

Hungrig fågel väntar på fågelfrö och ett glas vin....

Min natt

Birdie hade en massa missade samtal på sin mobiltelefon. Ringer till Anka och säger "Heeeeeeeeej" flera gånger i rad. Sedan planerar vi att vi ska vara jättefulla.

Birdie sitter på en barstol som är flera meter hög. Jämte mig sitter Rob Trujillo från Metallica och jag ber han att signera min gitarr.

Nedanför mig spelar Metallica. De spelar countrylåtar. Kirk Hammet imiterar en häst och skrapar med foten på golvet som hästar brukar göra. Sedan skjuter han med ett gevär.

Sedan vaknade birdie och insåg att allt var en dröm.


Åska, kräftskiva och dagens låt

It´s a rockin' thunder above birdies head...det åskar sjukt mycket här just nu där birdie befinner sig. Det sägs att det är farligt att sitta framför en dator när det åskar men jag bryr mig inte. Birdie utmanar ödet. Birdie sitter och lyssnar på Mustaschs låt double nature och tycker den är sjukt bra. Lyssnar på den om och om igen. God damn vad det blixtrade nu....jag kanske bör stänga av datorn ändå....

Jag bör duscha nu ändå och snofsa till mig för det är kräftskiva ikväll och birdie ska äta kräftor och dricka sjukt mycket alkohol. Det finns en flaska martini här. Den kommer mina tassar lägga beslag på ´cause I´ve got a desire for martini. Got a desire for shake, shake, vift, vift....

Born a believer, I walk alone
Can´t find a place where I feel at home
Well I´m crazy, but I am sane
I´m guilty, but not to blame
This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand


Ett minne från Rolling Stones

Birdie filmade lite från Stones-konserten och gjorde en liten film som ett minne därifrån. Titta gärna!

 
How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Like a rolling stone?

Birdie roadtrippin' until the sky falls

Halmstad - Helsingborg - Helsingör - Köpenhamn - Sofiero - Halmstad....Birdie har varit ute på en liten roadtrip. Det absolut vackraste jag såg igår var i Sofiero. En sån sjukt vacker solnedgång. Birdie loved it. Alla bilar körde in till kanten och alla människor övergav bilarna och gick ner till strandkanten som om alla vore i trans och helt förtrollade. Även jag blev helt förtrollad och gick ner till stranden och tittade på tills solen försvann ner i havet...


image546

The traffic is stuck and you're not moving anywhere
It's a beautiful sunset, the sky falls

Eh eh eeeeh...paraply är onödigt

"You can stand under my wings
ings, ings, eh, eh, eh
under my wings
ings, ings, eh, eh, eh
under my wings
ings, ings, eh, eh, eh"

When there´s sunshine, we´ll shine together

image540

Piff & Puff sitting in a tree

Birdie åkte tillbaka till Göteborg igen efter Stones-konserten. Följde med mina föräldrar till IKEA. Birdie köpte ingenting. Hittade bara ett så sjukt sött ekorre-kort. Men jag köpte aldrig det, tog bara ett kort av själva kortet med min mobil. Ångrar att jag inte köpte det, hade ju passat så bra som en tavla på min vägg.

Sedan var vi på Sjömagasinet hela kvällen och åt. Sjömagasinet är lätt birdies favoritrestaurang i Göteborg. Så sjukt god mat och trevligt ställe.

image539

Awwww...birdies hjärta smälter!

Sjömagasinet. Jaaaa.

Beautiful day. Birdie åker tillbaka till Göteborg. Till Sjömagasinet. Jaaaaaaaa.

The Rolling Stones live 070803

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva...kanske miiiih förstå min lycka?

Rolling Stones
var så sjukt bra. När jag först kom till Göteborg drog jag direkt till Ron Woods vernissage för rykten cirkulerade om att han skulle komma dit. Jag gick in och låtsades kolla på hans tavlor som han målat, när jag egentligen höll utkik efter Ron. Vilket typ 150 andra människor också gjorde hahaha. Den fina överklasstanten som ägde galleriet såg lite förfärad ut när hon såg att det gick omkring en massa rockers i hennes fiiiina galleri hahaha. Ingen Ron dök upp, bara hans son / livvakt och alla trodde för ett ögonblick att Ron var med också...men besöket uteblev. Men något bra från besöket blev det eftersom birdie blev fullkomligt nerkärad i en tavla som hette Wild Horses. Så sjukt fucking jävla snygg. Den ska jag ha på min vägg! Någon dag!

Sedan drog jag till lägenheten för att kolla hur den egentligen såg ut, skulle det finnas några möbler överhuvudtaget? ...och jaaaa..hurra, hurra...där fanns ett överflöd av sängar - 1 dubbelsäng, 2 enkelsängar, och en ihopvikbar säng...en stor soffa, en tv, köksbord, och några lampor...så det mesta fanns där för att birdie skulle överleva en helg i Göteborg.

Konserten var helt underbar. HELT FUCKING JÄVLA UNDERBAR! Jag kan inte beskriva den. Omöjligt. Mick Jagger var en studsboll, 64 år och mer energi än en 18-åring. I don´t get it! hahaha Keith Richards var så jävla cool. En liten tår föll ner på min kind när han sjöng sitt solonummer för det var så vackert och det kändes som ett litet farväl från hans sida. När han (eller de övriga för den delen) lämnar jorden *rockin' god forbid yeah*, men man kunde inte låta bli att tänka den tanken och den dagen så kommer en stor del av birdies rockhjärta också dö. Svårt att förklara - men ni fattar säkert. Vackert men ack så sorgligt.  Ron Wood - hur jävla snygg är inte han? Sjukt cool är han också. Spela gitarr som en gud kan han. Måla kan han också. Birdie är fett avis på han. Charlie, charlie, charlie...sööööööööööööööt. Tysta lilla Charlie bakom trummorna som inte säger mycket utan trummar mest. Men det leendet som han gav oss när han blev presenterad sa allt. Jag säger det en gång till: En helt fucking jävla underbar konsert. Birdie var så glad och lycklig efter konserten.

