Får jag sova lite nu?

Well, well...vad har birdie hittat på sen sist? För ganska exakt ett dygn sedan skrev jag tenta på Stenladan. Skrev några rader på ett papper och gick sedan hem och diskade till gamla rocklåtar och dansade med diskborsten. Powernapade en liten stund. Gick en promenad runt sjön. Lagade lite middag och sedan drog jag till Stallet för och jobba. Alltid lika kul att jobba där och kom hem för en liten stund sedan. Nu har jag varit vaken i över ett dygn och birdie är jättetrött. Sitter just nu och lyssnar på gamla Bowie-låtar -  Rebel rebel, Young Americans och Heroes. Sjukt bra låtar. Nu ska birdie sova. Natti-natti!

I, I wish I could swim,
Like the dolphins, like dolphins can swim,

Oh we can be Heroes, just for one day...

Jag har ett hundhjärta / I Loovoff youovoff

Songbird har förmodligen ett hundhjärta fyllt med kärlek...

för var än birdie går springer hundar fram till mig och säger: "I Loovoff youovoff" och viftar på sina svansar. (De säger även: "Allt på golvet är mitt..." men det är en helt annan story...hahahaha)

Igår hängde jag med Lova och Goliat i stan, och idag när jag var på väg upp till ICA för att köpa lunch träffade jag på Trull och Troll. Det var kärlek vid de första ögonkasten så efter en stund satt jag utanför ICA och vaktade två söta hundar. Efter en stund var vi tvungna att skilja oss åt och det blev ett tårfyllt farväl. Om det var tårar eller hunddregel i mitt ansikte låter jag vara osagt.
 
Igår tittade birdie på fotboll och sedan gick vi ut en sväng på Sivans. Birdie minglar runt en liten stund och helt plötsligt...vad skådar mitt norra öra och mitt södra öga? Dj:en sätter på Let me entertain you med Robbie. Det är signalen för nu-är-dansgolvet-birdies. Jag dansade och var en liten entertainer på dansgolvet. I looooved it!

Efter det så var birdie nöjd och gick hem och pratade med Em resten av natten. Tack för att du lyssnade på en very much babblande birdie. Mycket uppskattat! Ah mm mm  =)

Tenta imorgon...isch, isch..lockar inte alls. Jag vill så mycket hellre gå ett varv runt sjön med en alldeles egen vovve. Jag vill så mycket hellre dansa och sjunga någonstans. Jag vill så mycket hellre...ja en massa saker utom att skriva tenta!


image401

I Loovoff youovoff

Lova & Goliat

image397

Songbird tog en promenad in till stan för att hämta sin Rolling Stones-biljett. Hade sällskap av 2 söta vovvar - Lova & Goliat.  Efter denna promenaden blev birdie ännu mer sugen på att skaffa sig en egen hund.

Ikväll är det fotboll och en liten utgång på Sivans som gäller. Ska bara plugga lite snabbt till tentan på fredagen nu först.

Heja Sverige!

Jag gillar inte cyklar denna natten

image396

Efter att ha jobbat på Stallet var birdie jättetrött och inte på humör att stanna kvar och dricka öl, förmodligen den kommande sjukt tråkiga tentan som spökar. Så jag gick hem direkt efter att ha ätit lite. Möts av en hög cyklar ihoptrasslade i en hög framför min ytterdörr. FUCK, FUCK, FUCK hördes det från birdies mun.

Jag hade verkligen ingen lust att börja flytta cyklar mitt i natten så första tanken var att ringa till Ida och säga: snälla, snälla, snälla, snälla...får jag sova på Stallets röda soffa inatt? Men jag orkade inte gå tillbaka till Stallet. Så jag började lite försiktigt peta på cyklarna. Inget hände. Ryckte lite. Hände inget. Alla cyklarna satt ihop. Så jag ryckte och slet i säkert 10 minuter tills alla cyklarna plötsligt föll ihop och jag kunde öppna dörren en liten aning och komma in...

Jag hatar cyklar! Jag älskar min säng!

Hej Stones!

image395

Yeah...graceless lady you know who I am,
you know I can't let you slide through my hands, wild horses, couldn't drag me away...

Songbird fixade idag en biljett till Rolling Stones konsert på Ullevi i sommar. Jag är så otroligt glad över det. Kan inte riktigt förklara hur glad jag är. Mixa ner lite gåshud, mistyeyed eyes och ett stort leende i en shaker. Shaka, rör om, och häll upp i ett isfyllt highballglas så har ni birdies känslor just nu i ett isfyllt glas...det där lät crazy men ni fattar säkert att jag är j-ä-t-t-e-g-l-a-d!

