Yellow Ledbetter

"Oh, I said, I don't, I don't know whether I was the boxer or the bag.
Ah yeah, can you see them out on the porch? Yeah, but they don't wave.
But I see them round the front way. Yeah.
And I know, and I know. I don't wanna stay at all.
I don't wanna stay. Yeah."

Birdie fullkomligt älskar låten Yellow Ledbetter med Pearl Jam, och det är tydligen inte bara jag som gillar att yla med till den låten om man tittar på länken längst ner...hihi Varning för söööööt rockig vovve!

Yellow Ledbetter Acoustic

Yellow Ledbetter Live San Francisco

Tydligen inte bara birdie som gillar att sjunga med till Yellow Ledbetter

image412

Sakta promenad genom ett campus med Robbie

Amazing, birdie orkade upp efter bara 3 timmars sömn och träffade gruppen för att avsluta grupparbete. Efter det blev jag en lazy birdie och satt på ängen från kl 13 -20 och solade mitt ansikte och mina armar, som nu är helt illröda och gör ont om man råkar nudda vid dom...fast de blir bruna och fina sen.

Därefter jobbade jag på Stallet. Det var en sittning mellan poliser och sjuksköterskor. Kul att se kraftigt berusade poliser och sjuksköterskor flirta med varandra och vara allmänt crazy. Det är också sjukt kul att se stora, tuffa, starka poliser smälta till små pojkar med stora leenden på dansgolvet när en schlagerlåt á la Linda Bengtzing kommer på. Dagens fråga: varför är alla poliser helt tokiga i schlagerlåtar?

Jag gillar att gå hem från Stallet på morgonkvisten. Bara birdie uppe, me and my mp3 och solen som sakta är på väg upp. Gick sakta hem genom campus till tonerna av Robbies live-version av Come Undone. Birdie älskar den låten. Gick extra sakta för att jag skulle kunna lyssna på låten två gånger. Egentligen borde jag ju ha sprungit hem till min säng för jag är så trött. Har sovit så lite de senaste dagarna. Men imorgon är jag ledig och snälla, snälla, snälla...låt mig får sova länge imorgon!
 
Fast nu sitter jag här och lyssnar på Håkan Hellström. Jag älskar alla hans låtar. Ska lyssna på en låt till. Sedan ska birdie sova länge. Ska försöka i varje fall.

So unimpressed but so in awe
Such a saint but such a whore
So self aware so full of shit
So indecisive so adamant
I'm contemplating thinking about thinking
It's so over-rating just get another drink in
Watch me come undone

YEAH - WATCH ME COME UNDONE...

I´m a twisted birdie in the night

Höger hand grön, vänster fot blå, vänster hand gul....Birdie har spelat twister så det blev lite nattgymnastik innan jag gick hem från Stallet. Skulle inte alls förvåna mig om jag vaknar upp med träningsvärk imorgonbitti.

Twisted birdie


Sverige dansar & ler

image411

´Sverige dansar & ler´ är hysteriskt roligt och lätt det roligaste programmet som visas på tv just nu.

3 meter lång och otroligt cool

Birdie har fastnat för låten Your love alone is not enough med Manic Street Preachers. Nina från Cardigans är med och nynnar lite i låten. Coolt. En annan sak som är coolt är att jag var och såg Manic Street Preachers live för några år sedan och jag kommer ihåg att gitarristen Nicky Wire var otroligt lång. Den längsta människan jag någonsin har sett. Typ 3 meter lång var han. Jag skojar inte! Minst 3 meter var han. Nicky gjorde ett stort intryck på mig den kvällen och jag tyckte han var otroligt cool. Det tycker jag fortfarande. Så jag hoppas de kommer till Sverige på sin kommande turné. Bara för och se om Nicky fortfarande är 3 meter lång och för att jag gillar låten.

Lyssna och titta? Klicka här!

image410

"When times get tough they get tough they get tough they get tough,
Trade all your heroes in for ghosts in for ghosts in for ghosts,
They´re always the one´s who love you most love you most love you most..."

Sleepless

Aah well, när birdie har chansen att sova länge, får han sova länge då? Oh no, då vaknar han tidigt och kan inte somna om....

*hmpf*


Trött liten birde

Birdie är jättetrött och ska sova sjukt länge nu.

So many birthdays to attend

Birdie sitter och väntar på att Maccan ska sova färdigt sin powernap. Sedan ska vi ta en promenad in till stan för birdie ska köpa Heineken. Det är många som fyller år nu visst. Stallet-Anna fyller år idag och ska ha fest. Förvisso jobbar jag ikväll men jag har lovat att dyka upp på efterfesten. Sedan fyller Uhlmann år imorgon och då blir det jättefest!

