Fredagkväll, en ny mobil, en äpple-Mer och Fibban...Vad kan slå det?

Tänkte skriva något roligt här, men kom på att jag är alldeles för trött. Sitter bara och gäspar och väntar på att lasagnen ska bli klar. Kom precis tillbaka från stan. Var en Vodafone-snubbe där som försökte sälja en telefon till mig. Han erbjöd sig att gå till kiosken och köpa en äpple-Mer och en fibban till mig om jag skrev under avtalet. Men jag tackade nej till det generösa erbjudandet. Det kanske var dumt?

Fredagkväll, en ny mobil, en äpple-Mer och Fibban...Vad kan slå det?



Seacaptain Songbird says - Yeah, yeah...It´s only money honey!

Jag har alltid velat ha en båt, och nu, nu har jag äntligen hittat MIN båt. Snubblade över den här på nätet och jag blev förälskad direkt.

36338-70




Songbird ska ha den båten. Kosta vad det kosta vill.

(19 843 972,08 SEK)
Seacaptain Songbird says: "Yeah, yeah...It´s only money, honey!"


Prisa Gud - Här kommer skatteåterbäringen

ooh, ooh, oooh...Prisa Gud - Här kommer skatteåterbäringen

Beräknat belopp att få tillbaka: 0 kr.

Bah - Vem behöver Skatteverket när Riddarhuset finns?


Matdagbok

Songbird har idag börjat med att föra matdagbok. Ska skriva ner allt jag äter och dricker under en veckas tid. Så om exakt en vecka kommer det komma upp en lista här med tillhörande analys över allt som jag äter och dricker. Det här gör jag mest för att hela världen ska kunna få en inblick i Songbirds matliv plus att det är hysteriskt kul!


Det är lätt att sopsortera

Songbird håller på att städa. Fick ett ryck och fick lust att städa min lägenhet. Var nere och slängde mina sopor och kom tänka på att det finns olika sopvagnar i sophuset i mitt hyreshus där man kan sortera sina sopor. Men jag gör aldrig det. Jag slänger allt i en och samma påse och öppnar dörren till sophuset och slänger allt i första bästa vagn. Jag går helst inte ens in i sophuset utan öppnar bara dörren och slänger in skiten. Shame on me I guess.

Songbird ska skärpa sig. Jag ska sluta äta mat, läsa tidningar, och annat som blir till sopor till slut. Jag ska börja dricka te, och endast dricka te och börja sopsortera. Tepåsen kommer jag självklart att sopsortera. Jag har tänkt göra det på följande sätt att jag klipper upp tepåsen och häller ut all te på min nyanlagda kompost.

Sedan torkar jag själva påsen med hårfläkten och kör med den till pappersåtervinningen, där jag även lämnar in det lilla snöret som man håller i.

Den lilla metallbiten som håller fast snöret vid påsen har jag självklart pillat bort och kört bort med den till Stena Metall för återvinning.

Allt det här tar ungefär 2 timmar, men det är det värt, tycker jag. Vem sa att det är svårt att sopsortera? Det är lätt om man bara vill.

Det är lätt att sopsortera


Back to school

Nu är det slut på ledigheten för Songbird - back to school. Kan bli ganska kul och se vad det är för ny kurs vi ska ha. Ser att vi ska ha hemtenta i varje fall. Det är ju wohooo eftersom jag föredrar hemtenta framför salstenta.

Måste byta kläder nu - men det kan bli problem, har inte hunnit tvätta så jag måste leta långt in i garderoben efter något vettigt att ha på mig. Skulle inte förvåna mig om jag måste stryka! Och så måste jag äta något också, och duscha....

Jag är försenad - igen.

Tough, But I’ve had enough...

Tough, you think you’ve got the stuff Songbird,
You’re telling me and anyone,
You’re hard enough but,

I’ve had enough of romantic love...

Vem var det som log och take a shower in slow-motion!

Kom tillbaka från stan och gick igenom campus hem mot min lägenhet. Mötte en tjej och hon log som om jag kände henne. Men det gjorde jag inte. Men jag log tillbaka och nickade en liten försiktig hälsning. Vem var det? Vem var det som log? Det kanske var mitt nyschamponerade hår som glänste och som gör att alla ler. Jag kanske ska ansöka till att vara med i en schampoo-reklam. Det hade varit coolt. Songbird kommer ut ur duschen och skakar om sitt hår sådär sexigt i slow-motion. 