Ni som vill se vad det är birdie ska uppleva kan klicka
här och titta på dom 4 första minuterna av filmen. Så sjukt jävla coolt är det! I love, love, love, love, love it. Lägg speciellt märke till dom små barnen i slutet av filmen som står längst fram hur deras ögon tindrar. Dem upplever ju julafton upphöjt gånger 1000 om vi ska börja prata matematiska termer hahaha.

Jag kommer se exakt likadan ut som dom små barnen och vilja att natten mellan 3 och 4 augusti 2007 aldrig ska ta slut...

Wild wild horses couldn't drag me away...

Songbird på hett plåttak

Birdie är nu riktigt nervös. Om mindre än 8 timmar är det biljettsläpp till Rolling Stones. Det är oerhört viktigt att birdie får tag på en biljett. Hell så mycket viktigare än det där seminariet som börjar samtidigt som biljettsläppet. Jag kommer ju komma sjukt försenad till seminariet och juridikläraren kommer ju hata mig mer än vad hon redan gör. Om det nu är möjligt. Men vem fan bryr sig om marknadsdomstolpraxis when it´s time to rooooooooooock! Inte jag i varje fall...hehehe

Idag för exakt 40 år sedan (1967-03-25) spelade Rolling Stones i Helsingborg. Under själva konserten blev det kaos när publiken dansade, kastade stolar och sköt fyrverkerier. Det blev så hysteriskt att polisen var tvungen att gå in med hundar och batonger. Mick Jagger ser allt och säger i mikrofonen till polisen: "Why do you have to hit girls on the head with batons?"  Nu är Rolling Stones fans lite äldre så jag tror att risken för att jag ska få en batong i huvudet är minimal...

En liten snabb genomgång vad birdie har sysslat med i helgen kanske vore på sin plats. I fredags jobbade jag på Stallarna och det var sjuuuukt mycket folk den kvällen. Vi slog rekord för denna termin. Yeah! Det firades såklart och jag vandrade hem lagom när solen gick upp.

Lördagen tillbringades solandes på min "altan", (ett litet plåttak vid mitt hus som är perfekt att sola på), en bilfärd upp till MAX med Maccan, Mathias och Lotta för att mumsa på hamburgare. Sedan var det helt plötsligt kväll och vi var på förfest hemma hos Sivans-Ida. Jag var en liten entertainer där och försökte underhålla alla i min närhet så gott jag kunde. Jag var också danslärare. Lärde folk min nya dans som jag har uppfunnit. Jag har en vision om att alla i hela världen ska dansa den dansen på nyårsafton 2008. Vi får se hur det går med det...men jag är på god väg. En massa folk i Växjö kan dansen nu...*do the birdiedance* hahaha Sedan blev det Sivans all night long och därefter efterfest. Allting avslutades med ett besök på Statoil. Som vanligt är jag sjukt pratsam och skrikig av mig när jag full, vilket innebar att efter en stunds chitt-chattande med personalen på Statoil så står jag BAKOM istället för framför kassan och surfar på
www.blocket.se tillsammans med personalen på Statoil hahahaha Kom till slut hem och somnar så sött i min säng.

Hela dagen idag har det suttits på plåttaket. Jag blev en Songbird på hett plåttak, för det var extremt varmt och skönt idag. Sommaren är här! Det beställdes pizza från plåttaket och vi mumsade pizza och tittade på allt folk som gick förbi. En lovely day helt enkelt! Eller en lovely helg kanske jag skulle ta och säga! 

Nu tvättar jag mitt i natten för en hund som heter Billy The Kid som var med och solade en liten stund vid plåttaket dreglade ner mina jeans. Men man kan inte bli sur på en hund som heter Billy The Kid och som är sååååå söt och cool. Jag bestämde mig för övrigt idag att jag SKA köpa en hund. Snart. Vill ha. En alldeles egen vovve. Det är så kul. Vill, vill, vill, vill...

Nu ska jag snart ner och hämta tvätten och sedan sova för att därefter försöka fixa biljett...sa jag att jag är NERVÖS? Wish me good luck!

image394

It´s only rock ´n´ roll

Nervous birdie

Songbird är nervös. Jättenervös.

Nu ska vi ge Songbird helt fel uppgifter...moahaha

Min juridiklärare står inte högt i kurs hos mig just nu. Fick en uppgift som jag skulle lösa som innebar att jag b la skulle söka efter en lagtext i rättsdatabasen för att kunna utföra uppgiften. Men det var helt omöjligt att hitta den där. Mailade läraren men fick inget svar. På sitt kontor var hon heller aldrig. Efter två dagar så fick jag ett svar idag. Idag när uppgiften ska in imorgon *hmpf*. Och svaret var inte mycket till hjälp heller. Hon skrev typ så här: "Korrekt. Jag kan inte heller hitta lagtexten. Jag förstår inte. Ni får jobba vidare."  Tack så jävla mycket för hjälpen - nu förstår jag preeeeecis hur jag ska göra. *ironisk*

Oh well, jag hade ändå inga planer på att bli advokat...