Min ena kusin fyller också år idag fick jag veta idag av min mamma. Såklart att jag har glömt att köpa och skicka något till henne! *Shame on me* Men jag köper något jättefint till henne och skickar iväg det till henne på måndag så blir hon nog glad!

Är det bara jag som inte fyller år idag? *pingvinkisning* haha

Why be a pretty birdie...

Igår blev Birdie övertalad av Liv att gå ut en sväng med henne och Karin. Birdie var inte så svårövertalad för Liv & Karin är alltid roliga att hänga med. När jag kom över höll Liv och Karin på med något crazy läppstifts-lip-injection för att göra läpparna lite större...och som den nyfikna birdie jag är så ville jag också prova. Så igår hade jag jättestora fina läppar. Why be a pretty birdie when you can be a gorgeous birdie...hahaha

Varför regnar det ute idag? Ösregnar och blåser. Jag som hade tänkt gå en promenad runt sjön för att bota min bakfylla. Fast det är en perfekt dag för att börja titta på Lost. Har nämligen blivit övertalad att börja titta på den serien. Yeah - så får det bli.

För övrigt såg jag två st sjuuukt söta svarta kaniner igår som sprang omkring på parkering på campus...Finns det VILDA svarta kaniner eller hade dom smitit från någon? I vilket fall så var dom jättesöta...

image409

Lost Rabbits?

Hellström istället för sömn

Well, här sitter jag nu ännu en gång och lyssnar på musik sent på natten. Kom hem för en liten stund efter att ha jobbat på Stallet, och det blir alltid som så att jag fastnar framför datorn och lyssnar på musik istället för att gå och lägga mig direkt. Egentligen borde jag sova nu då jag har föreläsning kl 9 imorgon bitti. Men istället för sömn är det musik som gäller...

Ikväll är det Håkan Hellström i birdies öron. Jag gillar det så mycket. Jag Har Varit I Alla Städer, Dom Kommer Kliva På Dig Igen, Dom Dimmiga Dagarna, Visa Vid Vindens Ängar, En Vän Med En Bil, Jag Var Bara Inte Gjord För Dessa Dar, Magiskt Men Tragiskt...and so on. Birdie får en liten ´hemlängtan´ till Göteborg när jag hör Hellström. Ta mig till den där stan...

Yeah, nu kan du får mig så lätt...var är du ikväll?

Powernapar

Nu har birdie gjort sig förtjänt av en powernap i en timme eller så.

Natti-natti!

A good day

Ah it´s been a good day today. Birdie tog en promenad in till stan och handlade lite. Kom hem med lite nya kläder och ett dödsskallehalsband. Efter det låg jag på en filt under ett körsbärsträd och åt glass i solen.

Fixade även en god middag idag. Lyxig kycklingsallad som blev sjukt god. Birdie är mätt och belåten. Fast jag är lite missnöjd över att det inte var något Scrubs-avsnitt idag. Jag hade helt fått för mig att det var Scrubs idag men det var det visst inte...



image410

Körsbärsträd luktar gott...

Möööh / I visit you in another dream

Birdie kollade igår på schemat och då fanns det minsann ingen föreläsning där, men idag när jag tittade igen på schemat så fanns det där en föreläsning mellan kl 9-12. En viktig föreläsning var det också. Fan. Skulle ju kunna duscha snabbt nu och springa ner till föreläsningen lite försenad...men jag orkar inte. Även om febern har försvunnit så är jag ändå lite småsjuk. Orkar inte. Mööh.

Hade en konstig dröm inatt också. Först blev jag glad men sedan kraschades allt...typ så. Var väl en feberdröm och inte en sanndröm hoppas jag.

Idag lyssnar birdieBruce Springsteen - Paradise.

The Virginia hills have gone to brown
Another day, another sun goin' down
I visit you in another dream
I visit you in another dream

Hey you - meet me at Statoil...

Birdie är sjuk och har feber och det känns som jag är mitt i en eldsvåda. Det är typ bara jag som är inomhus idag. Alla andra ligger ute på ängen och solar. Det är typ 25 grader varmt här. Crazy så hot är det. Jag vill ju också vara utomhus..FUSK!!!

Hungrig är jag också. Men jag har typ noll pengar. Fast jag får pengar vid midnatt idag. One little birdie @ Statoil 00.01 today! Thank god för Statoil. 

Meet me at Statoil, we're gonna have a dinner-partyyyyy.

