Blackbird

~ And now my bitter hands cradle broken glass
Of what was everything?
All the pictures have all been washed in black
tattooed everything...

I know someday you'll have a beautiful life
I know you'll be a sun
In somebody else's sky, but why
Why, why can't it be, why can't it be mine ~

image559

Black
~
Pearl Jam

BB BF

Bleedin' birdie
Blödig fågel

Amatörer

Hade ett möte med en lärare på MKV inbokat idag. Dök läraren upp? Nej såklart inte. Jag försöker...men det arbetar uppenbarligen bara amatörer på detta universitet och det gör det hela fan så mycket svårare.

Men jag är inte förvånad...


Saknar rockin' darlings

Birdie sjunger en liten sång till A & E denna kvällen...

image558

Birdie vill också till Göteborg ju...

Birdie gillar Patti Scialfa

Patti Scialfa...birdie älskar hennes röst. Fullkomligt älskar och får gåshud av hennes röst. Birdie har sett henne live ett antal gånger och jag tycker hon är så otroligt vacker och cool. Hennes nya låt Looking for Elvis är underbar.



I'm looking for something to rock my soul
 I'm looking for a brand new destination
 I'm looking for Elvis down a Memphis road


I´m looking for trebocks down a E6 road
´cause I miss them...

Hemtentan går dåligt

Birdie skriver hemtenta och det går jättejättejättejättedåligt.

Mööööh

To the left

Birdie tycker så mycket om att komma hem sent efter ett jobbpass på Stallet, ta på sig sina hörlurar och lyssna på musik och varva ner. Det är precis vad jag gör nu. Springsteen i mina öron och birdie blir lugn och väntar på att bli trött. Fast just nu är det Beyoncé - Irreplaceable i birdies öron. To the left, to the left...Tror minsann att det blir to the left jag kommer sova i min säng snart. Eller ska jag prova mitten? Eller höger? Nej, det blir to the left. Brukar sova to the left. Så det får bli to the left även denna natt. Men först blir det lyssna en gång till på nattens låt som är Springsteen - Better days.

Well my soul checked out missing as I sat listening
To the hours and minutes tickin' away

Tusen ord till inget ord

Birdie lever. Birdie har varit på kick-off. Maten var god. Alkoholen var god...allt var gott. En bild säger mer än tusen ord sägs det så varsågoda:

image555

Hmmm...tusen ord? Kommer inte ens på ett ord när jag ser bilden...hahaha

Snart birdie...snart...

Birdie har varit på big-time shopping med Yousef & Mackan hela dagen idag. Allt är inköpt för en grym kick-off på lördag. God mat, sjukt mycket alkohol och fjädrar och lite annat smått och gott inhandlades. Ska bara jobba ikväll också...sedan ska birdie äntligen få bli riktigt fuckin' jävla full. Det har birdie gjort sig förtjänt av.

Soon a drunk bird

Alive

Birdie är hemma. Överlevde den skumma natten trots att birdie klantade sig och satte igång utryckningslarmet. Nu bör egentligen någon säga åt mig att gå och lägga mig omedelbart bums för jag ska upp tidigt idag. Men ingen gör det och birdie kan inte låta bli att lyssna på några låtar först. Är inne i en Pearl Jam-period. Just nu gillar birdie låten Alive med Pearl Jam. Det får bli nattens låt.

Oh, I, oh, I'm still alive
Hey, I, oh, I'm still alive

Skum

Det är skumt på Stallet ikväll....hehehe Birdie ska jobba strax och det är skumparty på Stallet ikväll. Vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig. En massa skum förmodligen...

En skum natt

Wonderful wonderwall dream

Birdie hade en underbar dröm inatt. Drömde att jag stod på scen med Oasis. Birdie spelade gitarr. Det lite småkonstiga var att vi spelade låten If you don´t know me by now och jag tror det var Pavarotti som sjöng. Liam gick bara runt på scenen och sjöng med lite då och då. Birdie var så cool och älskade att stå i rampljuset på scenen. Svårt att förklara känslan men när jag vaknade så var jag så glad och mitt hjärta slog dubbla slag. Kändes lite som när man är kär. ~ I love music ~

If you don't know me by now
You will never, never, never know me

Lucy gifte sig - hur länge sov jag egentligen?