Bla bla

Birdie är hemma och det var kul på fff-festen, fast just nu är det mindre kul. Om några timmar är det grupparbete som vi måste lämna in snart...inget som jag ser fram emot alltså...

Jaja...Natti-natti!

Yeah

Birdie är happy-happy. Imorgon håller The Rolling Stones en presskonferens i London och rykten går om en Europaturné och ett besök på Ullevi i Göteborg i augusti. Birdie kan knappt sitta still för jag är så glad, glad, glad... 

Försökte plugga lite idag men crazytanten till lärare har gett mig en uppgift som är helt omöjlig att lösa då hon eller tryckfelsnisse har skrivit fel i uppgiften. Att nå henne på sitt rum är omöjligt. Svarar på mina mail gör hon inte heller. Man skulle kunna tro att jag skulle kunna bli sur nu, men icke, för The Rolling Stones kommer till staaaaaaaaaan och då är Birdie en glad Songbird.

Ikväll är det FFF-fest. Ska bli mycket trevligt. Nästan lika trevligt som att The Rolling Stones kommer till Ullevi. Nu ska jag duscha och äta och fixa till mig.

Nämnde jag att The Rolling Stones är på väg hit? hihihi

Like a rolling stone...YEAH!

Songbird Braveheart

image393

Birdie har lyssnat mycket på irländsk musik under kvällen då jag letar efter ett lämpligt band som vill komma till Stallarna och spela under allkår. Birdie har en viss förkärlek till Irland. Jag inbillar mig att jag till hälften har irländskt blod i mina ådror. Blir alltid så stolt när jag hör en säckpipa. Birdie var nog en irländare i ett tidigare liv. Jag var Songbird Braveheart. Red runt med mitt svärd, var tuff och kämpade för frihet. Räddade väl en och annan irländsk flicka också som ville fånga Songbird Bravehearts hjärta men jag bara red vidare med orden:

...they may take our hearts, but they'll never take our freedom! 

Nattens låt

Inatt lyssnar birdiePink Floyd - Wish you were here.

We're just two lost souls swimming in a fish bowl,
year after year,
running over the same old ground. What have we found?
The same old fears,
wish you were here.


image392

Yeah, I wish you were here...I really do!

En summering av helgen

Jag är en liten trött birdie just nu...var meningen att jag skulle tvätta nu ikväll / inatt, men jag orkar inte. Städa lägenheten skulle jag också ha gjort för den ser inte ok ut. Jag hatar när det är stökigt i min lägenhet men att börja diska och dammsuga mitt i natten lockar inte så mycket...

Festen i fredags var sjukt kul. Förfesten var kul med bål och jättemånga människor som trängdes i en liten lägenhet som avslutades med en kul kväll på Stallet. När kvällen led mot sitt slut så regnade och blåste det ute och birdie ville inte bli blöt, så jag valde att stanna kvar på Stallet och sova i en röd liten soffa. Sådant som kallas för personalförmån. Jag har funnit mitt andra hem hahaha.

I lördags tog birdie det otroligt lugnt. Lekte brevbärare och delade ut flyers. Det var rätt kul faktiskt. Man läste alla namnen på brevlådorna och upptäckte var alla egentligen bor för det har jag dålig koll på. Hittade Ann:s brevlåda trots att hon inte bor kvar här. Om du ser det här Ann: Din brevlåda mår bra och han hälsar! hahahaha 
På kvällen bakade birdie en alldeles egen hembakad pizza och tittade på en film. Eller började kolla rättare sagt för jag somnade efter 10 min...

Idag på söndagen var jag ansvarig för och visa de 2 fotbollsmatcherna på Stallet. Hade aldrig gjort det förut men det gick bra. Förutom att det kom ingen för och titta. Så vi satt där ensamma och tittade på fotboll. Men jag klagar inte, det var kul.

Det var min helg folks!


Ireland in my heart

image390
Happy St. Patrick's Day

Duktig fågel tar helg

Sådär, nu har birdie varit i skolan och kompletterat en uppgift så nu känner jag mig duktig. Nu tar jag helg. Det är fest ikväll hemma hos Julia. Alla som inte jobbar på Stallet ikväll ska dit. Så jag ska också dit. Men först blir det en promenad runt Växjö-pölen och in till stan för det är sjuuuuuukt vacker väder ute. Solen skiner och det är verkligen en...
 