Somnade snabbt efter konserten för birdie var så trött. Men somnade jag i en av sängarna? Nej nej...birdie somnade såklart i soffan under en filt framför teven. Så typiskt mig hahaha. Dagen efter sprang jag på Sofia när jag hade sprungit över halva Göteborg och letat efter en Aftonbladet för jag ville läsa recensionerna men alla tidningar var helt slutsålda. Chitt-chattade en liten stund med Sofia. Synd att hon inte kunde stanna i Gbg för birdie trivs i hennes sällskap. Typ nästan alla var visst i Gbg förresten hahaha. 2 st Martins med 1 st tillhörande flickvän, 1 st Elin samt 1 st Ann. Tyvärr så träffade jag aldrig på dom. Jag som hade planerat att gå på jättebebisjakt med Elin på Avenyn hahahaha.

Åkte hem tidigt på söndagsmorgonen med Stones på högsta volym och gasen i botten. Jag upptäckte att musik påverkar min hastighet. Vid något coolt gitarr-riff så gasas det på lite extra upptäckte jag hahahaha. Var hemma på rekordtid!

Miiiih - förstår ni nu min lycka?

image530
image531
image532
image533
image534
image535
image536
image537
image538

Hemligt kär

Birdie är hemma. Lycklig. Skriver allt om Stones och lägger upp bilder sedan. Hinner inte just nu. För det är time för en mormor-visit. Hon vill höra allt om Rolling Stones. Speciellt om Keith Richards. Jag tror min mormor är lite hemligt kär i Keith Richards. hahahaha

"Det börjar verka kärlek banne mig..."

Just pure rock

Nu åker birdie till Göteborg om några minuter. Inget internet där. Just pure rock. Vet inte hur länge jag stannar där. Kanske följer med de rullande stenarna...ja det gör jag. Om jag får. Det borde jag få för jag fick ett erbjudande från killarna i Snook att följa med i deras gula turnébuss för några år sedan...hahahaha nu är jag lite äldre och lite visare så nu borde jag få en förfrågan om att följa med de stora grabbarna...hahaha Vi får hoppas att Mick Jagger & Co har internet så jag kan fortsätta att blogga om jag följer med på turnén...

image529

Rockin' bird in a lovely town

Miiih I like it

It´s only rock n´roll but miiiih...I like it...Yeah vad kan jag säga? Birdie ser så mycket fram emot Rolling Stones om några timmar. Sitter och tittar på good ol' Stones-videos och drömmer mig bort lite.

Rolling Bird

Well, ladies and gents - here I am Simpsonized!

Oh my gosh, Songbird Simpson - such a hottie!

image528
Songbird Simpson

Get Simpsonized too, click here

Birdie tussar ihop människor

Birdie jobbar hårt. Birdie ska tussa ihop Sofia och Moneybrother. Birdie hittade en tävling på nätet där man kunde vinna en date med Moneybrother. Birdie tävlade. Birdie kanske vinner. Birdie ger isåfall bort vinsten till Sofia.

Put your best dress on, you´re probably on your way to a date...

Dreaming and falling

I´m faaaaaaalling och jag tror jag gillar det...Birdie drömde inatt att jag åkte ett pariserhjul som var världens högsta och när jag var allra längst uppe på toppen så ramlade jag ur och föll ner mot marken och när jag föll så var det ingen panik, bara en skön känsla av lättnad.

Dream birdie dream
Fall birdie fall...

Flying 'round the room singing

You can fight the sleep but not the dream
do I lie like a loungeroom lizard
or do I sing like a bird released...?

Found some keys

Jakten är över!

Got a rockin' ticket in my right paw and some keys in my left paw. 
Wiihiii!

image527

Hiiiiigh - five

You´re on the road but you´ve got no destination

image523


Whiiiiiii...titta vad jag håller i min tass. Birdie lycklig och redo för fredagen. Miiiiiih. Körde till Växjö idag och hämtade biljetten. Körde rätt in i värsta regn och åskovädret. Sjukt coolt att köra och titta på alla blixtrarna som slog ner runt omkring mig. Dog av skratt när jag precis körde in i Växjö eftersom låten 'Lurifix' kom på i radion...hahaha

På vägen hem hittade birdie en så jävla cool gårdsbutik mitt ute i the middle of nowhere. Birdie blev törstig och det fanns ingen affär så långt ögat nådde men såg en liten, liten, liten skylt som det stod gårdsbutik på. Birdie chansade och körde dit och hittade ett sånt lovely ställe. En Loka blev min räddning från att bli helt uttorkad. Fanns en massa birdies på gården också. Försökte klappa dom men de ville inte alls...de bara väste och fräste åt mig hahaha...



Och efter regnet och åskan kom solen och det blev en helt lovely day!

image526


You´re on the road but you´ve got no destination
You´re in the mud, in the maze of her imagination
You love this town even if it doesn´t ring true
You´ve been all over and it´s been all over you

It's a beautiful day
Don´t let it get away
It's a beautiful day
Don´t let it get away