Birdie, Anka och Barck åt tacos hemma hos mig ikväll. Sjukt gott så nu är birdie mätt och belåten. Barck lämnade oss efter maten för att gå på Sivans och Birdie & Anka tittade på Myggan och so, you think can dance. Mitt i tv-tittandet skrämmer Anka livet ur Birdie genom att skrika rakt ut. För strax innan skriket inbillade vi oss att någon knackade på mitt fönster och vi sa tänk om någon klättrar in genom fönstret...[tyst i 10 sekunder]...Anka skriker rakt ut och birdie blir såååå jävla rädd. Birdie dör ihjäl sig. Anka skrattar ihjäl sig. hahahaha

Annars har birdie tillbringat eftermiddagen med att sova i min soffa. Vaknade upp precis när Lucy i Sjunde himlen gick och gifte sig. Vad har hänt? Har hon blivit vuxen? För några avsnitt sedan var hon ju bara ett litet barn...hur länge sov jag egentligen? *pingvinkisning* hahahaha
Moralkakan var förmodligen - sover du för länge, missar du ett bröllop...typ

Lite planering av kick-off hos Yousef med Mackan hann jag också med. Samt läxläsning hos Folke och Jeppe. Så jag tycker faktiskt att jag har varit lite duktig idag. Trots att jag fick sjukt lite sömn idag då min säng tydligen står i maskopi med en säng som är djävulusisk i Trosa...

Nattens låt är Pat Benatar - Hit me with your best shot. Sjukt bra!

Hit me with your best shot
C'mon hit me with your best shot
Hit me with your best shot
Fire away

Ingen istapp

Everybody is drinkin' champagne on ice, In just another roll of the dice och birdie förvandlas till en istapp...eller nej jag blev ingen istapp. Var väl påpälsad fast en liten stund frös jag om mina tassar för mina vantar blev blöta. Men någon förkylning blir det nog inte. Men för säkerhets skull så ska jag bädda ner mig riktigt djupt i sängen alldeles strax. Sängen lämnar jag nog inte förrän sjukt sent imorgon. Extremt sugen på att ta en sjuuuukt lång sovmorgon imorgon. Hoppas det går en film på tv nu som jag kan titta på. För jag är hyfsat pigg. Stå ute en hel kväll samt en halv natt blir man pigg av. That´s for sure.

Frozen bird

Black velvet

Black velvet in that littles boy´smile...birdie gillar låten Black Velvet med Alannah Myles. It rocks. Har inte aning om vem Alannah Myles är eller hur hon ser ut. Skulle kunna googla henne men birdie vill inte veta hur hon ser ut. Birdie har målat upp en bild av hur hon ser ut efter hennes röst - och hon är sjukt snygg!

Vill inte skriva att jag jobbar ikväll eftersom det känns som att det är egentligen det enda jag skriver om. Men ja, birdie jobbar. Fast det har skett en liten förändring. Jobbar inte bakom baren ikväll utan som entrévärd. Har en känsla av att det får bli en engångsföreteelse. Det är kallt ute. Det är varmt bakom baren. Jag trivs nog bättre bakom baren. Tar med min mp3 så får Alannah Myles sjunga i mitt ena öra. Då kanske birdie blir varm. För det kommer bli en long cold night. Brrrrrr. Bara det inte börjar regna.

Mississippi in the middle of a dry spell
Jimmy Rogers on the victrola up high
Mama´s dancin'  with baby on her shoulder
The sun is settin'  like molasses in the sky...