...beautiful day and I wont let it get away... 


Hell-hill to ICA

För det första: Visste ni att det tar 5 genomlyssningar av Whitesnake - Here I go again att gå upp till Ica, handla, och gå tillbaka till campus? Nu vet ni....hahaha Min mp3-spelare fick fnatt och hade hamnat på repeat automatiskt av någon anledning och jag orkade inte ändra (läs: ville inte ändra för det är ju en bra låt).

För det andra: jag vill meddela att jag har klippt mig så nu ser jag representabel och fin ut. För det tredje kan jag meddela att det Adiós spanjor och Hej Lille skutt! Birdie är på sjukt glatt humör ikväll, vet inte riktigt varför, men jag skuttade som Lille skutt hela vägen upp till Ica, nynnade och log för mig själv. Tur att jag var i skydd utav mörkret för jag såg nog inte klok ut, trots att jag är nyklippt...hahaha

Nu ska jag laga mat. Det är en sen middag men så får det bli. Det blir spaghetti, köttfärssås och ruccolasallad. Sjukt gott!

P.s Sofie: Birdie har hittat Växjös egna The Hell. Det är ju backen upp till ICA. Ett helvete varje gång att gå uppför den. Först måste man gå under en bro, och sedan uppför den och den svänger kraftigt till höger också!  Joooooooooooooooobbigt! hahaha :P

And here I go again on my own on the hell-hill to ICA...


Är jag spansk nu eller?

Buena noches...Birdie fattar inte vad tiden tar vägen? Klockan är redan sju på kvällen. Det går lite för snabbt för mig. Stop the clocks please - Jag måste ju hinna gå till Willys och handla mat innan jag ska sova...hahaha

Birdie har blivit en spanjor. Idag på föreläsningen satt jag och tänkte på spanska. När läraren pratade om marknadsföringsrätt så tänkte jag på reklam i tv, på svenska hade det blivit 'reklam i svensk television' - fast nu blev det istället så här i mitt huvud - 'grande reklam i suede televicision'. Och så tänker jag med spansk dialekt. Rör mig på spanskt vis också hemma i lägenheten. Jag har blivit spansk. Birdie skyller på Shakira. Fast för tillfället trivs jag som spanjor. 

Vad kan jag mer berätta? Föreläsningen idag var blaha-blaha. Lärarens ord åker in i mitt öra och ut igenom det andra. Hon är jättetråkig (hon behöver en helkväll på Stallarna misstänker jag hahaha). Efter det var det eventmöte för att planera Stallarna under allkårsveckan. Det ser ut att kunna bli en mycket spännande vecka på Stallarna under allkår. VI har även bestämt ett datum för en karaokekväll på Stallarna. Det är Birdie som ansvarar för den kvällen. Sist gick det åt helvete Stallarna försökte sig på en karaokekväll. Men nu ska det gå bra. Det har jag bestämt. Så vill någon sjunga så kom till mig så ger jag dig en mic och en scen och världen är din.

Nu ska jag gå ner på promenad till Willys och handla lite. Sedan städa undan lite för birdie har slängt en massa kläder överallt i lägenheten. Ligger tusentals klädesplagg i soffan. Jag får inte plats. Så jag måste städa undan lite. För jag hade tänkt skaffa mig ett soffmönster i ansiktet ikväll...hahaha

Le grande promenade till Willys now...

Egentid Deluxe & Dónde Están Los Ladrones?

image389

Songbird är tillbaka i sitt home sweet home efter sin egentid som blev till egentid deluxe. Vaknade upp tidigt i måndags morse och när jag såg att solen sken in igenom mina persienner och att det var sjuuuukt fint väder ute bestämde sig birdie att det var dags för en roadtrip. En birdie och en bil mot okänt mål. Men det tog inte lång stund för mig att bestämma vart jag skulle. Jag visste ju att Shakira skulle komma till Globen och Shakira ville jag se....så Globen fick det bli. Birdie fixade biljett, ringde till Hertz och fixade hyrbil. Vid lunch-tid var birdie på väg. Jag gillar verkligen att köra bil ensam längre sträckor. Man får tid att tänka på så mycket och jag tänker helt klart bäst när jag kör bil. Motorväg, bilstereo, köra snabbt, solsken..I love it!

Guuud vad jag gillar konserter.
Jag fullkomligt älskar det och trivs så sjuuukt bra inne i arenor. Älskar atmosfären. Apropå älska - Shakira älskar jag också. Vilken sjukt cool tjej det är. Vilken röst. Vilken dans. hahaha. Hon kan verkligen dansa. Hennes röst är så vacker och som hon vickar på höfterna. Ibland misstänkte jag att hon är en duracellkanin och inte en människa. hahahaha Oh well, i mina ögon är Shakira en sjukt rockig tjej och jag gillar det.