Hemma och löjligt pigg

Songbird är hemma i någorlunda vettig tid idag. Hade vårt lilla möte idag och var efter det en sväng på Sivans. Det var schlagerkväll på Sivans ikväll. Mycket Carola med andra ord alltså. Birdie föredrar Bruce och Bono så jag gick hem tidigt.

När jag kom hem så chitt-chattade jag med en annan nattmänniska - Em som alltid är vaken när jag är vaken. Em är normal. Alla andra är konstiga. hahahaha. Em fick mig till att skaffa Myspace. Så nu är jag hooked on myspace...

Egentligen borde jag sova nu då det är upp tidigt imorgon som gäller, men jag är löjligt pigg! Fast ska göra ett försök. Jag gillar ju att ligga i min lilla säng och kolla på tv. Har jag tur så kanske det är något sjukt kul på tv.

I still like Alanis / A traffic jam when you're already late
A no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife

Rockstars drinks Chardonnay with a black fly in it

Nu har birdie powernappat klart och är en pigg birdie igen, fast jag är jättehungrig! Skulle nog ha följt med till McD tidigare idag när jag hade chansen! *ångrar mig*

Det var sjukt kul att lyssna på alla som sjöng karaoke igår kväll. Kändes lite som jag var en jurymedlem i Idol. Mycket falsksång och skrik, fast en person kunde faktiskt sjunga på riktigt. Hon sjöng Alanis Morissette - Ironic och det gjorde hon riktigt bra. Birdie blev impad. För övrigt är det en sjukt bra låt. Birdie gillar Alanis idag.

Om drygt en timme är det möte. Planera en herrmiddag för Stallet. Det pratas om att vi ska gå ut efter det mötet. Blir nog förmodligen så. That´s ok! Mindre ok är att jag har grupparbete imorgon kl 8 på morgonen! Mina konstiga tider fungerar inte med övriga människor! Kl 8 på morgonen ska man ju sova! Crazy people som vill sitta i en skola och skriva då. I don´t get it! hahaha. Men ok, birdie kommer vara där trots att jag är en nattmänniska.
 
It's a black fly in my Chardonnay...aaah fuck it! I´ll drink it anyway! Isn´t that ironic?

NO that´s not ironic - It´s rock n´roll! Cheers!

Zleeeeeeeeeep

Ok, nu fattar jag ingenting av statistiken längre. Fattade dom 3 första föreläsningarna. Men nu kommer allt det som jag inte fattar. N-1 upphöjt i 2 och kvadrat och blah, blah, blah....Birdie hatar matte. För det är typ matte och inte statitisk. Tråååååååååååååååååååååååkigt!

Birdie fick kämpa som.....hmmm...ja något...för att komma upp ur sängen och gå till föreläsningen imorse. Lyckades att hålla mig vaken under hela föreläsningen men det var knappt. Men nu är jag hemma och det är så god damn skönt. Ska strax powernappa i flera timmar. Please do not disturb!

Today is gonna be the day, that birdie gonna sleep all day long, by now you should've somehow, realized that birdie is a tired birdie....


iskall nyduschad birdie

Birdie är för jävla sjukt trött just nu.

Trots att jag duschat iskallt i en halvtimme! *Mööh*

Birdie är karaokevärd

"Vad gör jag här med min mikrofon? Tror jag att jag ska kunna uppväcka dom döda? Vad är det dom vill ha, vill se? Mitt urtagna hjärta?"

Well, well, ikväll är det karaoke på Stallet och birdie är karaokevärd. Undrar hur det kommer gå? Han som var karaokevärd sist på Stallet sa till mig: "Hoppas ni vet vad ni ger er in på. Inget för hjärtsvaga det där med karaoke. shit asså."

Precis allting var fucked up då och allt gick fel.  Vi får hoppas att det går bättre denna gången när birdie och Hasse är karaokevärdar. Har precis kontrollerat mitt hjärta och det verkar starkt så jag kan nog hantera denna karaokekväll även om allt går fel!

Ser nu också att det är föreläsning tidigt imorgon bitti också. Fuck också. Jag vet ju hur denna kvällen kommer sluta. Kommer bli efterfest till långt in på morgonen och vi ska alla prova karaokemaskinen till max....full och hes birdie på föreläsningen imorgon? Planerar redan nu att sätta mig långt bak och vara tyst hela dagen imorgon så inte Renée märker något!

Sing, sing, sing...