Take a shower in slow-motion! 



En schamponerad rockstar

Songbird låg och sov så mysigt när Maccan ringde och väckte mig (som han har en tendens att alltid göra nuförtiden, men jag förlåter han varje gång). Tydligen så har Lotta fest ikväll. Kunde inte somna om så jag gick upp, satte på lite musik och hoppade in i duschen. Jag kan verkligen inte låta bli att sjunga i duschen. Det enda som skulle kunna stoppa mitt sjungande är om jag skulle få schampoo i munnen, och den risken är ju överhängande. Men jag tar risken! Sing, sing, sing, sing....

En schamponerad rockstar - that might be me!

Sorry är nattens låt

Har hört Madonnas låt Sorry ett flertal gånger ikväll och det är en riktigt bra låt. Så det får bli nattens låt.

Jag skulle ha tvättat nu inatt, men jag somnade i soffan och när jag vaknade var det alldeles försent för att börja tvätta. Har inte lust att sitta uppe hela natten bara för lite tvätts skull. Får tvätta imorgon natt istället. Så härmed bokar Songbird tvättstugan på Tuvanäsvägen från kl 22.30.



Mysterious Songbird

Idag har Songbird gjort något som kan komma att förändra hela mitt liv. "Pretty damn exciting" om du frågar mig. Mer säger jag inte. Inte förrän senare.

Songbird moves in mysterious ways,
It´s alright, it´s alright, it´s alright.



Waitin' on a sunny day

Jag försökte laga min trasiga dvd nu. Det gick inte alls. Får bara fram en bild men inget ljud. Oh well, jag får väl försöka leva i stumfilmsperioden en tid framåt nu. Fast jag behöver ingen dvd just nu. SVT2 visar en rolig dokumentär 20.00. Rolling like a stone - "En filmrulle från 1965 visar en privat fest i Malmö där stadens popidoler och innemänniskor festar med några exklusiva gäster: Mick, Keith och Brian från The Rolling Stones. Fyrtio år senare återser filmskaparna några av festdeltagarna."

Låter som en bra dokumentär, så missa inte! 

Det snöar ute! Typiskt! Jag som slängde in mina vinterskor i garderoben idag och plockade fram mina coola rockiga Springsteen-boots. Skulle jag aldrig ha gjort.
 
Bara för att det snöar så drar jag ner mina persienner i ren protest och plockar fram ett somrigt kort som Pappa Songbird har tagit på Songbird och Mamma Songbird.


36338-69
Summer and 2 cool Songbirds.

I'm waitin', waitin' on a sunny day
Gonna chase the clouds away
Waitin' on a sunny day

Jag vill också ha en svans som täcke!

Songbird är hemma och det var bra terapi för mig att gå ut ikväll. All min ångest är borta. Det var inte så farligt som jag hade inbillat mig. Hade riktigt roligt ikväll och dansade som en söt liten ekorre i flera timmar. Träffade Em ute och hon är alltid lika trevlig som alltid, men saknade resten av 2:orna!

Nyfiken som man är så undrar man var dom gjorde?
(Lite onödig fakta: När en ekorre sover så använder dom sin svans som täcke, hur gulligt är inte det?)


Tråkig sångfågel

Är i valet och kvalet om jag ska gå ut på fest eller inte ikväll. Kan inte bestämma mig. En dans på Sivans kan ju vara alldeles trist, dödstråkigt, alldeles, alldeles, alldeles...ja..u-n-d-e-r-b-a-r-t.

Fast jag struntar nog i det. (Fan va tråkig Songbird har blivit den senaste veckan.)

Songbird stannar hemma. 


Äsch, jag ångrade mig. Jag måste skärpa mig. Jag går ut!

Songbird går ut.

Johnossi - Hysch! *T-t-t-t-t-t*

Songbird har varit på fancy räkafton - Gott och nu är jag proppmätt. Ska sova strax. Bara den där Johnossi kan sluta yla på Sivans!

Johnossi - Hysch! *T-t-t-t-t-t*

Fuck with me, and I´ll fuck with you!

Songbird vaknade upp idag utan några som helst krav på sig. Så kommer det vara i en vecka nu. Fattar det knappt själv. Songbird är helt ledig i en vecka. Eller ett litet krav hade jag, jag var tvungen att gå till bibblan med en bok som jag har haft alldeles för länge. Men det var inte så jobbigt om sanningen ska fram.