Good ol' Pinky

Anka & Johanna bjöd birdie på smulpaj ikväll. Sjukt gott och sjukt snällt. Fick även leka med good old Pinky trots att jag tog sönder Pinky sist...hahaha Är stenlycklig [ordet ska läsas med Ankas dialekt] att de är kvar på campus och vill hänga lite med birdie ibland. De har även ett bra inflytande på mig då birdie tog tag i sitt pluggande. Fixade min C samt D-uppsats medan Johanna skrev ut lite papper. Hurra för mig. hahaha

Fast jag tyckte lite synd om den stackars tjejen som satt jämte mig i datasalen. Hon kämpade som fan med sin C-uppsats och vad händer? Birdie glider in och fixar både C och D-uppsats på några minuter. Men som sagt, jag är inne i ett flyt nu och hade ett bra sällskap som har ett bra inflytande på mig...hoppas det håller i sig! hahaha

För övrigt har jag tillbringat dagen hos Yousef och planerat terminens kick-off på Stallet. Kommer bli en grymt bra fantastisk fest på Stallet på lördag.

Smulpaj rocks!


Hundtricket

"Jag förstår inte det här med hundtricket. Det kommer alltså fram en tjej som tycker att man har en söt hund. Sedan klappar hon hunden, tackar och går..."

I don´t get it hahahaha

One-man-smörgåstårta

Birdie lagade en sån sjukt god liten one-man-smörgåstårta till mig själv ikväll. Mumsade i mig den och tittade på en film med ett öga öppet och ett öga stängt. Till slut blev de två ögon stängda. Somnade ganska fort. Så skönt med lite birdie-time on my own. Ska fortsätta sova nu. Fast på riktigt. I sängen. Med båda ögonen stängda.

I may look like a dead bird, but don´t worry...I´m just sleeping

Gooooood moooorning biiiiirdie

Gäääsp. 19.00 var det dags att gå upp tydligen. Frukost. Känner av jetlag. No way in hell att birdie orkar gå ut ikväll. Blir bara en bird, en soffa, en film och något gott att äta.

Time for birdie-time


Trött birdie

Let´s fuck up the tidsrytmen riktigt ordentligt. 18 timmars arbetspass. Nu sova.

God natt!


Haaafaaah för birdie

Den värsta stormen är nu över...birdie fix and trix och i stort sett är alla är glada och nöjda på Stallet igen. Kanske borde bli medlare på heltid? Trivdes rätt bra i den rollen. Haaafaaah för mig!

För övrigt är jag sjukt glad för Sofias skull. Hon fixade sin omtenta och hon rocks så mycket att jag blir sjukt stolt över att jag känner henne. Nu är det dusch som gäller och sedan dags för nattens arbetspass på Stallet.

Haaaafaaaah för mig igen. Och Sofia.

Infekterad stämning

Vässar mina klor. Infekterad stämning på Stallet och birdie får vara medlare. Dags för möte med VD. Wish me good luck. Det lär behövas.

Klööööös, riiiiiv, yyyyyl...

Gitarr

I want a guitar. Now more than ever.

Pigg

Finally...birdie är sjukt pigg och utvilad. Sov som en fjunig nyfödd fågelunge hela natten. Jag förmodar att fjuniga nyfödda fågelungar sover gott. Nu blir det lunch, sedan film och sedan ska jag gå ett varv runt sjön. Det är fint väder i Växjö idag.

Wide awake

I´m freeeeeeee

Jaaaaaaa...And I'm free, I'm free fallin'....mötet är slut. Efter fyra sega timmar. Fast allting var inte lika segt när birdie fick gratis fika och ett sms. Då blev jag glad. Fast nu är det otroligt skönt att vara hemma. I´m freeeeeee.  Ska så lätt bara tillbringa resten av kvällen och halva natten med det jag älskar mest. Birdie ska dricka ett glas vin och lyssna på musik and sing, sing, sing tills jag faller ihop av utmattning i soffan och somnar.

Tror det är birdies tur att ta sovpasset nu...hahaha. Pratade med en trebock innan idag och det verkar som vi sover i skift. När jag sover är hon vaken, och när hon är vaken sover birdie. Men nu ska det inte sovas. Nu ska birdie enjoy my little life framför datorn och lyssna igenom Springsteens nya album.