Birdie drog vidare till Göteborg och sov över i min lägenhet som står tom förutom en säng. Men en säng var allt jag behövde och birdie drömde en massa konstiga saker den natten. Men jag vaknade utvilad och pigg. Uträttade några ärenden sedan tillbringade jag resten av dagen med att gå runt och titta i affärer i Göteborg.
På kvällen åkte jag hem till mina föräldrar som bjöd på god mat och jag avslutade kvällen med att titta på en halvdålig film - 16 blocks.

Sov över hos föräldrarna och nu är jag åter i Växjö efter att ha haft en fantastisk egentid deluxe. Hoppas denna veckan fortsätter vara lika bra som den har börjat!

Dónde Están Los Ladrones?

Gone

Songbird / Egentid

Helt onödigt inlägg

Har det verkligen varit en söndag idag? Det känns inte så...började dagen med en utbildning på Stallarna. Lärde mig en massa nya spännande drinkar och hur man ser flashy ut när man shakar da shake. Så nu är jag en flashy shaky birdie när jag shakar drinkar.

Därefter var det bums över till Sivans för SSP:s-fest. Där fick vi mat - fläskfilé, klyftpotatis och bearnasiesås. Det var precis vad Birdie behövde. Sedan blev det fest.  Öl, sprit, vin och dans resten av söndagskvällen. Och nu är Birdie hemma och jag är sååååå sjukt trött. Birdie behöver lite egentid. Har varit lite för mycket crazy times på sistone.

Nu är det strax sovdags för mig, ska bara lyssna på några bra låtar först så jag sover riktigt gott.

Nightsy-nightsy

Äntligen hemma efter en crazy natt

Äääääntligen hemma! Det har varit en galen natt / förmiddag. Jobbade på Stallet inatt och därefter blev det efterfest. En som hade förlovat sig bland arbetskamraterna så champagneflaskan åkte fram och det blev öl hela natten och morgonen. Hasse fixade karaoke och såklart att birdie tog chansen att sjunga lite. Dricker lite till. Sjunger lite mer. Birdie blir full. Halv tio på morgonen börjar birdie och Danne att gå mot den Obligatoriska föreläsningen i skolan. På en lördag!? Vi är båda fulla och birdie är sjuuuukt flamsig och trött. Vi sätter oss längst bak och jag får hela tiden bita i min ena vante för att inte börja skratta. Birdie skrattar konstant hela tiden inombords. Jag kan inte titta på Danne för då hade jag definitivt börjat skratta högt så jag är tvungen att titta ner på bänken hela tiden och sitta lite snett från han hahahaha. Danne blir en slagen hjälte efter en timme och går hem. Birdie beslutar sig för att fullfölja den första föreläsningen. Därefter bestämmer jag mig för att gå hem för jag orkar verkligen inte sitta i 2 timmar på nästa föreläsningen. På rasten pratar jag lite med de övriga och säger att jag ska gå hem. I vanliga fall är jag högljudd, men just denna dagen är jag extra högljudd. Står utanför salen Wicksell och säger..."nu går jag hem, jag orkar inte mer, hej då.."... ...då hör jag en en lika högljudd röst uppifrån ovanvåningen..."Vaaaaaaaaa SONGBIRD...ska du gå? VARFÖR DET?" Såklart att Eva hörde att jag skulle gå. Så typiskt. Så en full birdie skärpte sig och försökte se nykter ut och gick fram till Eva och förklarade att det var såååååå synd om birdie för han hade minsann varit duktig och jobbat HELA natten och nu var jag såååå trött hahahaha

Nu ska jag sova i några timmar för sedan blir det fotbollsturnering med playstation på Stallet. Efter det blir det utgång på Sivans ikväll. Birdie ska minsann dance, dance, dance....Yeah, I´m ready for the good times!

Fast innan jag somnar vill jag meddela att en kändisspotting har inträffat nu imorse. Maccan ringde för en liten stund sedan. Han befinner sig i Stockholm för tillfället och såg nu för en liten stund sedan på Söders höjder Ulf Lundell. Han hade hämtat hämtmat och stod vid sin stadsjeep. Enligt Maccan såg Lundell oförskämt fräsch ut. Lundell är sjukt cool!

NU ska Birdie få sova. Äntligen! Skönt. Gott. Härligt. Lovely. Oh. So. Lovely. God Natt!