På väg till bibblan träffade jag Phi. Trodde jag. Jag kom gåendes i gallerian och där satt hon, jag fick för mig att hon log mot mig så jag petade ur mina mp3-lurar ur öronen och var på väg bort mot bordet där hon satt för att chitt-chatta lite, men nej vänta...det är ju inte hennes klasskompisar som sitter jämte henne...det är ju helt okända människor för mig....och nej..det är ju inte Phi....*Hrrrmm* Songbird gör en liten elegant sväng och går förbi istället....*Pinsamt* Men jag har sett Phi´s dubbelgångare i varje fall.

Sedan tog jag en promenad in till stan, mest för att rasta mina solglasögon som behövde lite frisk luft. De har ju legat i dvala hela vintern. När jag kom in till stan och gick under bron som leder upp till stan, den som är precis efter sjön, kom en kändis. Jag tror det var en kändis i varje fall. Det var likt i varje fall. Det var  Elisabet Höglund (Ni vet hon som är mer känd för sitt röda gigantiska hår än sina journalistiska avslöjanden i Aktuellt)
36338-68

Hon kom på sin cykel mitt i gångbanan och vet inte vilken sida hon ska cykla på eftersom Songbird går mitt i gatan. Songbird måste stanna och rycker lite halvkaxigt på axlarna som bara Songbird kan och ler mot henne. Men hon bara tittar på mig med en bister min och susar förbi mig. Det var jättenära att hon cyklade på mig. Men jag var aldrig orolig. Jag är helt övertygad om att jag hade landat mjukt i hennes gigantiska röda hår.

Fixade lite ärenden i stan och sedan gick jag hem igen. Nu ska jag strax iväg upp till ICA och köpa något att äta till middag idag.

That´s my day so far....eller ja just det ja....jag har JO-anmält CSN idag också. Det var lite spännande faktiskt. Songbird är på krigsstigen! Mitt nya motto:
 
Fuck with me, and I´ll fuck with you!


Västkustmacka med gravad lax efter tentan

Songbird leker mästerkock och gör en västkustmacka med gravad lax, crabsticks och vitlökssås! *Mums*. Det har jag gjort mig förtjänt av idag efter en tråkig tenta. Trodde jag skulle misslyckas totalt på den, men tydligen så hade jag snappat upp både det ena och det andra på föreläsningarna så jag lyckades svara på en del frågor. Godkänt gick vid 27 och jag räknade ut om jag har tur och Otto inte är på dåligt humör (och alldeles för stel) när han rättar så klarar jag den precis.

Men nu tillbaka till min västkustmacka!


That´s the tricky part!

David Copperfield är magikern och illusionisten som bl a har fått Frihetsgudinnan att försvinna, han har svävat fritt ovanför Grand Canyon och gått rakt igenom Kinesiska muren.

Läste i Aftonbladet att denna man har nu nya högtflygande planer på ett nytt magiskt trick. David Copperfield ska nu göra en kvinna gravid på scenen.

Åååååhhh...C´mon - Hur svårt är det egentligen? Vi vet ju alla hur man gör. Det är ingen hemlighet. Tänk om David Copperfield! Jag blir inte imponerad. T om jag skulle kunna klara av det om jag skulle vilja.

Det svåra är inte att göra en kvinna gravid, det svåra är att hitta kvinnan som man vill göra gravid.

That´s the tricky part!



Lisa - Sleep, sleep tonight and may your dreams be realised

36338-6736338-66
36338-66

Idag dog min älskade katt Lisa. Det påverkade mig mycket mer än vad jag trodde. Jag fick henne när jag fyllde 12 år. Det var min alldeles egna katt. Lisa var världens coolaste katt. När det var dags för mig att flytta hemifrån beslutade jag mig för att låta Lisa stanna kvar hos mina föräldrar. Hade inte hjärta att tvinga med henne till en liten lägenhet.
Varje gång jag kom hem så blev hon så glad. Det kunde ibland hända att det dröjde flera månader innan jag kom hem och hälsade på, men hon glömde aldrig av mig. Man kunde höra henne spinna på nästan flera mils avstånd när jag var hemma. Jag var en av de få personer som hon tillät att man bar omkring på henne och klappade henne hur länge som helst. En främling kunde inte klappa henne, då kom vassa tassen fram. Men jag förstår henne, jag låter inte heller en främling klappa mig. Lisa blev 17,5 år och levde ett riktigt lyxliv. Jag kommer aldrig glömma Lisa.