~ I'm free to be whatever I
Whatever I choose
And I'll sing the blues if I want

I´m freeeeeee, and I can sing...If I want too!
~

Vända på dygnet igen

God damn...birdie fick verkligen släpa upp sig ur sängen imorse efter 1,5 timmes sömn. Men jag kom upp till slut efter 1 timmes snoozande. Seminariet var lugnt. Men kände att jag var tvungen att skippa föreläsningen nu på eftermiddagen för jag måste sova. Upptäckte att jag har fucking jävla sjukt tråkigt FUM-möte kl 17. Fattar inte varför jag valde att engagera mig i det. Oh well...det ser väl bra ut på CV:et. Jag kan ju skriva att jag är sjukt jävla duktig på att sova också? Fast det ser kanske inte lika bra ut....

Oh well, dags att vända på dygnet! Väck mig kl 16 please någon!

Good morning, good afternoon, good evening, good night...
I don´t know...

Every bird is singing this morning

The clock is 6 am in the morning and every bird is singing, except for birdie, he´s studying...Kom hem från Stallet för en timme sedan. Sängen såg otroligt lockande ut med fluffigt täcke och fyra kuddar. Men birdie har seminarie kl 9 och var tvungen att läsa igenom lite shit. Fast det tog inte så lång tid att läsa igenom det. Så nu får jag sova en liten stund.  Nu ska jag bara lyssna på 1, 2...kanske 3 låtar för att varva ner. Sedan sover birdie. Yeah, now I too sing and sleep, yeah...

~ I pray that when I'm coming down you'll be asleep
If I ever hurt you your revenge will be so sweet
Because I'm scum
And I'm your son
I come undone
~

Dammsuger müsli

Idag har birdie varit riktig duktig. Varit på föreläsning, det var dock inte så jobbigt då vi tittade på Trollkarlen från Oz. En gammal film från 1939, trodde jag skulle gäspa mig igenom den men den var faktiskt riktigt bra. Därefter har jag dammsugit upp Evelinas müsli från golvet och städat lite allmänt igenom hela lägenheten. Så nu ser här rätt ok ut igen.

Birdie skulle ha varit ledig ikväll, men Salle har blivit sjuk så jag hoppar in och tar hans pass på Stallet. Har ändå inget bättre för mig. Men först ska birdie sova en liten stund i min soffa. Tror jag behöver det för ibland känns det som jag inte har fått sova på evigheter.
 
Sleepin' beautiful bird

Terry´s song

But love is a power greater than death, just like the songs and stories told...aaaaaaw det är så vackert så jag tror jag avlider. Terry Magovern avled den 30 juli 2007 och han var en mycket nära vän till Bruce Springsteen. På begravningen den 2 aug 2007 sjöng Bruce en låt som birdie tycker är så vacker. "I  went through my songbook and was looking for an appropriate song to play for Terry. Out of all my songs, there was nothing I could find. So I wrote this song."  Bruce skrev låten dagen innan begravningen och sjöng den så vackert på begravningen, och nu är låten med på hans nya album som släpps den 2:e oktober. Och jag tycker den är såååå vacker.

As a matter of fact så blev birdie inspirerad av den låten att börja skriva låttexter igen. Jag har gjort det förr, inte så mycket men det har hänt att jag har skrivit någon text hit och dit. Nope, be mig inte nu att publicera någon text här för det kommer inte att hända. Väldigt sällan birdie visar upp den sidan av sig själv.

Oh well, vad har birdie annars sysslat med idag? Hittade en burk Ben & Jerrys i frysen! Birdie skrek ut miiiiiiiiiiiiiiih när jag såg den. Var förvisso inte min glass, men jag kunde inte låta bli att äta upp den till ett avsnitt av CSI. Glassen var mina sambos och birdie kunde inte låta bli att bli lite misty-eyed och yeah....god damn fuuuucking heeeeell vad jag saknar dom. Don´t worry sambos, jag köper en ny glass åt er om ni vill komma och hälsa på igen!