"Det ÄR inte jul...." hahahaha [Internt skämt]


Gimme a pitylaugh! Pleaseeeeee

Hej hå / Hey Oh - Birdie var riktigt trött tidigare idag när vi hade den första MKV-dagen. MKV-dagen är något som vi studenter har skrapat fram för att vi ska få en inblick i verkligheten. Jag hade förväntningar om att lära mig vad som väntar på andra sidan muren, är gräset verkligen grönare där? *pingvinkisning*, eller är gräset på campus det grönaste gräset som finns? Dock kunde inte de tre VD:arna ge mig något vettigt svar på det. Vi får se imorgon på den avslutande MKV-dagen om jag får något svar. Annars så stannar jag här där gräset är grönt och skönt... Take me down, to the paradise city, where the grass is green and the squirrels are pretty...hahahaha

Birdie tog en liten powernap när jag kom hem och det var precis vad jag behövde för nu är jag pigg and alive igen. Så nu väntar jag på att nattens övningar ska börja då jag börjar jobba på Stallet kl 20. Fun, fun, fun

Vad kan jag mer berätta för spännande saker som har hänt? Hmmm...jo..Birdie sitter i eventgruppen numera vid Stallet och ansvarar för vilka artister som ska komma och spela på Stallet. Birdie har högtflygande planer (fattar ni det roliga skämtet? Birdie - högtflygande...eller det var kanske inte så jävla roligt när jag tänker efter...hahaha jooo..det var visst roligt. Det bestämmer jag nu att det var. so please laugh with me. At least a pitylaugh. hahahaha).
 
Oh well, I´m gonna turn that joint to a fuckin´gubbrockplace...hahahaha Nää..det blir ingen gubbrock så oroa er inte hahaha. Men det kommer bli sjuuukt fina spelningar om allt går som jag vill. Har redan fått kontakt med en snubbe på bokningsbolaget Luger och han gillar mina tankar. Så allt fungerar där som jag vill än så länge.

Nu blir det en snabbdusch för Birdie ser att klockan rinner iväg...like sands through the hourglass, so are the days of our lives...

Godislagen 2007:79 och en ekorre som skyddsängel

Aaaaah, my nuts are on fire och jag har en skyddsängel som är en ekorre...nää så farligt är det inte, mina nötter brinner inte för brandövningen gick bra hahaha. Men vilken liten bitchtant vi har till lärare i den kursen som jag läser nu. Man får ABSOLUT INTE äta godis på hennes föreläsningar, för det stööööööör. Bah!

Birdie vred sig lite mot höger för att ta en godis, men då freakade hon ut totalt: "Vaaaaa...vad är problemet därnere? Ni stöööör." Jag svarade snabbt att det bara var lite godisutdelning men hon bara svarade att det störde. Känslig människa det där. Men hon är en juridikmänniska och det finns väl en paragraf någonstans som säger att det är förbjudet:

Godislagen 2007:79 "Godis och choklad får absolut icke förtäras under pågående föreläsning vid ett universitet för det kan störa så otroligt ofantligt mycket"

Som tur var så var klockan nästan 16.00 när det inträffade och birdie skulle vidare till Stallet för brandövningen. Så jag gick utan att säga något. Hon lär tro att jag gick i form av en ren protest. Det kan hon gott få tro för egentligen var det som jag gjorde. Mer eller mindre. 

Läraren är extremt tråkig och hennes röst är så enformig så jag tappar alltid intresset efter fem minuter, trots att jag tycker juridik kan vara intressant. Idag satt jag istället i 40 min och tänkte på ekorrar. Funderade lite på varför jag gillar ekorrar så mycket...and it all came back to me. Helt plötsligt kom jag ihåg att när jag var liten, runt 7-8 år, så hittade jag och min mamma en död ekorre som förmodligen hade blivit överkörd. Jag tog hand om ekorren. Flyttade den till en plats som jag tyckte var vacker. Letade upp vackra stenar och la dom i en ring runt ekorren och plockade blommor och la dom vid ekorren. Jag hade helt glömt av det och så kom jag på det nu idag. Det är ju därför jag förmodligen gillar ekorrar så mycket.
 
Så min skyddsängel är en ekorre som vakar över mig. Det tycker jag är ganska coolt.

image375

Otroligt så söt och cool

image374

Songbird råkade snubbla över denna bilden på internet och jag måste säga: vilken oooooo-troligt söt och cool ekorre. Birdie älskar ekorrar! Jag tycker dom är sjukt coola och söta.

Nu ska jag gå och duscha för det är snart dags för en sen föreläsning. 15.15 - 18.00. Fast jag smiter efter 45 min hehehe. Jag ska bara dit och visa upp mig typ hahaha. Det är brandövning på Stallet kl 16.00 och det är obligatoriskt och jag hade ändå inte missat det för allt smör i Småland. I själen och hjärtat är jag en brandman innerst inne...hahaha

NUTS!