Lisa - You're missing / Sleep, sleep tonight and may your dreams be realised.


Why me?

Men nej, vad är det som händer? Fick avslag från CSN om de 10 000 kr de är skyldiga mig imorse och nu pratade jag med min mamma precis i telefon. Min älskade katt, Lisa, som jag fick när jag fyllde 12 år dog idag.  

Jag skiter i tentan imorgon. Jag skiter i allt nu!

Why me?


Conan besöker Finland ikväll

36338-64

Missa inte Conan på TV4+ kl 00.00 ikväll. Hans besök i Finland visas.

Ei saa peittää!

Four notes give me a lot of faith in the future

Songbird sitter och väntar på att tvätten ska bli klar. Lyssnar på en bootleg från U2:s spelning på Ullevi i Göteborg den 29 juli 2005. Den dagen är en av de dagar då jag var så lycklig. Det var en helt perfekt dag. Jag vill tillbaka till den dagen! Jag vill inte sitta här i Växjö och tvätta mitt i natten. Take me back!

- Don't know what's going on in Gothenburg.

- We surrender!

- Oh cha

- Hello hellooo!

Här är några bilder som jag tog med min mobil. Inte världens bästa kvalité på bilderna men ändå de allra bästa bilderna jag någonsin har tagit.


36338-62  36338-61
♥ Bono   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥    ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥    ♥  ♥   ♥   ♥   ♥   Adam Clayton ♥   ♥   ♥   ♥    ♥   ♥  ♥  ♥   ♥   ♥   ♥    ♥  ♥   ♥   ♥   ♥  ♥   ♥ 
36338-60  36338-63
♥ Adam Clayton (Skakade hand med han ♥   ♥  ♥   ♥  ♥  Larry Mullen Jr ♥   ♥  ♥   ♥  ♥  ♥   ♥  ♥   ♥  ♥  ♥   ♥  ♥   ♥  ♥
                             
precis efter att detta kortet tagits)

Those four notes just give...give me a lot of faith in the future.

 

Tuff vecka

Songbird har haft en tuff vecka.

1. Min dator gick sönder. Kostade 1 000 kr att laga.

2. Songbird är riktigt full och dum på Sivans som gör att Songbird aldrig mer vill gå ut och festa.

3. Min älskade kombinerade dvd / stereo går sönder.

4. Klarade inte av Dahns tenta.

5. Radiotjänst knackade på min dörr, och jag öppnade.

Jag hoppas att denna veckan blir lite roligare i varje fall.


Gigantisk svart katt med 4 vita vassa tassar

När jag gick tillbaka från Willys hoppade en gigantisk svart katt med 4 vita vassa tassar fram och skrämde livet ur mig. Martin tyckte det var hysteriskt roligt. Jag såg inte det roliga i det. Jag höll på att få en hjärtattack. Men jag tycker att katten var söt ändå.
När inte Songbird blir brokenhearted så ger katter mig hjärtattacker.


Paint it black

36338-59

Fortfarande ångest. Jag hatar verkligen att tappa kontrollen.

Personligt meddelande till Emma.

Emma: Sjalen ligger i tryggt förvar hemma hos mig. Skulle aldrig få för mig att slarva bort något så vackert! Tack för sminkningen! Men jag skulle ha behövt en förbättring av sminkningen imorse. Såg ut som en tvättbjörn-transa.


Naken och sminkad

Jag vaknade upp naken och sminkad. Kommer inte alls ihåg vad som hände igår. Mina jeans och skjorta är våta. Jag kommer inte ihåg hur jag kom hem. Jag mår så dåligt över att inte veta vad som hände. Jag kommer ihåg att blev sminkad som Little Steven i E Street Band (fast Em tyckte att jag såg ut som en liten zigenartant).

Jag mår inte alls bra idag. Tveksamt om jag överhuvudtaget kommer gå ut några fler gånger i mitt liv!?!?!?

Förlåt alla som jag träffade igår.

 
I was bruised and battered and I couldn't tell what I felt
I was unrecognizable to myself
Saw my reflection in a window, I didn't know my own face


Songbird tycker Freud är knäpp!

Hahahaha...Jag dör...Kollade i drömlexikonet (http://hem.passagen.se/aengel/) för att försöka tyda vad min dröm betyder:

"Freud hänför praktiskt taget alltid drömmar om ridning och ryttare till sexuallivet."