~ Taj Mahal, the pyramids of Egypt, are unique I suppose
But when they built you, brother, they broke the mold

Now the world is filled with many wonders under the passing sun
And sometimes something comes along and you know it's for sure the only one
The Mona Lisa, the David, the Sistine Chapel, Jesus, Mary, and Joe
And when they built you, brother, they broke the mold

When they built you, brother, they turned dust into gold
When they built you, brother, they broke the mold

Now your death is upon us and we'll return your ashes to the earth
And I know you'll take comfort in knowing you've been roundly blessed and cursed
But love is a power greater than death, just like the songs and stories told
And when she built you, brother, she broke the mold ~

image554

Bruce Springsteen & Terry Magovern

Solheim Cup

Birdie har fått två st biljetter till Solheim Cup lördagen den 15 sept. Birdie är inte överdrivet intresserad av golf så jag skänker bort biljetterna. Om någon vill ha två st biljetter så går det bra att anmäla sitt intresse här.

Who the fuck is Sörenstam?

Too long walk home, I stayed

Well it's gonna be a long walk home...Nej, jag är inte i Irland. Ja, det var lite för långt att gå. Jag är fortfarande i Växjö och skitbakis. Fotbollsmatchen Sverige - Danmark visades på Stallet. 99 personer stod och tittade på matchen och 1 person stod i baren och shotade både det ena och det andra i sin ensamhet. Den personen var birdie förstås och jag blev sjukt full. Drog in på Sivans och det sägs att jag dansade tills jag somnade på Sivans soffa för att sedan vakna upp och inse att jag måste ut och kräkas lite och sedan hem och sova....

Går det bli mer tragisk? Knappast troligt.
Fast jag hade rätt kul ändå igår

Almost wishing I were deaf

Meeen åååh för helvete....skulle jag inte få sova inatt heller? Hur fan tänkte du? Varför berättade du? Varför trodde du att jag ville veta om när, var, hur, vem i detalj? Märkte du inte hur ledsen jag blev? How much shit can a bird take? Mycket...men nu blev det lite för mycket för birdie. Fan! Hade det inte varit för att jag älskar musik så mycket så hade jag önskat att jag hade varit döv.

Nu är det inte långt ifrån att birdie köper två hundar, åker ensam till någon ödslig plats i Irland och blir fårskötare resten av mitt liv...japp, fårskötare på Irland får det bli...sitta och uggla på Irland tillsammans med mina hundar och blicka ut över havet...jobbar på Stallet ikväll och när jag har jobbat färdigt börjar jag fan min vandring mot nya hem på Irland istället för att gå mot min lägenhet på campus...mot the garden of a thousand of sighs...

Can't see nothin' in front of me
Can't see nothin' coming up behind
I make my way through this darkness
I can't feel nothing but this chain that binds me
Lost track of how far I've gone
How far I've gone, how high I've climbed
On my back's a sixty pound stone
On my shoulder a half mile line

Left the house this morning
Bells ringing filled the air
Wearin' the cross of my calling
On wheels of fire I come flyin' down here

Birdie flyin' in the garden
In the garden of a thousand sighs

*SIGH*

Fanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfan!

FAN!

Det finns hopp

Birdie missade totalt att fixa Springsteen-biljetter. En till mig och en till min mamma för vi går alltid ihop när The Boss is in town. Men jag missade det som sagt var och för det gråter jag. Men det finns hopp. Jag pratade med min faster ikväll. Hon har lite kontakter här och var och hon skulle göra ett försök för min skull. Fast det hade varit lättare om Springsteen kommit till Gbg men hon skulle göra ett försök och för det älskar jag henne.