Trying to recall

Birdie har roat sig själv ikväll med att lyssna igenom alla låtar som ska ställa upp i melodifestivalen. Otroligt så många skitlåtar, MEN det fanns en låt som låter äkta och träffar mitt i prick i birdies musikhjärta. Marie Lindberg - Trying to recall. Jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att hon vinner allt. Jag är inte helt hundra på att jag kommer kunna se finalen, men jag kommer lätt slänga iväg några röster på henne på lördag i varje fall. För det är en jättebra låt.

Trying to recall är en vemodig sång som hon skrev för åtta år sedan i en studentlägenhet när hon pluggade här i Växjö. Kanske var det i den här lägenheten som birdie sitter i nu...ja, så är det nog. Denna lägenheten har en liten musiksjäl i sig för birdie själv har skrivit ett antal sånger här i denna lägenheten (och nej...jag tänker inte visa dom för någon). Om åtta år kanske det är Birdie himself som står på melodifestivalens scen och sjunger en vemodig visa...vem vet? Man ska aldrig säga aldrig...hahaha

image373

When you're sleeping on the couch
When love becomes sacrificing
Then I'm not sure it's gonna be you and me
Anymore

They´re selling spaghetti and köttfärssås in the street

Birdie gjorde ett seriöst försök att gå upp kl 8 imorse men det gick verkligen inte. Min mobil försökte väcka mig flera gånger men Birdie bara snoozade om och om igen. Till slut stängde jag av mobilen och somnade om i min oh so gosy bed med mina fyra kuddar. Det finns två problem som jag ser det. Jag har vänt på dygnet och kan inte vända tillbaka på det och jag gillar att sova länge på morgonen. Fast det är väl inga problem egentligen. Förutom att jag missade ett seminarium idag. Det var mindre bra och fy-fy på mig.

Men ikväll ska jag definitivt gå och lägga mig tidigt. Ligger jag inte i sängen senast kl 02.30 är det sjuuukt mycket fyyy på mig. Gå upp tänker jag göra typ vid 12-tiden. Jag vet, det låter sjukt sent allting men för mig är det framsteg om man ser på de senaste tiderna jag har lagt mig och gått upp. Small steps, small steps birdie and everything will be ok...

 Nu ska Birdie laga middag. Det blir spaghetti och köttfärssås. Enkelt och gott. Men under matlagningen måste vi ha en låt. Det får bli Robbie Williams - Come undone. Älskar den låten. Har nog hört den 10 gånger idag. Så det får bli dagens låt. "They´re selling spaghetti and köttfärssås in the street, I pray that when I'm hungry you'll be asleep (så jag får äta allt själv moahaha), If I ever hurt you your revenge will be so sweet, Because I'm scum, and I´m hungry...."

image372

I'm contemplating thinking about thinking
It's so over-rating just get another drink in
Watch me come undone

They're selling razor blades and mirrors in the street
I pray that when I'm coming down you'll be asleep
If I ever hurt you your revenge will be so sweet
Because I'm scum
And I'm your son
I come undone

ÜBERPIGG

Fan, klockan är 04.00 och Songbird är ÜBERPIGG! Satt här och skrev ett långt och fint inlägg till bloggen. Säkert en hel A4-sida långt. Men sedan så läste jag igenom det och insåg att jag blottade mig lite väl mycket. Så jag raderade det. Så dumt. Tog typ en timme för mig att skriva det. Tog en tiondels sekund att radera det. 

Build it up (tear it down)


Shame on birdie

Jaaaaa..det gick ju sådär bra med att gå och lägga sig i tid som jag skrev i mitt föregående inlägg. Grävde fram några Roxette-låtar och fastnade med att lyssna igenom dom. Så jag är fortfarande dressed for success istället för dressed for bed...

Fyyyy Birdie - bums till säng nu!


Stay in bed

Gymnasieeleverna får godkänt för de skötte sig hyfsat på sin gymnasiefest på Stallet. De var inte såååå grisiga som de hade kunnat vara. Men de måste komma ifrån en annan planet för jag fattar inte vad ungjävlarna säger...yeah yeah, I´m old...I know...eller så kanske det är jag som kommer från en annan planet hahaha Men jag nickade och log så fort en liten människa kom fram och ville säga något...och det funkade hahaha

Idag har Birdie mest tillbringat dagen och kvällen med att sova, förutom en liten promenad ner till Willys där jag köpte ingredienser till middag. Bakade en hembakad pizza, den blev sjukt god. Började titta på en film men somnade såklart efter 10 min. Yeah yeah I know, jag är en sleepy birdie nuförtiden. 