Jag är inte nöjd med min dröm. Eller jo, lite nöjd är jag för jag såg faktiskt cool ut.

Songbird tycker Freud är knäpp!

great, superfast and superloud

Oh my, my...Det är lördag idag och I feel great! Songbird är festsugen och some birds har viskat i mitt öra att det är fest någonstans i Växjö. Jag vet inte var, inte när, inte hur - men jag vet att jag hamnar hos Sivans till slut.

Inatt drömde jag att jag var en officer i ett kavalleri och red över en äng. Lite som Mel Gibson i Braveheart fast jag var mer fancy med blanka knappar och guldrevärer på min uniform. Jag var ensam och red runt lite bara. Det är allt jag kommer ihåg. Men jag såg cool ut så jag är nöjd över nattens dröm.

Jag var ute en sväng innan idag och upptäckte att det ser ut som våren är på väg. Kom på att jag vill ha en bil. En lovely bil att köra omkring i superfast med bra musik på stereon superloud.


I guess this will be a great, superfast and superloud day!


Broken flowers

Songbird har haft filmkväll och Broken flowers är en dålig film kan jag nu konstatera. Den får inte ens godkänt av mig, men Maccan och Martin gillade den. De var nästan helt lyriska och höjde filmen till skyarna. Men jag dissar den.

Funderar på att leta upp en av mina gamla favoritfilmer och kolla på den nu. Hmmm, fast jag vill ha glass till då. Men då måste jag gå upp till Statoil och det är minus 5 grader ute. Jag struntar i det. Tror jag ska göra ett ryck och städa och diska lite istället.

Därefter ska jag kolla på en film. Utan glass.

Vem vill ha vår och glass?

I'm free to say whatever I, Whatever I like, If it's wrong or right it's alright...  Yeah, Songbird är fri från allt som har med Radiotjänst att göra. Nu är jag folkbokförd på annan ort. Får väl se om jag vågar folkbokföra mig här igen när Radiotjänststormen har lugnat ner sig. Innan någon säger Fy skäms Songbird  vill jag påpeka att  jag kommer betala TV-licens senare i mitt liv, men medan jag är student anser jag att det ska vara gratis för mig.

Istället för betala fakturor till Radiotjänst bjuder Songbird på mjukglass när det blir vår till alla som vill ha! Ice-cream to everybody. Wooohooooo! Alla utom den arga tanten på radiotjänst. Hon får ingen glass. Eller ok, en liten bägare kan hon få. Med strössel. Så kanske hon blir glad igen.

Vem vill ha vår och glass?


 

 

Miss TPE01 - You´re fired!

När det ringer och knackar på Songbirds dörr så öppnar jag alltid med ett leende. Men det skulle jag aldrig ha gjort. Songbird är alldeles för godtrogen. Utanför min dörr stod det en arg tant och tryckte upp ett leg i mitt ansikte som det stod Radiotjänst på. Hon frågade om Songbird bodde här. Ja, svarade jag. Hon frågade om jag var nyinflyttad. Jag drog till med en nödlögn och sa att jag precis kommit tillbaka från USA.

Den extremt otrevliga tanten frågade mig om jag hade en TV medan Bruce Springsteen - Atlantic city spelades på hög volym från datorn. Mellan raderna på "Well now everything dies baby that's a fact, But maybe everything that dies someday comes back, Put your makeup on fix your hair up pretty, And meet me tonight in Atlantic City..." hörde jag henne ställa frågan:

Arg TV-tant: "Har du någon TV?"

Songbird: "Nej jag har bara en dator!"

Arg TV-tant: "Jag ser ju att du har en TV, den speglar sig i ditt fönster"

Songbird: "Jaså, du menar den gamla TV:n...ja...den har jag ju....*host* *host*"

Arg TV-tant: "Vad heter du? Ditt personnr? Din adress? Ditt telefonnr? osv...bla bla bla

Hon var jätteotrevlig, och bara för hennes otrevliga sätt så folkbokförde jag mig hos min föräldrar så fort jag hade stängt dörren. Så imorgon bitti kommer jag ringa till Radiotjänst i Kiruna, säga att de kan riva den fakturan som de förmodligen skriver ut just nu, att de kan slänga den och meddela att tanten som jobbar på Radiotjänst med kontrollkod TPE01 är extremt otrevlig och att hon omedelbart ska avskedas. Hahaha IN YOU FACE MISS TPE01! DON´T FUCK WITH SONGBIRD. MOAHAHAHAHA

Miss TPE01 - You´re fired!