One birdie washed up on an empty beach

Klockan är 6 på morgonen. Birdie vaknade för en liten stund sedan efter ha somnat i soffan. Var visst jättetrött. Men nu är jag pigg and alive igen. Sitter och lyssnar på my good old boss - Bruce Springsteen och tittar på när solen går upp. Eller rättare sagt när det blir ljust ute för jag ser ingen sol ute idag. Ganska grått ute. Fast hemma hos birdie är det inte så grått. Birdie är på gott humör! Och pyttelite nervös! Har ett möte med Stallarnas VD idag. Bara han och jag. *gulp gulp*. Eller äsch. Nervös är jag inte. Bara full av förhoppningar.  Vi ska diskutera en sak. Hoppas det funkar det som jag vill göra!

Åååååh...nu kom U2 - Pride (In the name of love). hahahaha...varför skrev jag det? Hoppas ni antecknar vad för musik jag lyssnar på just nu. hahaha Oh well....Birdie älskar U2. Men det har säkert alla fattat vid detta laget. hahaha

Ska lyssna på den låten några gånger. Sätter den på repeat och ska läsa morgontidningen. Sedan ska jag göra ett seriöst försök och sova i sängen för det kommer bli en lång (dock kul) dag idag.

One man caught on a barbed wire fence
One man he resist
One man washed up on an empty beach
One man betrayed with a kiss.

In the name of love
What more in the name of love.
In the name of love
What more in the name of love.

Early morning, April four
Shot rings out in the Memphis sky.
Free at last, they took your life
They could not take your pride.


Walking birdie on a beach is a lovely thing

Oh la la la...Birdie är tillbaka i Växjö. Haft det sjukt bra hemma. Mumsat ägg och lax. Druckit öl och Baileys. Besökte Lilla Helfwetet på påskaftonens natt där jag och min brorsa drack Heineken och var allmänt rockiga och stökiga och störde halmstadbratsen med vår närvaro hahahaha.  Besökt McDonalds i Halmstad, som har renoverat om och ser numera ut som en sushibar *shocked*. Men hamburgarna är fortfarande goda / Thank god för det!

Har även varit uppe i Göteborg en snabb sväng. Me oh so love that town! (Note to myself: Kanske flytta dit när jag är färdig här?)

Idag har birdie varit på Öland och promenerat på stranden med familjen. Very nice indeed! Sedan lämnade vi av min brorsa i Kalmar och körde vidare till Växjö där birdie lämnades av. Nu sitter jag här, grillar en kyckling, lyssnar på sjukt bra musik och väntar på att maten ska bli klar. Tror den är klar nu så nu blir det soffa och lite tv....

Walking birdie on a beach is a lovely thing


Monopolbirdie

image406

Som Birdie dominerade på Monopol igår kväll!

Bilkö, kiss och spöken!

Well, well...look what the cat has dragged in...eller rättare sagt; look what the bus has dragged in to Halmstad...Birdie är alltså hemma hos sina föräldrar. Kom hit igår efter att ha åkt buss från Växjö. På väg mot Halmstad ringde mobilen och jag fick meddelandet att jag skulle hoppa av bussen utanför min mosters hus för mina föräldrar och mormor var där, och ville jag ha tacos till middag så skulle jag gå dit. Klart att jag gick dit. Tacos missar jag inte. Mumsade tacos och lyssnade på spökhistorier. Spökar tydligen mycket i Halmstad nuförtiden...Jag berättade om Spöket på Slottsstallarna och mormor sa: "nämen usch usch...vad modig du är som vågar jobba där..." Ja, jag är jäääättemodig. Sedan berättade jag om den aspackade killen som pissade under trappan på Stallet i tisdags. Då sa mormor: "Nämen, nämen, nämen, nämen, nämen...usch usch usch"

Idag har jag suttit i en låååååång bilkö, lyssnat på rock i bilradion samtidigt som jag passade på att sola ena armen och krypkört fram sakta, sakta, sakta flera mil. Så nu har jag en brun arm i varje fall. One left to go...hahaha Har även hämtat min brorsa. Så nu är hela familjen samlad. Nice. Sjukt fett nice är det! I like it alot. Nu ska vi kolla film! Det är också nice! Ska bara poppa popcorn först. (Per B, här får du lite cred. Tack för att du hjälpte mig att att hitta låten!)



Spöken, piss, sola arm och bilkö beskriver mina 2 senaste dagar bra...


Låtarna jag lyssnar på idag

Nu är min mp3-lista klar. Blev lite blandat:

Robbie Williams - Come undone (live)
U2 - One
Whitesnake - Here I go again
Bruce Springsteen - Waitin´on a sunny day
Yes - Owner of a lonely heart
D.A.D - Laugh n´a 1/2
Clash - London calling
Metallica - Nothing else matters
Live - Selling the drama
Rolling Stones - Angie
Bruce Springsteen - Born to run
U2 - With or without you
Poison - Every rose has it´s thorn...