Ska försöka vrida tillbaka dygnet någorlunda nu så note to myself: gå och lägg dig rätt så snart Birdie - inte sitta uppe till klockan 5-6 på morgonen...that´s fyyyyyy-fyyy trots att det är sjuuukt läckert att se solen gå upp. Vilket jag har gjort de senaste dagarna. I love that.
 
The Cardigans - 03:45: No Sleep får vagga Birdie till sömns denna natt:

if God passed the mic to me to speak
I'd say: "stay in bed world

...sleep in peace!"

Crazy blogg

Min blogg ser helt crazy ut och jag hatar det. Men det fixar väl sig för det verkar som alla har samma problem, mer eller mindre.

Oh well, igår fick jag verkligen visa mina skills som Birdie brandman hahaha. Brandlarmet gick på Stallarna och jag gick från bartender till en sjuuuukt duktig birdie brandman. Det är inte helt lätt att övertyga fulla studenter att de måste gå ut hahaha.

"Snääääääälla, jag vill bara ha en nachostallrik till."


"Eeeeeh...vaaaa....kan man inte få köpa öl nu? Måste jag gå ut för att det brinner? Skojar du?"

"Nej nej...jag vill inte gå ut...jag vill daaaaaaaaansa......i eldslågorna"

Sedan när jag kom hem sent inatt, eller rättare sagt tidigt imorse, var jag sjukt trött men ändå pigg. Det var så skönt att få krypa ner i sängen, fast jag kunde inte somna så jag slötittade på TV. Hittade The Nanny. Gick 2 avsnitt på raken och I love Fröken Fran Fine. "Mr Sheffiiiiiiield." Birdie skrattade ihjäl sig i sängen tidigt på morgonen. Grannen lär ju ha trott att jag var helt crazy. hahaha

Birdie jobbar även ikväll. Det är gymnasiefest på Stallet. Ska bli spännande och se hur de små liven sköter sig. För sist var de lite grisiga av sig. Mucho grande spännande.

Nu är mina vårrullar klara och det är disneydags på TV - "Kalles långbenta mardröm" So I say:

Tjiiiingeling.

Väntmusik

Birdie tar det väldigt lugnt just nu och väntar på att mitt arbetspass på Stallet ska börja om en dryg timme. Egentligen vill jag nog inte jobba ikväll. Jag känner mig sjukt partysugen. Oh well, medans jag sitter och väntar tills klockan ska bli 20 så lyssnar jag på gamla klassiska rocktunes. Det finns så  sjuuuuukt många bra låtar. Me so in love with music

Just nu ikväll lyssnar Birdie på:

Pearl Jam - Yellow Ledbetter
The Connells - ´74 -´75
The Swinging Blue Jeans - Hippy Hippy Shake
4 Tops - Sugarpie Honeybunch
Whitesnake - Here I Go Again
Primal Scream - Country Girl
Slade - Cum On Feel The Noize
Tom Robinson Band - 2-4-6-8 Motorway
Patti Smith - Because The Night
Alice Cooper - Poison
Yes - Owner Of A Lonely Heart
Aerosmith - Livin´On The Edge

Springsteen till Sverige!!!

36338-365

Bruce Springsteen. The Boss. Världen i allmänhet älskar honom. Svenskarna i synnerhet. Nu kommer han snart till Sverige, till både Stockholm och Göteborg.

– Det stämmer, säger Bruce Springsteen och fortsätter: Jag kommer till Sverige nu i mars. Först till Stockholm, tänkte dels åka med någon av de här skärgårdsbåtarna, kanske till Möja. Sen även kolla in Moderna och eventuellt Livrustkammaren. Slottet, Kaknästornet. Lite sånt. I Göteborg skall jag framförallt hälsa på vänner, Liseberg har ju inte öppnat ännu. Men sen blir det väl shopping, Nef och Kitty Jutbring som vanligt.

Ska det bli roligt att spela inför svenskarna igen?

– Spela? Nej, nåt spela blir det inte tal om. Det här är en ren semesterresa.

Hahahahahahahahahahahaha *Birdie dör av skratt*


Litet test

Min blogg är helt crazy så jag provar och skriva lite snabbt här bara för och se om det funkar.

Hum-ti-dam

This is too late bla bla bla

Jag har föreläsning snart, mellan kl 15-18. Jag gillar inte alls den tiden. Man borde tro att jag gör det eftersom jag gillar att sova länge på morgonen. Men 15-18 är lite för sent för min smak. Hela dagen försvinner ju.

Dagens frukost: Yoghurt med honung

Dagens låt: Crash Test Dummies - Ah mm mm mm mmm mmmm