 

 

Songbird poppar popcorn och får vuxenpoäng

Songbird har fått tillbaka sin dator. Woohoo!  Nu är den så tyst och snäll. Det var tydligen några fläktar som hade lagt av. Men jag är 1 000 kr fattigare.

Det första jag gjorde när jag fick tillbaka min dator var att gå in på
www.minpension.se för att registrera mig och beställa en kod. Det kändes ganska vuxet. 1 vuxenpoäng till Songbird.

Jag poppade popcorn igår när jag kom hem. Plockade fram min 80-talspopcornmaskin. Den som både låter och ser ut som en hårtork från 80-talet. Men den kan poppa goda popcorn minsann.

Fast att ha en 80-talspopcornmaskin känns inte så vuxet. Minus 1 vuxenpoäng till Songbird. Så nu är jag tillbaka på noll igen.

Popcorngirl vill hångla i datorsalen

Songbirds dator har gått sönder. Så nu sitter Songbird i skolan och väntar på att få skriva ut Ottos råmanus inför tentan. En tjej som luktar EXTREMT mycket popcorn håller på att skriva ut före mig. Undrar om det är en ny fancy parfym som luktar popcorn eller om hon bara har ätit popcorn hela dagen idag?

Nu kom hennes pojkvän tror jag. Nu känner jag mig som det tredje hjulet. Det känns som de tittar på mig och vill att jag ska gå så de kan få hångla vilt i datorrummet. Jaja...låt mig få skriva ut så ska jag lämna er sen....

Vad ska jag mer skriva? Lämnade in datorn på lagning idag, frågade vad det kostade men han bara skakade på huvudet, slog ut med armarna och sa "Det är det ingen som vet" och sedan skrattade han. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det!?!?!?

Nu äntligen är det min tur att skriva ut....

Sådär...Nu har jag Ottos råmanus utskrivet. Nu ska jag bara plugga in det också. Men det gör jag imorgon. Nu ska jag hem och laga middag. Det blir kyckling till middag idag.

Hej då popcorn-girl med tillhörande pojkvän, nu går jag, so hångel away!

Sista dansen

Jag tror min dator är inne på sista dansen nu...den bara stänger av sig själv lite då och då...*Morr*

Tentan imorgon kan jag inte... *Morr*

Det är Prisonbreak snart...*Yay*

Men det känns mest ändå bara...*BLÄÄÄÄÄÄÄÄ och Möööööööh* just nu....



Baby you can drive my car

36338-57

Jag är försenad...som vanligt....I better run to the föreläsning now!


Baby you can drive my car
Yes I'm gonna be a star
Baby you can drive my car
And maybe I'll love you


Songbirds Night

Songbird har varit ute på Stallet. Alltid lika kul som vanligt. Efteråt gick jag, Elin och Ann och körde  lite kontorsstolrace i gallerian, chattade med "blygmanitrollhättan" på Aftonbladet och nattföreläsning i K1046. Mycket givande.

Nu ska Songbird sova till sen eftermiddag imorgon och därefter säga "Mööööööööööööööh", köpa något lyxigt gott på Willys, för att sedan ligga i soffan och bara kolla tv hela kvällen.



Amår blev till l´amour

Vit skjorta är det sexigaste klädesplagget en tjej kan ha på sig. Det slår allt annat. Jag visste inte riktigt var jag skulle titta på rasten idag eftersom det var Amår (arbetsmarknadsdag) på Växjö Universitet, och det fanns tjejer med vita skjortor överallt. Songbird kunde ha blivit kär, men läraren ropade oss tillbaka in i klassrummet och förstörde den romantiska stämningen med sina alldeles för tighta jeans och tjat om förvaltningspolitik.

Amår blev till l´amour


We Shall Overcome The Seeger Sessions

Den 25:e april kommer Bruce Springsteen att släppa sitt 21:e album, We Shall Overcome The Seeger Sessions.

The Boss har sagt att han kommer göra en liten turné både i USA och Europa. Songbird håller sina tummar att han kommer till Sverige.

Hoppas, hoppas, hoppas...

36338-56

Kissnödiga partiledare kan inte dansa på Stallet

Jag har sett 100 st kissnödiga partiledare dansa ikväll. Jag har varit ute nykter på Stallet ikväll och observerat folk dansa. Det jag såg var människor som liknade partiledare som gungade lite lätt kissnödigt till Shakiras låt La tortura. Jag är tveksam om jag någonsin kommer ta ett dansteg till i mitt liv.