...och ett gäng låtar till så nu ska jag nog överleva en bussresa i 2,5 timmar. Nu åker birdie so I say:

So long!

Sleepyhead

Birdie, birdie, birdie...t-t-t-t-t-t-t-t. Songbird snoozade och struntade i föreläsningen idag. Det var så gott att ligga kvar i sängen. Det var lite busigt gjort av mig tycker jag. Men det hade jag gjort mig förtjänt av så jag har inget dåligt samvete över det.
 
Nu ska jag fixa ihop en mp3-lista till min bussresa hemåt...

Wake up sleepyhead!

Hometown och laugh n a half

Birdie kom precis hem efter att ha arbetat ett pass på Stallet. Nu ska jag packa min resväska kl halv sex på morgonen för birdie drar om ett par timmar to my hometown som Springsteen hade sagt. "He'd tousle my hair and say son take a good look around this is your hometown..." *Birdie nynnar* My hometown är en sjukt bra låt.  Birdie ska hem och fira påsk i några dagar. Ska bli riktigt skönt att komma hem.

Apropå bra låt: birdie vet nu vilken låt det är som jag efterlyste i mitt föregående inlägg. D.A.D - Laugh N' A ½ . Kör den på repeat, sjunger med och går runt och slöpackar lite. Ibland skriver jag en mening i bloggen. Som nu. En hyfsat soft natt hemma hos birdie alltså. Jag gillar det!

Frågan är om jag ska gå och sova när jag har packat färdigt eller om jag ska vara vaken? Har föreläsning om 3 timmar. Kan ta en liten powernap kanske. Fast nu har jag fastnat framför datorn och lyssnar på bra musik och nynnar med .

Nu ska jag packa resten och sedan blir det en liten powernap i sängen. Nattens birdsong är: D.A.D - Laugh N' A ½

'Coz it's so hard to meet the eyes that I see
When I try to open up my heart...
There's something inside me'n'I know it's good..

Vilken låt är det?

Birdie letar efter låt som går typ så här:

"...something inside and I know it´s good..."

En låt som förmodligen är rätt gammal. Om det är någon som vet vilken låt det är så blir birdie jättetacksam och glad!

Help, help, help!


Stallarnas gästbok

Såg precis att någon har skrivit följande i Stallarnas gästbok:

"stefan.. jag säger då det
Denna karl är nog den trevligaste i hela personalstyrkan!
Postat av: ;o) 2007-04-01 kl. 20:18"

Man blir otroligt glad och nästan lite mistyeyed när man läser något sådant!

McDreamy vs McBirdie

Idag har birdie inventerat Stallet så nu har jag lärt mig att räkna flaskor också. Resten av kvällen har jag inte gjort något särskilt. Gick upp till ICA och köpte glass, fixade hem en film. Hotet inifrån (The Sentinel) som var en helt ok film. Hade låga förväntningar men blev glatt överraskad då det var en rätt så underhållande film. Typ som tv-serien "24". Tvättat har jag också hunnit med ikväll. Sjukt duktigt av mig.

Imorgon är det en ny kurs - Statistik...suuuuuuuuuuuuuuuuucky i say. Enkäter och SPSS...Ooooooh va roligt och intressant. [ironisk] Har läst det innan och vet vad som väntar. Vill inte, vill inte, vill inte. Tur att vi har Renée som lärare i varje fall. Hon kan vara lite rolig ibland. Men statistik är fan inte alls roligt. Fan, vi läser ju bara tråkiga kurser nuförtiden.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och hoppas att det är något kul på tv, typ Scrubs eller något sådant som jag kan somna till. Förresten, såg lite på Oprah idag. Var en Greys Anatomy-special. Fanns en sjukt populär kille där som alla i publiken typ svimmade så fort han öppnade munnen. McDreamy eller något sådant hette han. Om jag säger att jag heter McBirdie - Är det något som skriker mitt namn och svimmar då?


Then I say McDreamy, i want you to say -Boooooo
Then I Say McBirdie, I want you to say - YEEEEAH

Jag bjöd en björn på honung...

Hörde ett rykte tidigare idag om att en björn synts i skogarna vid Växjö. För en liten stund knackade det på min dörr. Det var en björn som frågade om jag hade lite honung. Såklart att jag hade det och bjöd in björnen. Vi delade en burk honung och tittade på Days of our lives på tv tillsammans.


För övrigt är det ny månad. Idag är det den 1:a april!

image401