Birdie har världens bästa faster

Luciano Pavarotti

Birdie hatar när en musikartist dör. Speciellt när det är någon som jag har en speciell relation till. Luciano Pavarotti upptäckte jag när han medverkade på U2:s låt Miss Sarajevo

Some can sing opera, Luciano Pavarotti was an opera. So tonight I´m singing Miss Sarajevo for you Pavarotti. 

image553

Dici che il fiume trova la via al mare
Che come il fiume giungerai a me
Oltre i confini e le terre assetate
L'amore giungerà, l'amore
E non so più pregare
E nell'amore non so più sperare
E quell'amore non so più aspettare

Is it night? Morning? I don´t know

Verkar som ingen kan sova inatt....Birdie is wide awake! That´s nuts!

I can't sleep tonight
Everybody saying everything's alright
Still I can't close my eyes


Dagens låt

Manu Chao - Rainin' In Paradize

Värdelös fågel

School sucks. Birdie tar time-out. Fan.

The way birdie are...

Skolan börjar om 45 min. Tycker birdie det ska bli kul? NAJ! Sjukt tråkigt. Totalt omotiverad.

Däremot tycker birdie att det var kul att jag hittade en låt på min dator som förmodligen Fia har laddat ner. Timbaland - Way I are. Så sjukt bra låt. Brukar inte gilla sådana låtar men denna var cooool! Tack Fia för den!

The way birdie are...


Vaknar upp

Kändes konstigt att vakna upp idag. Gav ifrån mig ett ynkligt litet 'miiih' när jag vaknade men fick inget svar. Det var helt tyst och ensamt. Jag hatade det. Det kommer ta låååång tid innan jag vänjer mig vid tystnaden och ensamheten.
 
Woke up this morning, was a chill in the air
Went into the kitchen, your cigarettes were lying there
But you were missing
Missing...

Last night I dreamed the sky went black
I wanted you back
I reached for you, my arms went to stone
I woke and you were missing
Missing...

There's nights I still hear your footsteps fall
Your key in the door, your voice in the hall
I wake, but I don't move

Missing...Missing...Missing...Missing...

12 dagar i paradiset

Birdie has been living in paradise for 12 days...ABSOLUTLEY LOVIN' IT! Men nu är det tyvärr slut med paradislivet. Mina två sista sambos Sofie & Sofia åkte hem idag. Min granne Anna undrade vad som hade hänt för hon sa att jag såg helt knäckt ut idag. Hon har rätt. Klart jag är en liten skvätt sad att de har åkt men samtidigt är jag förstås en stor skvätt happy att jag har haft 12 helt underbara dagar med Emelie, Evelina, Sofie, Sofia och alla andra vänner som jag träffat under dessa dagar.

Hahaha..Apropå Evelina...jag måste få citera en mening av henne som jag av någon konstig anledning tycker är sjukt rolig:

"Fan, vi var på rätt spår, men en jävla ondskefull Pingsttant vi frågade lurade oss att vända tillbaka och cykla fel...
May them all burn in hell.
Hon såg väl att vi var antikrist."

Hahahahahaha...Birdie dör av skratt av någon konstig anledning av denna meningen. Ju fler gånger jag läser den desto roligare blir den....hahaha...ja, jag är lite crazy..hehe

Oh well, jag orkar inte redogöra för vad som har hänt alla dessa 12 dagar men ni förstår säkert att birdie har varit en mycket lycklig bird och vill göra om det en gång till.

Bono sjunger I still haven´t found what I´m looking for  medans Songbird sjunger Fuuuuckin' Heeeeell I have found what I have been looking for, I have found the worlds most loveliest girls....

Noooo, don´t go - FUCKIIIN HEEEEEEEEELL please stay in my rondell


I wanna be at the end of the tunnel

Haaafaaah för mig...Har nu skrivit ner ytterligare en sida på min gamla hemtenta. Jag ser ett pyttelitet ljus långt därborta i kompletteringstunneln. Men det är en lång väg kvar att vandra, men som sagt...jag ser en liten glimt av ljus. I´ll make it. Jag är en envis birdie. Men nu orkar jag inte skriva mer. Jobbade till sent igår och ska börja jobba nu snart igen.

Hard workin' birdie som gör så gott han kan