Men om du pass me down the wine, I promise I will dance for you tonight...



 

 

Songbird skulle kunna bli kär i en doktor

36338-55

Såg precis ett avsnitt av Prisonbreak. Songbird gillar den serien och jag gillar speciellt Dr Tancredi. Hon har något speciellt som gör att Songbird blir lite småkär framför TV:n på måndagskvällar. 


But on tuesdays, wednesdays, thursdays, fridays, saturdays and sundays I´m a brokenhearted man! 


Songbird is gonna live forever

Enligt Aftonbladet idag har hallänningar den längsta medellivslängden i Sverige. Aftonbladet skriver även om en holländsk studie som visar att är man optimist så lever man längre.

Eftersom Songbird är en optimistisk hallänning så kommer jag förmodligen bli jättegammal! Lovely!

När jag är gammal så kommer jag sitta och gunga i min gungstol på min veranda vid havet och titta på solnedgången och sjunga:

Maybe I just want to fly
I want to live I don't want to die
Maybe I just want to breath
Maybe I just don't believe
Maybe you're the same as me
We see things they'll never see
You and I are gonna live forever


Hey waiter, can I have one more glass of blåbärssoppa please...

Songbird har åkt sitt eget Vasalopp idag. Släpade mig i skidspåret ner till Willys och köpte en förpackning blåbärssoppa och därefter tillbaka hem igen. Önskar jag hade en pappersmugg, för blåbärssoppa smakar bäst i en pappersmugg har jag fått för mig.
 Men jag har ingen pappersmugg, så nu sitter jag här i min varma lägenhet och dricker blåbärssoppa i ett vinglas.

Festen igår var riktigt kul, mest för att jag hade sånt kul sällskap hela kvällen att prata med.

Resten av kvällen / natten ska jag tillbringa med att laga en hembakad pizza och kolla Oscarsgalan. Men först - ett glas blåbärssoppa till...

"Hey waiter, can I have one more glass of blåbärssoppa please..."

Sippin' on blueberry wine and this bird slippin' in a sky of blue

För de nyfikna kan jag berätta att Songbird hade ingen mjölk hemma...Wooohooo! Hahaha

Sippin' on blueberry wine and this bird slippin' in a sky of blue

Milk or alcohol?

36338-54


Dags för lunch, men kan inte bestämma mig för om det ska bli milk eller alcohol? En kombination kanske? I vilket fall så ska jag ut och bli full ikväll...om det blir på milk eller alcohol får vi se!

Katter trampas ihjäl


 

Intervju med Oldsberg

36338-53


Songbird har fått äran att intervjua Ingvar Oldsberg:

Songbird: Hej Ingvar, ännu en säsong av På spåret är till ända, hur känns det?

Ingvar: De e la gött de du...

Songbird: Du har inte bara skrivit nytt avtal med SVT utan även med Calvin Klein. Hur ser de nya bilderna ut?

Ingvar: Vi tog dem i New York i somras och jag trivs förfärligt gött i ett par Calvin Klein-kalsonger. Jag tror att kampanjen ska komma ut i nästa vecka vettu. Men jag bjuder på ett smakprov här i din blogg.

Songbird: Vad ska du göra nu?

Ingvar: Innan ja draaaar igång en ny säsong av På spåret kommer jag stå i feeeeskekörka och sälja Calvin Klein-kalsonger var lördá...

Songbird: Tack ska du ha Ingvar.

Ingvar: Nää tack ska du ha vettu...trevligt att råkas!
 

Kan du tänka dig att ha en hushållsrobot?

36338-52

Undrar om Sven-Åke fick middag den kvällen när han kom hem? Tveksamt...

Ännu en lista

Kan inte låta bli att fylla i sådana här listor..haha Snodde den från Liv.

Namn:
Stefan
Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Fantastiskt bra...jag sitter med ett leende och nynnar på Fix You med Coldplay
Favoritgodis: Choklad! Den vita golfbollen ligger högt på listan...
Är det nåt du absolut inte äter: Mycket, jag är en kräsen man!
Kläder just nu: Jeans och skjorta...
Musik just nu: Fix You - Coldplay (Riktigt bra låt)
Vad sa du senast: - Jag säger så mycket saker så jag kommer inte ihåg...
Favorit-hangout: I Växjö är det på Stallet och hemma hos mig.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden.
Sommarplaner: Ledig hela sommaren. Förmodligen en roadtrip nere i Europa. Konserter. Fest. Sol.
Är du bra på matte: Haha..Vem? Jag?
Fisk eller badkruka: Badkruka
Saft eller alkohol: Saft på vardagarna och alkohol på helgerna.
Längd och vikt: Inte en aning
Hur många kuddar sover du med: 4 st.
Favoritväder: Sol och blå himmel såklart.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Internet, solglasögon och hängmatta
Spelar du nåt instrument: Ja, kan inte låta bli att fingra på ett instrument när jag ser ett. Men om det låter bra är en annan sak...haha :P
Morgon- eller nattmänniska: Absolut en nattmänniska.
Sparare eller slösare: Beror på omständigheterna.
Vem är viktigast för dig: Mig själv och mina vänner.
Bästa film: Heat, Maffiabröder, och en massa andra...
Tror på liv på andra planeter: Självklart.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja, och det var olycklig kärlek...(bra att börja med det haha)
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet om...ingen som har gått ut ur garderoben än...
Tror du på mirakel: Ja
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Japp.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, jag har hög toleransnivå.
Ser du på kärleken som ett misstag: Hur skulle det kunna vara ett misstag? Blir man kär så blir man...
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 skulle vara lagom och 2 hundar.
Bio eller promenad: Jag säger som Liv: Promenad till bion.
Är du kittlig: Extremt kittlig
Snarkar du? Ja det sägs så...haha
Stjärntecken? Skorpion
Rädd för insekter? Inte rädd, men inget som jag vill ha i min närhet
Äckligaste insekten: Finns många äckliga...men de är säkert trevliga...bara man lär känna dom..haha :P
Största svaghet: Har inget tålamod...
Det här är jag bra på: Mycket....
Bästa bok? Rothstein - Poltik som förvaltning [Ironi]
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga
Vad vill du jobba som? Egen företagare eller Catarina Oscarssons jobb på Ema-Telstar.
Chips, morötter eller godis? Beror på tillfället
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Om bloggen räknas som dagbok: ja
Har du nån flickvän/pojkvän? Nej
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har en ring i örat och det räcker för mig.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) För det mesta välstädat.
Gungar du på stolen? Beror på vilken stol.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Beror på var...men helt omöjligt är det inte.
Vilken hand håller du gaffeln i? Höger
Vad hänger på väggarna i ditt rum? I vilket rum, har flera rum; men tavlor på Springsteen, Beatles, Rolling Stones m.m....
Hur är din drömtjej/kille? Fråga mig en annan dag...
Hur många syskon har du? 1 brorsa
Vad är du mest rädd för? Att förlora någon närstående...
Är du rädd för blod? Skräckblandad förtjusning...det är en vacker färg i varje fall...
Saltar du på maten? Ibland
Gillar du och sjunga? Gillar? Inte rätt ord...ÄLSKAR att sjunga..typ det enda jag gör när jag är ensam
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Samhällsvetenskapligt med ek. inriktning. Fattar inte än idag varför jag valde just detta med tanke på jag och matematik...
Anser du att du är stark? Fysiskt: Verkligen inte. Psykiskt: Enormt stark.
Brukar du sola? Inte solarium men under den äkta solen ligger jag gärna.
Vad gör du om du får hicka? Skriver genast ner i bloggen och berättar för hela världen att jag har fått hicka..haha
Har du komplex och för vad? Nej
Röker du? Nej
Snusar du? Nej
Använder du knark? Verkligen inte.
Kaffe, te eller inget? Kaffe isåfall...
Har du en besatthet? Musik kanske....

Säljande rubrik?

36338-51







Sossesemester 24/7

Marita Ulvskog har nu avbrutit sin semester för att få ordning på s-etiken. Hon berättar i TV att socialdemokraterna avstår från polisanmälan för att inte överbelasta polisväsendet. Jag upprepar; Marita Ulvskog avbryter sin semester.

Är det bara jag som tycker att sossar ALLTID har semester vid katastrofer, skandaler och "affärer"?






Songbird har varit på myndighetsmiddag

Dagen kunde inte ha börjat bättre idag. Songbird har varit på myndighetsmiddag tillsammans med den alltid så förtjusande Emma. Tror detta var min första myndighetsmiddag någonsin.

Songbird loves Myndigheten för skolutveckling.